Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Mr mmc

CS5W ralli///art
Liittynyt
18 Maaliskuu 2004
Sijainti
Polvijärvi
tälläsen aiheen pistän pystyyn... tänään meinaan säikähdin ihan sydän pysähdökseen asti... no melkein...

tällä hetkellä on elämässä 2kertaa käyny sydän 100% kurkussa...

ensimmäinen oli 5vuotta sitten kun kaverin kanssa ajeltiin syys pimeellä sade kelillä jaa
ajoin Galantilla suoralla metsä taipaleella ja siinä rauhassa juteltiin...
siihen säikähti kun joku osu peiliin... HIRVI... oli muuten lähellä ja 110kmh vauhtia 100kmh alueella...
pisti pikkasen kieroksia pumppuun...

no tänään sitten tuli toinen kerta...
aamupäivällä olin meidän hevosautolla liikenteessä ja 60 alueellä ajelin n. 50kmh ja vilkkua että jarrutan
ja käännyn rampille...vähän sillai vähän vauhdikkaasti... perskele jarrupolin pohjaan ja pitkäksi risteys...
...Onneksi ei ollu T-risteys eikä autoa perässä... varmasti olis sillä koukkaukkessa kolissu :seina

noh, sain käsijarrulla pysähtymään johonkin 100m päähän (kuormaa sen verran autossa ja peräkärryssä

syyksi paljastu haljennu jarrusatula :seina :seina
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Hirvi. 2 erillistä tapausta.

Toisen näin täysin sattumalta vastaantulevan auton valoja vasten ja sain jarrutettua ja väistettyä. Sattui talvella ja sumussa, ilman vastaantulijaa en olisi nähnyt ajoissa, vaan olisin ajanut täysiä päin.

Toinen tapaus oli hyvässä kelissä ja valoisassa, mutta jyrkässä S-mutkassa ja aivan liian kovassa nopeudessa. Jarruttaa ei voinut eikä olisi kerinnyt, piti vaan koukata vastaantulijoiden kaistalta hirven edestä. Senteistä ja sekunnin murto-osista kiinni. Eikä alla ollut Pajero silloin. Jos olisi osunut, niin kolarin jälkeen olisin vielä tehnyt railakkaan ulosajon kivikkoon. Kyllä siinä tosiaan polvet hetken aikaa tärisi kun tajusi kuinka lähellä viimeistä kellokortin leimaamista kävi.

Sattuneista syistä kannatan hirvenmetsästyksen täydellistä vapauttamista napapiirin eteläpuolisella alueella.

Rallissa on joskus ollut tilanteita, mutta ne ovat kaikki olleet sellaisia pikku pyllähdyksiä, eikä niihin kuulunut mitään riskiä, turvavarusteet ovat kuitenkin sitä luokkaa. Normaalin liikenteen seassa ne pahimmat tilanteet ovat.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Porvoon motarilla joskus -90 luvulla.
Ajoin sellaisessa kohtaa jossa on metsikköä siinä tien laidassa ja sen jälkeen oli tulossa peltoaukea. Metsikön reunan ohitettuani sivusilmään osui peltoaukealla ehkä n. 50m-100m päässä tiestä heilumassa jotain "vaappuen" ja jonkun verran irti maanpinnasta.
Säikäytti kyllä ihan vit...., kun ei ajatus kyennyt heti tajuamaan muuta kuin et jotain odottamatonta on nyt tullut aistittua.

Viranomaiset ne siinä päivysti helikopterin voimin.


Toi hirviproggis on kyllä aina suht lamaannuttava kokemus vaikka sellainen jolkottelisi parin sadan metrin päässä edessä tien yli. Tälläistäkin tilannetta on tullut säpsähdettyä.
Itse asiassa riittää vaikka sellainen seisoskelee jonkun matkan päässä tiestä ja hogaa sen siitä.


Kerran yksi sarvipää jolkotteli sunnuntai-aamuna Kehä III:lla vastaan Tuupakan kohdilla, kun olin duunista himaan menossa. Aluksi matkasi kävely-/pyörätiellä ja lähti vähän ennen kohtaamista tulemaan ajoradan suuntaan loivaa mäkeä alas. Aloin himmaamaan ja torvi soimaan, juuri ennen ajoradalle saapumista hirvas laittoikin liinat kiinni ja muutti suunnan takaisin sinne kevyen liikenteen väylän suuntaan.
Siinä tilanteessa oli hyvin aikaa reagoida tulevaan joten säikähdys-efekti jäi uupumaan, mutta kaiken kaikkiaan melkoinen kokemus tuokin.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Yhtenä iltana tuossa lopputalvesta ajelin kyliltä kotia kohti illalla hämärässä, loiva mutka oikealle päin niin kolme hevosta jolkotteli vastaan. Sillon tuntu että tulee sydän jostain päin pihalle. Onneks oli sen verran sivistyneitä hummia että osas käyttää oikeaa kaistaa. ;D
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

15-kesäisenä kun olin iltahämärässä ajamassa hiekkatietä mopolla kotiin,ensin oli alamäki->tiukka kurvi jonka jälkeen alkoi ylämäki.
Posottelin kaikki mitä lähti (~80km),ja kurvin jälkeen samantien oli hirvi oikealla puolella,osittain ojassa,osittain tiellä.
Kevyt väistöliike,hirvee voblaus hiekan takia,mutta en kaatunut,vaikka melkein varma olinkin ensin että nyt osuu oma pää hirveen,niin läheltä meni.

