Miten korjaan kiveniskemät(oikeaoppisesti)?

Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Tykkäykset
0
#1
Meniköhän nyt oikeaan osioon?
Kävin mitsuhuollosta hakee maalikynän ja lakkapullon korjatakseen maalipintaan tulleet kiveniskut. Autossa sitten istuskelin ja ihmettelin, että miten ne korjaukset sitten tehdään oikeaoppisesti. Pokkana maalan vauriokohdat vai täytyykö sitä ensin vaikka ruokaveitsillä vähän raaputtaa ja vasta sitten maalaan sen kohdan ja kannattaako odottaa kesään asti, että olisi kuivemmat ilmat jotta maali kuivuisi nopeammin?
 

UITTO-

Active Member
Liittynyt
22 Heinäkuu 2006
Tykkäykset
0
Sijainti
Tarvasjoki
#2
Vs: Miten korjaan kiveniskemät(oikeaoppisesti)?

"oikeaoppinen" olisi että koko konepelti esim hiotaan pellille/karheelle, kolot kitataan ja koko pelti maalataan yli..

Tommosella kynällä kun häärää, niin jollain terävällä jos vähän raapauttaa kolon pohjaa ja sitte täppäät väriä, annat haihtua, täppäät toisen kerran annat kuivua ja sitten täppäät lakkaa päälle.

Ei toi kamalan kauaa kuivu kun on ykskomponenttitavaraa kumpikin, tiettty mitä lämpeempi ni sitä nopeemmin liuottimet haihtuu ja kuivuminen on nopeempaa.
 

Gallu

Galantista tullee hauska anagrammi...
Liittynyt
20 Marraskuu 2005
Tykkäykset
0
Sijainti
Lieto
#3
Vs: Miten korjaan kiveniskemät(oikeaoppisesti)?

Ainakin fiksauksessa tehdään niin että juurikin jollain terävällä kärjellä koukitaan kuoppa auki, sitten täpätään maalia päälle. Sitten esim. lyijykynän tasaisen pään yli kapea suikale hienoa hiomapaperia. 1000-1200 ja sillä kolon ulkopuolelle menneet tavarat pois. Sitten täytetään lakalla tippa siihen päälle ja samalla tavalla hiotaan se muun maalipinnan tasoon. Ja viimeistely sitten tahnalla ja kliinerillä.
 
Ylös Bottom