Evolution 2 kolinaa voimansiirrosta *Video*

kop-O-nen

New Member
Liittynyt
9 Kesäkuu 2010
Olen kuunnellut nyt lyhyen Evon omistukseni aikana aina hitaassa vauhdissa rullatessani pienoista metallista kilinää/kolinaa.

Ääntä ei kuulu veto päällä, tai moottorijarrutuksessa mutta jos auto rullaa vapaasti joko kytkin pohjassa/vapaalla tai vaihde päällä niin ettei moottorijarruteta tai kiihdytetä niin metallinen kilinä / kolkatus kuuluu. Muistuttaa hiukan vetarin naputusta, mutta on hiukan metallisempi / ontompi ääni.
Epäilystäni vetarin suhteen lisäsi etukäteen myös se että ääni kovenee reilusti vasemmalle kääntäessä.

Otin äsken auton pukille, ja huomasin että kun etupyörää kääntelee edestakaisin antaa jokin kardaaniin oikein terävän metallisen kilahduksen. Takapyörästä käännellessä ääntä ei niinkään kuulu. Tässä videota pajalta lähes livenä, auto on nyt ainakin muutaman tunnin tossa pukeilla joten pystyn kokeilemaan ja kuvaamaan vielä muitakin juttuja jos joku osaa tarkempia diagnosointiohjeita antaa. Vaihteisto on kuvaushetkellä vapaalla.

https://youtu.be/sQRu7AOwiKM

Itse aloin luonnollisesti epäillä heti jakolaatikkoa, mutta kun en näistä niin paljoa tiedä niin kysyn teiltä viisaammilta mikäli osaatte hiukan neuvoa noviisia. :)

Basbarduun kanssa tossa jo vähän höpöteltiin puhelimessa, ja hän muisteli että näissä olisi ollut jotain pulttienkatkeamisongelmaakin jakolaatikossa joka voisi mahdollisesti aiheuttaa tän tyyppistä oiretta. Osaisiko siitä joku kertoa tarkemmin?
 

MakeM

Active Member
Liittynyt
2 Elokuu 2008
Sijainti
Espoo
Vs: Evolution 2 kolinaa voimansiirrosta *Video*

Videolla ei ainakaan omaan korvaan kuulosta kauhean pahalta.

Toi oma kolmonen on pitänyt mun omistusajan (yli 8 vuotta) vaihtelevia kilinöitä ja kolinoita, mutta on silti toiminut tähän mennessä ihan hyvin.
 

kop-O-nen

New Member
Liittynyt
9 Kesäkuu 2010
Vs: Evolution 2 kolinaa voimansiirrosta *Video*

Voihan se toki olla että ylireagoinkin. :D

Järkeilinköhän sinne päinkään oikein että ton kuvan luukun kautta pääsisin vähän vilkaisemaan jakolaatikon sielunelämää ja mahdollista klappia jne.?

 

kop-O-nen

New Member
Liittynyt
9 Kesäkuu 2010
Vs: Evolution 2 kolinaa voimansiirrosta *Video*

Syynäsin eilen päällisin puolin joka paikan läpi, ja ainoa varsinainen vika oli sisemmät vetonivelet jotka oli sylkeneet rasvaa pihalle huonojen kiinnitysklemmareiden takia.

Huoltona tähän hätään putsailin vetarit vanhoista rasvoista, laitoin Redlinen rasvat sisään ja vaihdoin samalla myös öljyt vaihteistoon, kulmavaihteeseen ja perään. Proppujen magneeteissa ei juuri ollut metallimujua, ja öljyjen seassakaan ei metallia juuri näkynyt.

Katsotaan oliko tällä vaikutusta ääneen, voihan se olla että se kuuluu asiaankin. :)
 

tepi

Active Member
Liittynyt
23 Elokuu 2006
Sijainti
Suomi
Vs: Evolution 2 kolinaa voimansiirrosta *Video*

Ainahan noissa väljää on. Ei muuta kuin öljyt vaihtoon joka paikkaan ja jos on lukkoja niin niihin öljyihin ls lisäaineet. Jos öljyistä löytyy extraa niin sitten huolestua.

Öljyjen vaihdon lisäksi suosittelen kunnossapitomielessä ottamaan kulmavaihteen irti ja rasvaamaan laatikko-kulmavaihde välisen booriakselin. Kulmavaihdetta ottaessa kannattaa varoa ettei lyö kardaanin yokea pohjaan. Alkaa vuotamaan. Ajallisesti ei oo ees suuri homma.


Kulmavaihteen luukun takana on laakeri, sieltä et nää mitään.
 
Ylös Bottom