Viitisen vuotta sitten,olin menossa Tampereelta Valkeakoskelle vanhaa tietä,kun lähellä Valkeakoskea pitkällä suoralla keskellä kirkasta päivää hirvi tulee kuin salamana oikealta puskista.
En kerinnyt muuta ajattelemaan kuin hana pohjaan ja vasemmalta ohi.
Juuri ja juuri kerkisin,ja näyttihän se uroshirven rintakehä vänkärin ikkunasta aika isolta..


Muutama viikko sitten ajelin "kaikessa rauhassa" illalla asfalttimutkatietä ~80km,kun oikealle käntyvässä mutkassa tulikin sammakko.
Onneksi oli vielä "baby-sammakko",ja etupyörä "luisti" muutaman sentin alta,mutta tuurilla pysyin pystyssä.
Niin,olin mopolla liikenteessä..
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Ensimmäisellä autollani (ke-70 corolla) ajelin vaimon kanssa anoppilaa kohti kuusamontietä ja huomasin että vastaan tulee autokoulun moottoripyörä. Katsoin sitten peilistä että oliko kolmiota perässä kun liivit oli päällä.
Sitten vaimo huusi että jarruta! Edessä micra kääntymässä vasemmalle pitkällä suoralla jossa ei yleensä ole kääntyjiä. No corollasta jarrut lukkoon 110km/h vauhdista, väistöliike, jarrutus ja pientareen kautta ohi sora pöllyten. Micran kohdalla vauhtia vielä ~60km/h. Vilkaisu taustapeiliin ja kauhea savupilvi leijaili micran takana. Onneksi ei tullut ketään ihan perässä, olis ollut ainekset isompaankin sumaan.

Corollalla myös toinen säikäytys tulee mieleen kun kapeaa kotitietä talvella n.120km/h ajelin. Pieni mäki jonka päällä taittuu oikealle. Mäessä vielä sellainen "nyppylä" joka keventää vähän. No eikös siinä corolla aja kirjottamaan ja tuli kyllä käytettyä koko tie leveydeltään muutaman sadanmetrin pituudelta. Lumipenkat olis hiljentänyt jos ojaan oltais menty, mutta suht isot ojat että varmaan ois corollan keulaa jouduttu pakeloimaan.

Yksi tapaus sattui oulun keskustassa talvikelillä. Isän lancerilla (samanlainen kun oma nyt) ajelin vasta kortin saaneena. Keskustaa kohti menossa ja taksi kääntymässä vasemmalle omalta kaistaltaan ja vihreät palaa.
No ajelin normaalisti eteenpäin kunnes taksin takaa hyppää pariskunta eteen. Jarrut, väistöliike, jarruttelua. Taksin ja pariskunnan välistä puikahdin ja molempiin oli ~20cm väliä. Jotain ilmeisesti jäänyt autokoulusta takaraivoon kun nuo väistöliikkeet on onnistuneet, ONNEKSI.

Primeralla pudasjärven lentokentällä talvella käytiin ajelemassa ja pitihän se kokeilla miten saa vauhtia. Valokeilassa alkoi näkymään jokin epämääräinen valkea "kasa". Vauhtia ~150km/h. Penkka lähenee vauhdilla. Jarrut lukkoon. Penkka edelleen lähenee (liian) lujaa. Epätoivoinen yritys käsijarrulla poikittain jos auto vaikka pysähtyisi nopeampaa. ~30cm ennen penkkaa auto pysähtyy tuiskupenkkaan jonka takana olis ollut jäinen aurattu lumipenkka n.50cm korkea josta auton olisi saanut kipattua helposti kattokerhoon. Tämän jälkeen olen aina käynyt tarkistamassa kuin pitkälle kenttä on aurattu ennen hurjasteluja.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Talvinen hyvä pakkaskeli ja vauhtia sellaset 80km/h. Painelin Rooppelilla menemään, noh yhden mutkan takaa ilmesty tukkirekka kuormaa tekemässä omalla kaistalla. Äkkijarrutus -> perä irti mutkassa auto lähti lapasesta ja pyörähti 180 astetta. Onneksi ei ollut vastaantulijoita ja auto pysähty tukkirekan viereen. Sai se rekkamies vähän palautetta.

Toinen

Oli nätti kesäilta olin mp:llä liikenteessä. Vauhtia oli varmaan sellaset 160km/h niin huuhkaja lensi tien yli niin et kopsahti vähän kypärään.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Firman pakulla olin menossa hakemaan hiekkaa ensilumien aikaan. Vauhtia oli todella vähän, tulin liikennevaloihin ja vaihdoin oikealle kaistalle. Edessä ollut valkoinen pösö päätti sitten tulla samalle paikalle keskeltä risteystä, välimatkaa oli ehkä joku 20-30m sillä hetkellä. Löin jarrut pohjaan, etujarruissa absit ja takapää tuli vierellä pyörät lukossa. Ei jäänyt montaa senttiä väliä.

