Evo 5 abs muutoskatsastus

ale5617

New Member
Liittynyt
13 Helmikuu 2023
Onkos tietoa mistä tai minkälaiset todistukset abs ja airbag poistoon muutoskatsastukseen tarttee? Varuste erot gsr ja rs mallista ilmeisesti mutta mistä? ABS yksikköö ja airbageja ei oo nii ei voi laittaa takasinkaa.
 

T. Kiili

Mr. Cyborg
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
28 Helmikuu 2004
Sijainti
kotka
ABS ja ei abs mallisten erot eriteltynä, osalista ja osien alkuperä. Vastaikään yksi katsuri väitti että turvavarusteen poistaminen on kumottu mutta ei pystynyt kaivamaan mistään sitä päätöstä milloin se olisi kumottu. Mikäli tuo pitää paikkansa, ei mitään abs / airbag poistoja pysty ikinä enää tekemään.

Suosittelen konsultoimaan paikallista katsastuskonttoria aiheen tiimoilta koska vaatimukset tuntuu vaihtelevan paikkakuntakohtaisesti.

Käytännössä auto siis muutetaan vastaamaan RS mallia jossa noita varusteita ei ole. Tähän tarvitaan listaus autojen erosta jotta voidaan varmistua mitä osia tulee vaihtaa, jotta auto vastaa vertailumallia.
 

Maestro

Evo V Black, Evo V Green, Evo IV, Airtrek TURBO R
Club Member
Liittynyt
23 Joulukuu 2010
Sijainti
Pori
Ei niitä saa poistaa enää jos tehtaalla asennettu. :(

abs osalta, tässä on pieni tulkinnan mahdollisuus koska jarrumuutokset on kuitenkin sallittu, ja siellä puhutaan lisävaruste abs.. No näitä kun ei ole eu tyypitetty niin siinäpä tulkinta mahdollisuus, RS jos on vertailuajoneuvo niin sikäli saa, mutta vaatinee ymmärtävän katsastajan joka hyväksyy jonkun puolivirallisen todistuksen aiheesta. Maahantuonnista tuskin tälläistä saat :)
 
Viimeksi muokattu

Maestro

Evo V Black, Evo V Green, Evo IV, Airtrek TURBO R
Club Member
Liittynyt
23 Joulukuu 2010
Sijainti
Pori
3.14 Sähköiset turvavarusteet Ajoneuvossa olevia sähköisiä turvavarusteita ei saa muuttaa eikä poistaa, ellei tässä määräyksessä toisin määrätä. Sähköisen turvavarusteen saa kuitenkin poistaa, jos ajoneuvossa ei ole ollut kyseistä järjestelmää sen käyttöönottoajankohtana, eikä kyseinen turvavaruste ole pakollinen varuste.
 
Ylös Bottom