Evo 5 tsirpitys

Sandeels

Member
Liittynyt
10 Maaliskuu 2016
Morjesta, kaikille pitkästä aikaa!

Pitkästä aikaa sain evon ajoon ja nyt tämmösen korvia hivelevän mökän lykkäs.
Elikkä auto siis pitää tuommoista kierrosten mukaan tulevaa tsirptsirp ääntä apulaitepuolelta, erityisesti kun motti on kuuma. Ääni katoaa hetkellisesti kun hihnan päälle suihkuttaa esim vettä.

Vaihdettu juuri:
- Uusi kiristin
- Uusi kampura hihnapyörä
- Uusi ohjainrulla
- Uusi hihna 6x1438 (ei ilmastointia)

2-3v sitten uusittu jakopää ja vesipumppu jonka jlk ajettu alle 5000km.

Linkki videoon josta saa paremman käsityksen äänestä:
 

ah-05

Active Member
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
23 Heinäkuu 2008
Sijainti
Hamina
Mulla meni tarvikevesipumppu vuodessa vaihtokuntoon.Testaappas kun pitää ääntä niin ruiskutat crc:tä pumpun akselille kun auto käynnissä.
 

lancer evo-r

Evolution V Black Cooler Edition
Liittynyt
11 Heinäkuu 2006
Pitkä ruuvimeisseli stetoskooppina kuuntelemaan että mistä ääni tulee. Eli messeli vaikka laturin runkoon kiinni ja korva toiseen päähän niin hyvin kuulee. Käy siis sitten kaikki läpi Laturi, vesipumppu, kiristin, ohjainrullat ohjaustehostimen...
 

Synthetic

New Member
Liittynyt
14 Heinäkuu 2018
Itellä oli ihan sama vika. Kaikki uusin alkuperäislaatuisilla osilla. Hihna ohjainrullat. yms. Sen virheen tein vaan, että ostin "ehjän" kiristimen täältä foorumilta. Ilmeisesti oli "lössähtänyt tuo kiristin. Tilasin sitten rosssportilta 7-9 kiristimen ja ääni hävisi sen jälkeen.
 

Sandeels

Member
Liittynyt
10 Maaliskuu 2016
Nyt ääni on muuttunut muutaman viikon seisonnan jälkeen tämmöiseksi, eikä enää hiljene edes hetkeksi lorauttamalla hihnalle vettä tms, voisko olla laturin laakeri kun ääni tulee selvästi laturin tienoilta? Saako siinä rullassa olla yhtään ns. väljää? Ääni hiljenee täysin kun ottaa apulaitehihnan pois, joten jakopäästä ääni ei tule. Kun kiristintä löysää ns käsin koneen käydessä niin aika paljon pitää löysätä että ääni edes vähän hiljenee...

 
Ylös Bottom