Sitten vielä kun se perkeleen pösökuski lähti siitä risteyksestä suoraan, vaikka se kyseinen kaista on vain oikealle kääntyville! :seina
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Viime 'talvena' Helsingissä, Kehä 1:llä ajelin joskus kuuden aikaan. En jotenkin ees pitäny mahdollisena että siellä vois olla ruuhkaa. Oli just hetki sitten töksähtäny mun eteen joku rellu ajelemaan 70km/h (80km/h alueella). Hieman siitä närkästyneenä (joo, ei sais kyllä) ajoin suht lähellä sitä tyyppiä ja odottelin notta vaihtaisko se kaistaa pois siitä mun edestä. Jossain vaiheessa huomasin ku rellun perä alko lähestymään yllättävän nopeesti, ilman että jarruvalot paloi. Galantista jarrut pohjaan ja ABS:t runksutteli ilosesti. Kerkesin siinä jo tovin miettimään et "nyt lävähtää ja tulee ketjukolari". Sit jostain syystä refleksit sano et "käännä oikeelle". Onneks oikeella kaistalla ei ollu ketään just sillä hetkellä. Vasemmalle kaistalle oli tosiaan kerääntyny jono jostain syystä ja sillä rellulla ei ilmeisesti toiminu jarruvalot niin kerkes reagoida liian myöhään siihen tilanteeseen. En usko et se käsijarrullakaan jarrutti.

Ton tilanteen jälkeen oon oppinu pitää turvavälejä...
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Parhaiten muistuu mieleen kun aikanaan juuri kortin saaneena kesayossa tuli paahdettua tuttua pikkutieta n. tupla vauhdilla sallittuun. Tuli sitten nyppyla ja auto luonnollisesti menetti maakosketuksen. Ei siina sinansa mittaan, tuttua ja tiedossa ko. nyppylassa. Sen sijaan se nyppylan jalkeisessa montussa oleva hirvi sai syrammen hyppaamaan paalakea vasten...
No, jarrut kuitenkin pelas, hirvikin siirtyi metikkoon turpa pystyssa mulkastuaan pahasti "valkeaa haamua" autossa. Sen jalkeen on toki tullut ajettua lujaakin, mutta mielessa on pysynyt etta auton pitaa pysahtya tien nakyvissa olevalla osuudella.
Myoskin tuli opittua etta vaikka kuinka reenais niin oikeassa paniikki tilanteessa unohtuu herkasti kaikenmailman jarrun pumppaamiset jne. Onneksi mutsin autossa oli absit..
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Omani varmaan on tämä:

Kaleva 1.6.2002
Kilvanajo päättyi kuolemaan
19-vuotias oululainen mies kuoli perjantaina noin kello 23 aikaan Oulun Tuirassa liikenneonnettomuudessa.
Mies ajoi varastetulla autolla Kemintien suunnasta ja törmäsi Valtatien risteyksen ylittämisen jälkeen keskellä Merikoskenkatua olevaan liikennevalopylvääseen.

Mies kuoli törmäyksessä välittömästi. Hänet on tunnistettu 19-vuotiaaksi oululaiseksi. Autossa ei ollut kolarihetkellä muita henkilöitä.

Tapahtumahetkellä liikennevaloissa valojen vaihtumista odottaneen autoilijan mukaan, törmännyt auto yritti väistää valoissa odottaneita autoja ja ajautui sen vuoksi valopylvääseen. Auto oli silminnäköiden mukaan tullut risteykseen erittäin kovalla vauhdilla.

Hetkeä ennen törmäystä poliisin siviilipartio havaitsi Kainuuntiellä kaksi henkilöautoa, jotka ajoivat erittäin suurella nopeudella. Poliisi tunnisti toisen autoksi, joka oli ilmoitettu anastetuksi Oulun torinrannasta.

Poliisipartio seurasi autoja Pohjantielle, jossa toinen autoista nousi Kaijonharjun risteyksestä Kemintielle ja jatkoi matkaansa kaupungin suuntaan törmäten hetkeä myöhemmin valopylvääseen.

Poliisi tavoitti pian Kaijonharjun risteyksestä toiseen suuntaan lähteneen auton Raitotien risteyksestä liikennemerkkiin törmänneenä. Myös tämä auto oli ilmoitettu varastetuksi. Molemmat autossa olleista miehistä selvisivät vahingoittumattomina ja poliisi otti heidät kiinni jatkotutkimuksia varten.

Itsehän olin siis tuo autolija joka odotti valoissa, katsoin vaan että kylläpä tulee auto lujaa meitin kaistalla (toinen kaista oli tukossa) ja vain kääntyvien kaista (vasemmalle) oli vapaana. Auto tosiaankin tuli niin lujaa (arvio oli 150km/h) (taustapeilistä katsein ja varsin hurja näky), ja veti minusta ohi niin läheltä viime hetkellä väistäen että peilit oli lähtä (ikkuna oli auki itsellä ja humahti varmasti 30cm päästä ohi), siinä sitten oli kääntyvien kaistalla semmoinen pieni "monttu" (joka sittemmin korjattiin) josta mazda 626 irtosi tiestä ja lensi moottorin hakatessa rajotinta vasten perä ilmassa komeasti poikittain paksuun keski tolppaan (ei tainnut kaverikaan ikinä tajuta mitä tapahtui), tolpaan törmästessään auto käytännössä repes kahtia (tai jäi jonkun palkin varaan perä, mutta 90 asteen kulmaan koko auto.. kuljettaja lensi auton romun kanssa tien laitaan ja liikennevalot tippu tolpasta. Hirveä pöly ja romu ilmassa ja rengas tukivarsineen pyöri keskellä risteystä.. Kuljettaja vissiin nousi ulos autosta koska oli kuollut auton viereen, ja en usko että kukaan tuommosessa törmäyksessä ilman vöitä autossa pysyy.. (takakontista mm. lenti tunkki kyljestä läpi).. tolppa sinänsä luultavasti pelasti tolpan takana olleen bussipysäkin porukan, sillä sinne auto muuten olisi lentänyt.. pysäkillä seisojat saivat osakseen vain bensat jne romut jotka sinne lähti auton vaihtaessa suuntaa toiselle puolelle tietä..

