jakopäänhihna

mitsu93cb

New Member
Liittynyt
3 Tammikuu 2015
Hei mikä on Mitsubishi lancerin 93 1.3 cb malli jakopäänhihnan vaihtoväli onko se 90tkm ja onko vuosirajaa
 

Nersc

New Member
Liittynyt
23 Marraskuu 2014
Vs: jakopäänhihna

Kuten tiedätte se aika monesti on pahempi vikaa sen jakohihnan kestolle kuin tuo ajettu matka.
Talvi ja lämmönvaihtelut ja onko tiiviskone ettei öljyä pääsee hihnaa syomään.Monesti noissa hihnoissa on autonvalmistajillaa se "siperia kortti".
Jakohihnaa vaihtoväli on lämpöisessä maassa vaikkaa 8v ja kun tulee tännee kylmään maahan kuten Suomeen niin se puolittu siihen 4v se kilometri lukema pysyy samana.Tuossa Mitsussa halpa huolto ei noita kannataa siirellä jos meinaa autolla ajaa.Jos epäilet kysy Mitsun huollossta siellä on tarkka tietoa ko. moottorista.
Itsekin vaihdoin tuohon jo 60tkm ajon jälkeen kun tuo aika tuli vastaan.

Kuten tuollaa yllä sanottiin pitää se 5 vuotta aikana niin ei tule pettymyksiä.
 

mitsu93cb

New Member
Liittynyt
3 Tammikuu 2015
Vs: jakopäänhihna

Hei kiitos vastauksesta ihmettelin kun huoltokirjassa vain tuo 90 tkm eihän se paljon maksa se vaihto osat + työ joku 100 eur autolla ajettu viimevaihdon jälkeen 32tkm
 

mitsu93cb

New Member
Liittynyt
3 Tammikuu 2015
Vs: jakopäänhihna vaihtoväli 90tkm tai 7 vuotta

Soitin tänään Mitsubishi huoltoon jakopäänhihnan vaihto väliksi ilmoittivat 90 tkm tai 7 vuotta
 

ST

Well-Known Member
Club Member
Liittynyt
24 Syyskuu 2003
Sijainti
Manse
Vs: jakopäänhihna

Mr mmc sanoi
Väärin, hihnan ikä on esim. Gates 5v , continetal 5v
Ja tuokin väärin.

MAAHANTUOJAN arpoma kestoikä 6v, jolloin myös tarvikemerkit seuraavat tätä suositusta.

Mutta kuten sanottua, se on vain SUOSITUS, eli voi porsia jo ennen 6v.


KAIKISSA mitsubishien jakoremmeissä 6v vaihtosuositus, muuttui kun siirtyi Deltalle.
 

Mr mmc

CS5W ralli///art
Liittynyt
18 Maaliskuu 2004
Sijainti
Polvijärvi
Osta hihna niin siinä lukee 5v :)

Mä en nyt niin luottaisi aina kaikkeen mitä maahantuoja sanoo...

Olihan helkama auton gti galantin ohjekin
90tkm sitten hihnojen katkeiluiden jälkeen tuli 70tkm ohje ja viimeisin Helkaman ohje oli 50tkm
 

pexi

Evo V -98, V70 D4 AWD -14, Octavia TDi RS -15
Liittynyt
22 Huhtikuu 2003
Sijainti
Lohja
Vs: jakopäänhihna

Kyllä jälkimarkkinaosan tulee kestää se sama vaihtoväli, minkä valmistajakin antaa. Ei Deltakaan niitä aikoja ilman tehtaan lupaa noin vain muuta. Jos OE on 7 vuotta, niin saman pitää Gatesin, Contin, SKF:n ja muidenkin kestää, vaikka paketin päällä lukisi 1 vuosi. Se on sitten eri asia, kuinka pitkä takuu on ja milloin siirrytään virhevastuuseen, jos se hihna napsahtaa.
 

DaJackal

EA5A, Z16A, CB4A, D22, E39A
Club Member
Liittynyt
10 Huhtikuu 2010
Sijainti
Lappeenranta
Vs: jakopäänhihna

mitsu93cb sanoi
7 vuotta tai 90 tkm tarkoittaa vain Mitsubishin alkuperäisosia.

Jos tarvikehihna myydään ko. autoon tarkoitettuna niin vaatimus on "meets or exceeds OEM requirements". Näin ollen tarvikehihnan kuuluu kestää sama mikä OEM hihnankin. Merkkihuoltoon en lähtisi luottamaan kuin vuoreen.

