Ohut seinämäinen 16mm tulppa-avain

Wlooffy

Active Member
Liittynyt
25 Lokakuu 2006
Sijainti
Salo
Minkäslaisella ulkohalkaisijalla olevia 16mm tulppa-avaimia ihmisillä on?

Itsellä tuon 16mm tulppa-avaimen ulkohalkaisija on 22mm ja se ei oikein tykkää mahtua tuonne GDI galantin tulppa-kaivoon, eli nyt olisi tarkoitus kartoittaa että onko olemassa sellaista avainta mikä sopisi paremmin tuonne.
 

ced

New Member
Liittynyt
5 Maaliskuu 2015
Vs: Ohut seinämäinen 16mm tulppa-avain

Silloin kun tulppien vaihto oli itsellä ajankohtaista, niin vetäisin kylmästi smirgelillä normi t-avaimesta ulkosyrjää sen verran pois, että avain sopi kaivoon. Koitin katsella mahdollisimman ohutseinäisiä avaimia kaupoista, mutta ei tuntunut mikään menevän tuonne suoraan. Mutta onnistui se tuollakin, tosin liikaa ei parane seinämästä pois ottaa ettei vaan käy hassusti jos tulpat ovatkin vähän tiukemmassa.
 

samitsu

Turbo yössä...
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
29 Tammikuu 2004
Sijainti
Taipalsaari
Vs: Ohut seinämäinen 16mm tulppa-avain

Onhan niitä olemassa ohuempiakin versioita ehkä juuri sen takia että joissain autoissa on älyttömän ahtaat ne kaivot... Minulla on joku itse kyhätty avain noihin tarkoituksiin, mutta en muista olisko se tulppa-avainosa ollut jotain bilteman tuotantoa, mutta ehkä jotain vanhempaa mitä ei saata enää sieltäkään löytyä mutta kannattaa käydä ehkä katselemassa...
 

KosSUa

1.8 GDI
Liittynyt
20 Maaliskuu 2013
Vs: Ohut seinämäinen 16mm tulppa-avain


GDI:n <a href=https://www.motonet.fi/fi/tuote/761922/MTX-Tools-Sytytystulppa-avain-16-mm-T-magneetilla> Tulppa-avain </a> Ø21,6mm

...jos.. Nokka-akselin kannen tiiviste - kiristetty "yli"-momenttiin, sinne ei tahdo sopia mikään..

(/tahi kun tulppakaivoon muodostuu öljyä (tiiviste kovettunut) lähetään kiristämään nokka-akselin kantta (yli momentiin) - kun pitäisi vaihtaa tiiviste.)

giphy.gif
 

Wlooffy

Active Member
Liittynyt
25 Lokakuu 2006
Sijainti
Salo
Vs: Ohut seinämäinen 16mm tulppa-avain

https://www.biltema.fi/autoilu---mp/autotyokalut/moottorityokalut/sytytystulppatyokalut/sytytystulppahylsy-2000030037

Siinä se nyt on.

16mm hylsy, ulkohalkaisija 20,8mm ja 250mm pitkä niin ei tarvitse pelata jatkojen kanssa ollenkaan. Suosittelen kaikille.
 
Ylös Bottom