Vasta muutaman minuutin myöhemmin siinä kuljettajan vieressä ollessani tajusin että Coltti ois voinut mennä aika rusetille jos ois tullut perään tai edes kulmaan..
Tuo kyllä pysäytti sit jälkikäteen.. ja näky kyllä on aina silmissä. :p Muistan vain ajatelleeni että "NYT KÄVI KIPEÄÄ" ..

Tuosta tuli jälkikäteen sitten kuulustelut ja kaikki.. tentattiin mm. ajoiko auto päin punaisia jne.. oikean syytteen saamiseksi.. No semmosta.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Tossa ajelin muutama vuosi sitte loppukesän hämärissä.. Ohitin rekan siinä kun oli satkun rajotus. hetkeä sen jälkeen näkyy penkasta juoksevan peura eteen, mietin että kerkee jarruttamaan hyvin, kunnes sieltä tulikin toinen peura. aattelin että kerkeis jarruttamaan ja kiertämään perältä ohitte nämä siis tulivat tien vasemmalta puolelta.. no siinä ku saa jalkaa jarrulle, niin hyppää kolmas peura tielle.. Siinä vaiheessa ei muute ku lutu pohjaan ja silmät kiinni. Oli todella lähellä.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Jaah. Monta tilannetta ollut mutta kovin vakavia seurauksia ei ole sattunut. Mieleenpainuvin tapahtuma oli Lapin reissulla syksyllä -04. Oulusta otettiin illansuussa vielä suunta Rovanniemelle päin. Muistelin että piti olla joku etuusa leirintäalue sillä etapilla. No, aurinko ehti kuitenkin laskea ja sitten vastaan tulee poliisit pillit ja vilkut päällä ja heti perässä sirra. No, siinä on vähän koko matkan semmosta pusikkoa tienvieret täynnä(tai oli ainaki sillon, en tiedä onko raivattu?) Sunnyssä tunnetusti "vähän" heikohkot ajovalot niin hiukan hillittin vauhtia ettei yli 70 tultu. Vaunun kanssa kun rajotus on muutenkin se 80. Jostain syystä kattelin sivulle päin ja näin hirven sivuikkunasta tuijottamassa. Oli se siinä puskista jo melkein tiellä vasemmalla puolella. Seisoi siinä paikoillaan. Vähän aikaa tärisytti kun ei kumpikaan nähny sitä ennen. Jostain syystä sen jälkeen on ilmestyny lisävaloja käyttöautojen nokalle ainakin riittävästi. Sen jälkeen ei tehny mieli jatkaa matkaa enää vaan ihan hävyttömästi yövyttiin pysähdyspaikalla. Ja vähän ennen kuin saatiin parkkiin vaunu niin se sama sirra meni takaisinpäin joka oli tullut vastaan.

Pari viikkoa sitten olin tulossa Paimiosta takaisin Lietoon ja Sukselantietä pudottelin tulemaan aikas lailla reippaasti kun tuttu tie. Kattelin et hirvi menee tien yli, eipä hätää se ehtii hyvin. Sit tulee toinen, kolmas, neljäs. Ei kun liinat kiinni ja toivoo ettei osu. No, 185 läskit sentään puri asvalttiin aika hyvin ja vakiosta parannellut jarrutkin teki hommansa. 2 mustaa raitaa ja 2 vähän vähemmän mustaa jäi tiehen. Jäi sentään jopa lähes metri tilaakin. Sentän jotain 110-120 oli vauhtia.

Toisella tapaa säikäyttävä tilanne oli kerran kun oltin menossa Vantaalle silloin uutta motaria pitkin ja siinä tuli joku punanen mondeo ohitettua ihan sallittua nopeutta. Sit tuli ohi valkonen camry ja sen perässä joku tumma auto. Kuskit näytti aika nuorille joten piti nyt kattoo kuinka lujaa pojat ajaa vai olisko jopa pienimuotoista kisaa menossa. No siinä 150-160 oli vauhti ja mentiin peräkkäin vähän aikaa ja rupesin miettii et joo antaa olla kun ei edes täysiä ajeta ja pirun kallista bensakin ja lompakko aina tyhjä niinkun opiskelijalla ni säästellään vähän. Himmailin takas suurimpaan sallittuun ja sit se punanen mondeo menee ohi, kiilaa eteen ja väläyttää vilkut päälle. Siinä tuli semmonen "VOI PIIP" ja ehti jo alkaa jo ketuttaa mut aika äkkiä ne sammutti vilkut ja jatko niitten edellä menneitten jahtaamista. Olivat sit saaneet pysäytettyä ne 2 Siihen Hajalan liittymän tienoille. Ihan paniikissa kattelin että varmasti tulee pysäytysmerkkiä mut ei. Päästivät ohi. Sit tuli heti mieleen et jos ne luottaa siihen että saavat mut kiinni kuitenkin niin eikun suunta Hajalaan ja Salon kautta jatkui matka. En tiiä vissiin hiukan paniikkireagointia. ;D
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Onhan noita hirviä tullu nähtyä, ku porukat asuu vähän syrjemmässä. Siinä semmonen 10km soratiepätkä, jota silloin nuorena viel porukoiden luona asuessa tuli ajettua aika paljonkin. Pahin hirven kohtaaminen oli kun hirvi syöksyi vasemmalta puolelta tielle pikkusen auton eteen ja lähti juokseen karkuun siinä tien laidassa. Mitään ei ehtiny tehä muuta ku ottaan oikealle ja yrittää pysähtyä tai ohittaa tai jotain edes. Sitte kun se hirvi oli jossain etulokarien kohdalla niin se alko jotenki kallistuun tielle päin, ihan niinku se yrittäis pujahtaa auton edestä tien yli, mutta sitte en tiiä et mitä tapahtu. Ilmeisesti se soratien penkka petti sen elukan alla, kun se vain katosi, samalla kun kauhea mutapaukku läsäshti sivulasiin. Ilmeisesti kaatu sinne ojan pohjalle. Kun sydän alko taas lyömään, niin alko jo naurattaan sen hirven kohtalo. Näin mielessäni sen kömpimässä sieltä mutaliejusta ylös ;D

