98E5 laatu

A.Hätänen

Outlander turbo
Club Member
Liittynyt
27 Tammikuu 2016
Tykkäykset
0
#1
Kesälomareissulla tuli vedettyä asuntovaunua turbo outlanderilla (amw:llä säädetty) . Kahdella eri tankkauskerralla ,tankissa vajaa vartti bensaa ennen tankkausta, tankkaus täyteen ja alkoivat ongelmat. Muutama kilometri tankkauksen jälkeen vedot poissa , ahdot 1,3 baria ja ylämäkeen joutuu kaivamaan kolmosta että nousee ylös. Moottorista ei kuulu sellaista "murinaa" vaan pyörii vähän samalla lailla kuin olisi re85 kamaa seassa, terävyys puuttui.
Puoli tankkia kun sai ajettua pois ja toisen aseman bensaa tilalle , vedot parani selkeästi, ilman vaunua ja vaunun kanssa.
Onko muilla kokemuksia bensiinin laadusta, jotenkin tuntuu oudolta että olisi jokin vika autossa kun oireilee samalla lailla tankkauksen jälkeen. Tämä ei kuitenkaan tullut jokaisen tankkauksen jälkeen.
Voiko olla niin ,että maaseudulla kaikki ajelee dieseleillä, että tuo 98 olisi mennyt "vanhaksi", tuskin oireilee samalla lailla tavallisessa "corollassa" jolloin sitä ei huomaa.
Eka kerta oli ästeen bensaa ja toinen teboilin.
 

Slider

Galant VR-4 Monte Carlo e39 / Lancer 1.6 CB RE85
Ylläpitäjä
Club Member
Liittynyt
11 Toukokuu 2003
Tykkäykset
60
Sijainti
Taipalsaari
#2
Enpä kyllä ole ikinä törmännyt moiseen, kortti on ollut 17 vuotta ja bensaturbokin 10 vuotta. Pääasiassa tullut tankattua ABC:llä. Viimeisen vuoden olen kyllä ajanut aikalailla viinalla kummallakin autolla, että lähiajalta ei ole kokemuksia.

Jos auto käyttäytyy samalla tavalla kun RE85 / 98 sotkulla ilman muutoksia rautaan tai moottorinohjaukseen niin siitähän voi päätellä että laihallehan se jostain syystä menee. Voisko olla esim vettä bensansuodattimessa? Tosin jos olet jotain etskukokeiluja harrastanut niin luulis että vedet ois lähtenyt suodattimesta etanolin matkaan.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Tykkäykset
216
#3
Voihan tossa olla käynyt myös säiliöauton kuljettajalle inhimillinen erehdys ja aineet menny vääriin säiliöihin.
 

A.Hätänen

Outlander turbo
Club Member
Liittynyt
27 Tammikuu 2016
Tykkäykset
0
#4
bensasuodatin vaihdettu muutama kuukausi sitten. Onko kokemuksia miten paljon vaikuttaa jos 98e vaativaan autoon laittaa 95e10 bensaa?
Ei todennäköisesti kulje yhtä hyvin ,mutta voisiko vaikutus olla noin radikaalia että ei tahdo kulkea ollenkaan.Ei ole itse tullut kokeiltua, ehkä pitäisi vertailun vuoksi käydä laittaa 95 soppaa yksi tankki .Jos vaikka asemilla laitettu 95 kamaa 98 säiliöön. Mikä ei kyllä yllättäisi tässä tuloshakuisessa yhteiskunnassa vaikka olisi laitettu tarkoituksella.
 
Ylös Bottom