Käytät vanhentunutta selainta. Selaimesi ei mahdollisesti näytä tätä tai muita sivustoja oikein. Sinun tulisi päivittää selaimesi tai käyttää vaihtoehtoista selainta..
Yleensä type2 latausasemissa ei ole johtoa, vain se type2 pistorasia mihin asiakas tökkää oman johdon.
https://www.motonet.fi/tuote/deltaco-e-charge-sahkoauton-latauskaapeli-36-kw-5-m-type-1?product=45-02411&gad_campaignid=18499882011
Eli tuommoinen vaikka.
Kotiinkin suosittelen että asentaa...
Siis suko-johdosta kyse? Se nyt vaan on semmoinen, kuuluu ominaisuuksiin. Taloyhtiö voi sitten seuraavaan parkkihalliin asentaa type2-laturit kun nykyinen halli on palanut. :)
Auton tai latausjohdon vikahan se ei ole millään lailla, väärä liitin vaan jatkuvaan käyttöön.
Eikö BMU reset näkyisi watchdogilla että akun ikä nollautuisi? Tuo 2835 days viimeisessä screenshotissa. Eli en usko että sitä on käynyt siinä akun vaihdossa.
Vakavammin puhuen, kyllä nuo lukemat elää joka suuntaan. Vaikkapa tässä sivulla heti alkajaisiksi metodi jonka on todettu kasvattavan akun kapasiteettia:
https://www.richi.uk/p/mitsubishi-outlander-phev-faq.html
Tai eihän se akku oikeasti miksikään muutu, mutta on mahdollista että BMS huomaa...
No kaikenlaista voi uskoa, kuka uskoo litteään maahan tai spagettihirviöön.
Autossa ei ole nettiyhteyttä. Siihen saa yhteyden vastaavalla tavalla kuin hiusfööniin tai leivänpaahtimeen, eli pitää olla fyysisessä kosketuksessa laitteeseen.
Maahantuoja voi tietysti olla salaa käynyt autoa...
Se auttaa jos ajastaa latauksen niin että pääsee lähtemään saman tien kun akku tulee täyteen. Akku lämpenee latauksessa kuitenkin. Ja sitten vielä paahtaa esilämmitystä mahdollisimman pitkään ennen lähtöä.
Se on siis nimenomaan akun lämpötila mikä vaikuttaa, ulkolämpötilalla ei ole merkitystä.
Kyseessähän on siis korkeajännitteen vuoto auton runkoon. Auto mittaa tuota eristysvastusta jatkuvasti, raja-arvo varmaan jossain 1 megaohmin tienoilla.
Vuoto voi olla missä tahansa korkeajännitekomponentissa. Eli esimerkiksi PTC-vastus, ilmastointi, ajomoottorit tai ajoakku. Sillä ei...
Juu ihan oikeaa ajattelua. Ne ylä- ja alamarginaalit ei kyllä varsinaisesti muutu akun vanhetessa, ne on suoraan jännitteellä rajattu noin 3.8-4.1v haarukka mitä käytetään. Täyssähköautoissa tyypillisesti 3.0-4.2v samantyylisillä akuilla.
Syklit on nimenomaan täysiä syklejä, puolivälistä täyteen lataus on vain 0.5 sykliä. Eli ei se ehkä 3000 vielä ole lähellä.
Kyllä tuo jännite-erojen tarkkailu on ihan hyvä mittari. Etenkin tyhjemmällä akulla. Täytenähän ne balansoidaan samaksi (~4.1V) mutta kun akku tyhjenee, heikomman kennon...
Siis ihan yleisesti litium-teknologiasta. Akkuvalmistajien mielestä 70% on "valmis"..
https://en.m.wikipedia.org/wiki/State_of_health
"As the battery is further utilized in a device, its health as in its capacity and other useful parameters deteriorate till it reaches the end of life (SoH =...