Sitte joskus muutaman koppelon tappanu ihan peräjälkeen. Hämärässä samaisella soratiellä ensin lähti ojasta koppelo joka tuli suoraan tuulilasin ja katon rajoille. Siittä ku tokeni, niin seuraava kolisi jo maskiin. Kauhee ryminä ja höyheniä joka paikassa.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Jokunen vuosi kouvola-lahti välillä ajelin lahteenpäin siinä viiden paikkeilla ja heräsin vastaantulijan kaistalla. Monta kertaa käyny mielessä, että ei olis hyvin käyny jos olis toiseen suuntaan ajautunu tai jos olis tullu auto vastaan. Olin nimittäin nyppylän takana ja ojan puolella olis ollu melkein suora kallioseinä.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

2-3 vuotta sitten yömyöhään keskellä talvea lumipyryssä. Autona oli '96 Galant, ja luulen että ABS:t pelastivat sen tilanteen. Ajoin maantiellä, 80:n alueella vajaata kahdeksaakymppiä, lunta pyrytti ja oli pimeä. Tuttu pitkä suora ja loiva kaarre oikealle, mutta kaarteen jälkeen olikin venäläinen musta uudehko Pajero poikittain mun kaistalla - pyörittämässä rinkiä!! Ei muuta kuin liinat kiinni ja ei siinä voinut muuta kuin yrittää ohjata ja toivoa parasta. Vauhti ei kerennyt hidastumaan kuin murto-osan, eli jotain 55-65 vauhtia suhahdettiin jarrut pohjassa Pajeron ohi töötti pohjassa. Emäntä säikähti niin että alkoi itkemään ::) Yllättävän paljon kerkeää muutamassa sekunnissa juosta ajatuksia mielessä :p
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Hirvi on joskus koettanut kömpiä tielle. Säikähtää ei tosin ehtinyt kun sen näki jo kaukaa eikä se ollut ihan tiessä kiinni, kääntyi jo kauempaa pois takaisin metsään. Jännän näköistä, kuin hidastetusta filmistä tuommoisen elikon juoksu.

Jänis sitten säikäytti enemmänkin kerran.. Otin sopivan vauhdin liittyäkseni moottoritielle, sellaiset 110-120km/h pitkässä, oikealle loittonevassa kaarteessa. Sitten näkee kun jänis juoksee suht kaukaa oikealta viistosti tielle, about keskeltä kaistaa lähtee takaisin pientareelle. Vaistomaisesti vähän kääntää vasemmalle reunalle ja höllää kaasua, en jarruttanut kun näytti että eläin juoksee takaisin. Eikös tämä sitten päätä pientareelta palata vielä takaisin. Juoksee sitten suoraan oikeaan etupyörään. Nopeasti motarin varteen pysähdyksiin ja tarkastelemaan damaget, ei onneksi mitään. Vanne, hieman kylkeä ja lokarinkaari aivan verisessä muhjussa. Kait se oli vanteesta yrittänyt läpi.

Ihmiset hieman katselivat kun menin ABC:n ikkunanpesupaikalle puhdistamaan veriä ;D
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Viime keväänä ajelin ex-Sierrallani Lohjalla Mäntynummen tietä joskus lauantai-iltana klo 23 maissa. Kyydissä oli 3 kaveria. Yht'äkkiä katson kun edessä päin lentää liikennemerkki taivaan tuuliin ja pian edelläni noin 40 metriä ajanut Ford Escort Mk4 lentää jalkakäytävälle ja vastaantulijan kaistaa liukuu eteenpäin farmari Opel Astra F. Opelia ajoi keski-ikäinen naikkonen järkyttävässä humalassa ja törmäsi mäen päällä liikenteenjakajan läpi tähän edelläni ajaneeseen Fordiin nokkakolarin (autojen etukulmat). Pysähdyttiin sitten katsomaan tapahtunutta ja soitettiin ambulanssi ja poliisit paikalle. Onneksi kukaan onnettomuudessa ei loukkaantunut ja nainen lähti maijan mukana putkaan nukkumaan. Siinä sitten tuli ajatelleeksi että kuinka pienestä oli kiinni että olisin itse ollut omalla autollani tuossa tilalla... :nykii