Vähän jäi kuitenkin epäselväksi että miksi tämä nyt on niin tarkkaa? Jos sinulla on itselläsi ko. auto missä hihna on vaihdettu viimeeksi 5-6 vuotta sitten niin kannattaa alkaa suunnittelemaan vaihtoa. Se on kuitenkin tuollaiseen yksinokkaiseen koneeseen varsin halpa toimenpide. Osat maksaa esim. Motonetissä 70€ ja vaihtotyö ei ole monen tunnin juttu.
 

pexi

Evo V -98, V70 D4 AWD -14, Octavia TDi RS -15
Liittynyt
22 Huhtikuu 2003
Sijainti
Lohja
Vs: jakopäänhihna

DaJackal sanoi
Jos tarvikehihna myydään ko. autoon tarkoitettuna niin vaatimus on "meets or exceeds OEM requirements". Näin ollen tarvikehihnan kuuluu kestää sama mikä OEM hihnankin.

Juuri näin, takuuhan monesti on lyhyempi (myös OE osassa), mutta virhevastuu jatkuu tuonne vaihtovälin loppuun asti, tietysti edellyttäen että huolto-ohjelmaa on noudatettu.
 

mikko412

Active Member
Liittynyt
15 Toukokuu 2005
Vs: jakopäänhihna

ja onko nyt kyse siitä mitä nykypäivänä hihnojen pitää kestää missäkin mallissa.itse en kyllä tolla hirveesti viitti vedättää mikäli haluan että kone kestää,mielummin oman rauhan takaamiseksi vaihdan hihnan ajoissa. kaipa sekin tässä kohtaa pätee kuten esim öljyn valitsemisessa että kyseisen koneen kohdalla pitää aikakauden ohjeita käyttää. eikä olla esim merkkihuollon kannalla (joka ei taatusti enää välitä 20 vuotta vanhan koneen aikansa kyseisistä spekseistä.vaan esim kaataa samaiseen koneeseen NYKY standardin mukaista moottoriöljyä)se öljykään kun ei kuitenkaan enää siihen 20v vuotta vanhaan pataan ole parasta vaikka oliskin nykyään parasta.

näissä kun pitää myös ottaa huomioon kyseisen aikakauden suositukset,jolloin on autot valmistettu. eikä mennä sokeasti nyky normien mukaan. no meni ehkä vähän sivu aiheen mutta ajatelkaa silti.parhaimmat synteettiset öljyt ei sovi 20v vuotta vanhan lankun koneeseen,ja sillon ei voi myöskään ajatella että kun uuden mitsun hihnan vaihtoväli on 7v niin on vanhassakin sama.ja alunperin mitsun maahantuoja 20v sitten ei ollu delta tai veho jotka eiloppujen lopuksi tiedä noista vanhemmista autoista mitsuista paskaakaan.

no jokainen vaihdattaa hihnansa ihan kuten haluaa,minä ainakin yritän tehdä ennen kuin katkeaa ja tekee kipeää.olkoon vaikka 500km sitten vaihdettu edellinen jos ei tietoa. tai sit kyseessä peltoauto jonka arvo 6e jaen välitä hajooko se suraavaan kaasun polkasuun.
 

mitsu93cb

New Member
Liittynyt
3 Tammikuu 2015
Vs: jakopäänhihna

Niin vuoden 93-96 mallin hihnan vaihto väli on 7 tai 90 tkm. kun ostin lancerini 2009 oli sillä ajettu 99tkm vaihdoin hihnan 103 000 kohdalla auto oli ollut samalla omistajalla minua ennen 16 vuotta eikä hihnaa ollut vaihdettu eli kukapa sen tietää mitä hihna kestää
 

Vensku_

New Member
Liittynyt
23 Helmikuu 2008
Sijainti
Kouvostoliitto
Vs: jakopäänhihna

Ite vaihdoin tuosta Mazdasta mikä mulla on ja ollut meillä uudesta asti, hihnan kun kilometrit tuli täyteen (98tkm, vaihto ois kait pitäny olla 95tkm), ja olihan hihnalla ikää siinä vaiheessa 18 vuotta, vai 19. Hihna oli silti kuin uusi, ehkä ennen tehtiin parempaa... ;)

Ikävä virhe vaan kun hain tavarat, hihnasarjan ja vesipumpun, Motonetistä, niin vesipumppu ulisee kylmillä keleillä aika hurjastikin joskus. Hihnasarja oli toki Gates, mut kuulema mätänet myy myös B luokan "laatumerkkien" sarjoja... :-X
 
Ylös Bottom