Carisma 1.8 GDI naputus

Nigsu

New Member
Liittynyt
29 Elokuu 2019
Naputus johtuu luultavasti venttiilinnostimista, mitä olen itse lukenut. Katoaa ja palaa takaisin. Kuuluu varsinkin tyhjäkäynnillä ja noin 2000 kierroksen tuntumassa ajettaessa. Autolla on ajettu 182 000 kilometriä eikä nostimia ole vaihdettu huoltokirjan mukaan. Viimeisimmästä öljynvaihdosta 300 km, naputus kuului ennen sitäkin. Öljynä nyt Shell Helix hx8 5w-30. Moottorin öljytilavuus 3.8 litraa, mutta onnistuivat öljynvaihdossa tämän tunaroimaan uskoakseni, koska mittatikun mukaan öljyä on liikaa. Luultavasti moottorissa on n. 2 dl liikaa öljyä. Saattaisiko naputus johtua siitä? Onko tällainen naputus vaarallista moottorille? Ilmeisen yleistä Mitsubisheissä. Auto liikkuu täydellisesti, mitään valoja ei pala. En ole skannannut auton virhekoodeja.
 

jerkkuli

Member
Liittynyt
14 Joulukuu 2011
Nostimet hiljenee yleensä putsaamalla,esim dieselkylvyssä,liittyy gdi moottorin karstoittumiseen,haulla löytyy juttua vaikka kuinka...
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Venttiilinnostajien naputus loppuu yleensä kun konetta käyttää isommilla kierroksilla ja öljynpaineet nousevat. Hydrauliset nostajat karstoittuvat ja vaativat vaihdon tai puhdistuksen. Suosittelen käyttämään öljynvaihdon yhteydessä puhdistusainetta.
1567080118173.png
 

Nigsu

New Member
Liittynyt
29 Elokuu 2019
Onko ääni ärsyttävyyden lisäksi kuinka vaarallista moottorille? Itseä ääni ei muuten haittaa, mutta en halua vahingoittaa moottoria.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Heti tuskin tulee ongelmia mutta en suosittele jättämään korjaamatta. Tuollainen puhdistusaine voi auttaa jonkin aikaa mutta parasta olisi vaihtaa jumiutuneet nostajat tai ottaa ne pois ja ja puhdistaa kuten jerkkuli tuossa sanoi.
 
Ylös Bottom