Ja vähän aiheeseen liittyen niin mainitsemani Sierra meni viime kevään lopulla Elimäelle nuorelle ikäiselleni miehelle (piti EVO nääs rahoittaa). Ehkä kuukauden päästä tästä oli iltapäivälehtien kannessa isot kuvat valkoisesta Sierrasta ja tunnistinpa sitten vanteista vanhakseni. Auto oli toisena osapuolena viime kesänä 3 hengen vaatineessa kuolonkolarissa. Surutti menehtyneiden puolesta, kuten myös aikaa ja rahaa saaneen ex-autoni puolesta :-\
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Joo ittelläni on kaksi eri tapausta nyt mielessä millon on oikeesti ollu paskahalvaus lähellä.

1. perus kevät liukkailla kaveri porukalla tulossa mökiltä kahden päivän ryypiskelyn jälkeen.
olin siinä lähestymässä pienemältä tieltä kohti t mallin risteystä joka oli kunnon isotie. rupesin jarruttelemaan omasta mielestä
hyvissä ajoin mutta eipä ilmeisesti ollu tarpeeks ajoissa kun nissan sunny merkkinen henkilöauto ei meinannu pysähtyä ei sitten
millään, kauhun sekavin tuntein poljin jarru poljinta ja risteys vaan lähestyy,huomasin siinä viellä kaiken lisäksi että vasemaltahan
tulee täyspitkä rekka jotain 80-100kmh!! mietin siinä vaan että nyt rytisee. mut onneks sain auton pysähtymään loppujen lopuks liikenteen jakajan kylkee.

2.No olin sitten ostanu tälläsen mitsubishi lancer merkkisen auton ja siinä uuden auton onnellisena omistajana lähin päästelemään
vanhoille tutuille teille vanhoille kotiseuduille maaseudulle. aattelin siinä että kyllähän tällä voi tulla noi s mutkat samaa vauhtia kun vanhalla autolla elinnä sellasta 90-100kmh. no siinä lasettelen menemään ja aattelin että perkule että kyllä mitsu menee hienosti näin hiekka pätkällä kunnes sit tulin siihen viimiseen s mutkaan niin sit se tapahtu mitä vähiten odotin. perä ampu ittensä irti siitä tien pinnasta 100vauhissa siinä sitten sydän kurkussa koitin pitää sen vehkeen tien pinnassa. jonkin aikaa siinä sit luisteltiin ennenkun perä taas sai pitoja ja meno hilliinty..

nää oli nää mun kauhun hetket mitkä nyt tuli mieleen. että sellasta.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Edellis kesänä töistä tullessani klo 21 jälkeen oli pientä myrskyä ilmassa, olin jo melkein kotona kun sähkötolppa (puinen) kaatui tielle auton eteen, onneksi vauhtia vain 60km/h joten sain pysäytettyä...ja eiku soittaan 112 et pistäkääs joku raivaamaan. Parin kilsan päässä puolikas kuusi oli osittain tiellä... ::)

Bazeeba sanoi
Yhtenä iltana tuossa lopputalvesta ajelin kyliltä kotia kohti illalla hämärässä, loiva mutka oikealle päin niin kolme hevosta jolkotteli vastaan. Sillon tuntu että tulee sydän jostain päin pihalle. Onneks oli sen verran sivistyneitä hummia että osas käyttää oikeaa kaistaa. ;D

Samaisena kesänä töihin mennessä tuli kanssa 5 hummaa koko tien leveydeltä vastaan, entisenä hevosharrastajana lähdin jalkapelillä perään ja taas soitettiin paikallinen VPK paikalle hummia pyydystämään. Ksikki saatiin ajettua aitaukseensa ja VPK korjasi rikki menneen portinkin.

Ja eclipsellähän täräytin <80km/h talvikelillä parin luisun jälkeen ojaan...ei tullu naarmuakaan ei autoon eikä omistajaan mut kyl paikat tärisi sen jälkeen!!!
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

tänään ajelin kaikessa rauhassa keuruuntietä Keljon marketeille päin jyväskylässä kun keskellä tietä kävelikin sorsa. Satoi kivasti rantää ja paistoi aurinko suoraan lasiin yhtä aikaa eli näkyvyys aika huono. Katsoin vaan että miksi edellä menevä Yaris Verso rupeaa tuola tavalla jarruttelemaan ja väistämään. kun minä ohitin sorsan se oli juuri keskiviivan kohdalla tulossa yli. paikassa on molemmilla puolilla pienet lammet. Ihan niinkuin ei vois lentää tien yli... kele.

yhden kerran Inttiin keuruulle yöllä ajellessa olin tulossa alueelle jossa oli valopylväät eli mulla oli käsi juuri sopivasti vetämässä pitkät pois päältä. Sillä samalla sekunnilla valoihin pomppas jänis tien laidasta ja ainoa asia mitä kerkesin reagoimaan oli se että laitoin pitkät pois päältä. yhtä nopeasti kun jänis hyppäs valoihin se myös onneksi hyppäs pois. hyvät refleksit noilla paisteilla. kyllä vähän nauratti että mitähän mä olisin oikeasti hyötynyt siinä tilanteessa siitä että laittaa pitkät pois. Jarruttaminen olisi ollut varmaan järkevämpää.

