Asx 2015 rengaspaineiden valvonta

Joy

New Member
Liittynyt
1 Toukokuu 2020
Eli onko ohjeita kyseisen auton rengaspainevalvonta järjestelmän ongelmaan.
Jokaikisen renkaanvaihdon jälkeen syttyy mittaristoon se oranssi vilkkuva valo vaikka kummatkin renkaat on koodattu ja aina pitää ajaa auto merkkihuoltoon renkaiden koodaukseen että varoitusvalo sammuu, onko neuvoja?
Saako kyseistä järjestelmää koodattua kokonaan pois käytöstä?
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Auton muistiin mahtuu mielestäni kaksi rengassarjaa. Kokeile ihan ekana vaihtaa valikosta toinen sarja.
Alla oleva video on Outlander PHEVistä mutta aika samalla tavalla pitäisi toimia tuon myös sun autossa.
 

Joy

New Member
Liittynyt
1 Toukokuu 2020
Noin juurikin on tehty ja viime syksynä viimeksi merkki huollossa koodattu kummatkin renkaat uudestaan. Kesärenkaat ykköspaikalle ja talvirenkaat kakkospaikalle. Talven tietenkin toiminut moitteetta mutta kun nyt vaihdoin kesärenkaat alle ja asetuksista vaihdoin renkaat ykköspaikalle niin noin kymmenen ajokilometrin ja kolmannen starttauksen jälkeen oranssi varoitusvalo alkoi vilkkua.
Nyt kun käytän huollossa niin tiedän etukäteen että auton muistista on kadonneet kummatkin renkaat. Tämä sama rumba on läpikäyty nyt vuodesta 17 asti! Ottaisin mielellään pois käytöstä koko varoitusjärjestelmän mutta väittävät että ei voi, onko näin
 

Zuikkis

Active Member
Club Member
Kaupallinen Ilmoittaja
Liittynyt
15 Lokakuu 2017
Myös rengasliikkeissä on laitteet tuohon koodaukseen, usein ilmaiseksi niitä koodailevat jos on sieltä ostetut renkaat..

Tarvike-anturit pystyy myös koodaamaan niin että ne on alkuperäisten antureiden kopiot, silloin toimii kesä- ja talvirenkaat samoilla koodauksilla ilman että tarvii valikoista valita mitään.
 

asx

asx 2,2 DI-D Cleartec Instyle 4WD 6A.. golt 1.3 99
Club Member
Liittynyt
18 Tammikuu 2014
Sijainti
siikainen
Mulla kävi niin että huollon jälkee alko palaa tuo ks valo mutta pistin renkaisiin enemmä ilmaa niin vika hävisisi ...
 

mki

Member
Club Member
Liittynyt
18 Syyskuu 2006
Sijainti
Äänekoski
Jaa-has, pitkästä aikaa tänne kirjoittelen, hetkeksi hairahduttuani puoliksi pois mitsujen maailmasta tulin järkiini ja vaihdoin tammikuussa kans ASX:n, nyt on pihassa taas ainoastaan mitsuja :cool:

Oli auton haussa kans sama homma, vein liikkeeseen taks, sanoivat että oli tarvike anturit, vaihdettiin uudet ja koodattiin. Kesällä vaihdoin kesärenkaat, koodit hukassa, huoltoon ja koodaus. Kyselin kans epäilevänä että pitääkö syksyllä tulla uudelleen.... saas nähä.
 

Haksu

New Member
Liittynyt
24 Maaliskuu 2020
Sijainti
Lappeenranta
Outlander PHEV, talvikumit alle, 10km ajon jälkeen ruutuun viesti paineidenvalvontajärjestelmän huollosta ja keltainen merkkivalo palamaan. Videon ohjeilla koitin hoitaa, vaan eipä vaihdu rengassarja 1 -> 2 vaikka kuinka painaa nappia pohjassa. Päädyin valitsemaan valikosta resetin, näytön herja hävisi, mutta valo vilkkuu edelleen, vaikka useampi kilometri on jo ajeltu. Merkkihuolto ainut vaihtoehto? Kenelläkään ideaa, miksi sarjan vaihto ei toimi?

Edit: löysinkin vähäsen lisää tietoa siitä miten valvonta toimii.. saattaa hyvinki olla että myyjäliikkeen toimittamassa talvirengassarjassa ei ole antureita, tai jos on niin niitä tuskin on autoon paritettu.. lienee siis syytä ottaa yhteyksiä liikkeeseen..
 
Viimeksi muokattu
Ylös Bottom