tuossa keväällä viimeisillä liukkailla ja lumisilla keleillä ajoin firman autolla alas mäkeä jonka päässä tie kaartuu jyrkästi oikealle ja jossa on tasaisella kohdalla liittymä sekä liikenteenjakaja tienviittoineen. en osannut yhtään arvata kuinka liukas se alamäki oli ja tulin siihen ihan normaalilla vauhdilla mutta jarrua painaessa ei tapahtunutkaan mitään muuta kuin että ABS vähän rutisi mutta vauhtia se ei paljoa hillinnyt. Kerkesin sen verran ajattelemaan että joko ohjaan suoraan oikealle tuohon kylttiin tai sitten vähän siitä vasemmalle sen takana toisen kaistan toisella puolella olevaan syvään ojaan. Onneksi auto kuitenkin jotenkin osui niiden vaihtoehtojen väliin. Toisen puolen pyörät pomppasivat liikenteenjakajan reunakivien yli ja auto pysähtyi liikenteenjakajan väärälle puolelle risteykseen. onneksi ei ketään tullut vastaan.

Tuossa samassa paikassa oli jo aiemmin talvella vedetty yksi tienviitta solmuun. ja samana päivänä firman kuorkkikuski veti samalla tavalla väärälle puolelle liikenteenjakajaa mutta tuplasti isommalla autolla. hirvitti tuo tilanne senkin takia kun auto oli silloin ollut meillä vasta kaksi kuukautta.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Pitää vielä kaksi muuta tapausta kertoa tien päältä jotka ei ihan niin paljoa säikäyttänyt, mut jäi mieleen silti:

Toinen oli toissa talvena ja toinen viime talvena.
Toissatalvena ajeltiin kaverin firman hiacella kohti moottoritien ramppia ja ennen ramppia oli risteys jota lähestyttiin, takana näkyi jonkun matkan päässä yhdistelmä, tien pinta oli jäinen ja alueella oli 60km/h rajoitus jota harva noudattaa. No niin, kun lähestyttiin risteystä niin vaihtu valot punaiseksi. Ja ko. valot ei oikein suosi "vanhoilla" ajoa ilman pellin ylimääräistä rypistymistä, joten siihen sitten jarrutettiin viereisen auton kanssa renkaat lukossa valoihin, siinä sitten ihmeteltiin että no mikäs TÖÖÖÖÖÖÖ rupes kuulumaan ja hoksattiin että se rekka perässä ei vissiin oo yhtä onnekas..
no rekka sai väistettyä meidät penkkaa hipoen varsin läheltä jälleen (ja päin punaisia mennen) noin 50km/h vauhdilla, ilmeisesti ei ehtinyt jarruttaa ollenkaan, tai ei tajunnut, koska matkaa kyllä riittävästi oli..

Huokastiin siinä sit että huh, ei paljon Wanha Hiace ois vastustellut jos ois tullut täydessä lastissa oleva rekka perään..

Ja viime talvena taas oli mielestäni ihan normaali talvisää ja ajelin töihin, ja täällä on siis tuommonen "leveäkaistainen" moottoriliikennetie, ja sitten siitä alkaa moottoritie.. no siinä missä moottoritien pitäisi alkaa niin siinä sitten katsoin että jopas vastaantulevan auton ajovalot tulee hassusti vastaan, huomasin että auto tulee keskikaistan yli kohti. (ilmeisesti oil lähtenyt auto täysin kontrollista, etuvetoinen kuitenkin), siitä se auto sitten pyyhkäisi kohti minua tuli suoraan nelipyöräluisussa keskikaistan yli ja jarrut laulaen siinä sitten jarruttelin ja kyseinen auto jysähti edestäni tien laidassa olevaan tolppaan komeasti, tolpan kaatuessa ajoin siitä vielä ali ennenkuin jysähti tienpintaan ja jatkoit ojan pohjalle, ja moottoritien laitaan katsomaan kävikö mitenkään..

Kukaan muu perässä tulija ei vissiin edes noteerannut tilannetta ja auto savusi ojassa, hieman jätti sydän lyöntejä väliin siinä tien laitaa juostessani (miten se ensiapukortti menikään, yritin soittaa yleisestä hätänumerosta, poliisiin ja palokuntaan ja kaikki varattua) Noh, onneksi kuljettajalle ei ilmeisesti käynyt mitään, Autossa istu pökkyrässä airbagien keskellä ja sanoi että on kunnossa ja hoitaa asian itse siitä eteenpäin.. (samana aamuna oli sitten just pari kilsaa eteenpäin joku 7 auton ketjukolari että sen takia varmaan oli linjat varattuna)

Kaikkea sitä sattuu ja tapahtuu.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Pari vuotta sitten vaimon kanssa oltiin menossa kohti Varkautta 80 km/h kun penkalta lähti eteen könyämään hirvi. Ei muuta kun jarrut pohjaan ja päähän tuli ajatus hirven takaa kiertämisestä. Samalla tajusin että "perkele ei onnistu kun tulee 2 hirveä lisää - ja ei muuten pysähdykkään". Huomasin että ensimmäisen ja toisen hirven välissä on hieman tilaa joten jarru pois ja siihen tähtäämään -> Ensimmäisen hirven jalka osuu puskuriin ja hirvi nurin penkalle ja samalla kuskin puolla käy vaimea kopsahdus... Uudestaan jarrua ja tien laitaan parkkiin. Vähän aikaa muuten piti odotella pumpun rauhoittumista... No ulos kattomaan vauriot ja puskuri halki apparin puolelta ja kuskin peili lasia vasten. (eli oli vähän ahdas väli). Hirvet jatkoi matkaa metsikköön. Aika paljon ehtii muuten ajatella lyhyessä ajassa kun on tarpeeksi tiukka tilanne ;D Niin... ja autohan oli silloin peugeot 309 joten täysosuma olisi hieman epäterveellinen.

Osittain tästä johtuen en enää maasturista luovu ja myöskin autoissani tulee olemaan hyvät lisäpitkät ja karjarauta keulassa. Tulee kuitenkin ajeltua tuolla syrjäseuduillakin ihan riittävästi.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Tuosta eläinten välissä pujottelemisesta tuli mieleen. Itse en ollu paikalla, mutta kaveri kävi kerran levillä ja kun se tuli takasin niin muutaman kaverin kans ihmeteltiin et mihin sillä oli kumpiki peili hävinny?? Oli kuulemma menomatkalla ollu poroja tiellä ja pikkusen ahdas rako. On siellä ollu ainaki poroilla p*rs**t hellinä ;D
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Mä oon tällä viikolla nähny tienpäällä kuus hirvee, joista viis oli Lahti-Helsinki motarilla, siis hirviaitojen ihan väärällä puolella. Yks meinas tulla alle. Yks oli jo vähän ennen kuollu. Siin hää makas pää ojanpenkal, nii. Korvat vaa siin reunaviival, nii.

En tiijjä pahinta säikäyttäjää, mut tammikuussa ajoin räjähdysainelastissa scanian mettää. Ihan hirvee keli, loiva mutka (tietenki kallistukset väärään suuntaan), ihan höpöt eturenkaat ja vauhtii semmonen 66 (80 rajotus). Just aiemmin oli paljon jyrkempiä mutkia ja ei mitään heikkoo mut tässä mutkassa se vaan läks. Puski vaan ja mitään ei voinu tehä. Yleensä helpottaa siinä vaiheessa ku etupyörät pääsee pientareelle, ku siellä ei aina oo niin liukasta, mut tänä talvenapa ei ollu sitä talvee täällä etelässä silleen et ois penkat roudassa. Oikein imas se pehmonen mutavellipenkka sen auton sinne puihin. Monta puuta meni nurin ja paljon särky. Ois kaatunu, mut ei mahtunu ku puut oli eessä Hinausmonsteri sai tehä oikein kunnolla töitä, et se sai sen vetästyy sieltä takas tielle ku se penkka oli niin pehmee. Pyärät vain puski edellä semmosta savikasaa eikä noussu plaaniin ollenkaan Kaks viikkoo oli auto telakalla.

Nyt keväällä oli semmonen suurin hasardipaikka mulla ikinä. Ajelin Lappeenrannasta Kouvolaan päin ja taas oli niitä R-aineita kyydissä (no eihän meillä muuta ajetakaan, senkin hölmö) ihan kunnolla. Edessä ajeli Gasumin täysperäyhdistelmä varmasti ihan täynnä myrkkykaasuu (ku se niin huonosti kiihty ja hyyty mäkiin. Nii.) ja takana tuli joku myrkkysäiliörekka ja minä siis siinä välissä pommikuorman kanssa.

No siinä jossain ihan pikkusella suoranpätkällä meni siltä vastaantulevalta velivenäläiseltä autonkuljetusrekkakuskilta hermot ja se lähti ihan yhtäkkii ja kesken kaiken edellänsä menevästä rekasta ohi!!! Autoja oli molempiin suuntiin kaistat täys ja semmonen pikkunen suoranpätkä ässämutkan keskellä!!! Ei montaa kymmentä metrii ollu siihen kaasurekan keulaan matkaa siinä vaihees ku se sen ohituspäätöksen teki. Pikkusen penkat pöllys ja absit paukutti ku vaarallisten aineiden sankarit veteli pientareelle! Jos ei ois ollu turvavälit tämmösellä kotosuomalaisella tasolla, ni ois saattanu olla pelastuslaitoksella kakka housussa koko etelä-karjalassa/ kymenlaaksossa.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

ehkä pahin on ollut kun ajoin seinäjoelta ylistaroa kohden hieman jälkeen halkosaaren risteyksen ja oli hirvee loskapaskakeli. Loskaa siis tuli taivaan täydeltä ja varmaankin 20-25 cm sitä tavaraa oli siinä tielläkin poislukien urat mistä sakki oli ajanu. Vastaan tuli sitten hirveä letka jota johti traktori isoine kärryineen. Sieltä vastaantulevasta jonosta sitten lähti joku teiden sankari mustalla S80 volvolla kiihdytteleen ohi asenteella "hyvin kerkee". Lopputulos oli se että silloisessa sierrassani löin jarrut pohjaan ja otin auton niin sivuun ku uskalsi mennä (nimittäin se loska lähti viemään aika helposti autoa) ja kun tää S80 pääsi traktorista ohi niin palas kaistalleen paria metriä ennen ku olis tullu mun sierran keulaan. Kaikki loskat tottakai lensi siitä sitten mun tuulilasille kun se palas omalle kaistalleen, niin lähellä se oli. Sillä oli vauhtia varmaan 120 ja mulla vielä joku ~50... Kyllä tuli hetken noiduttua, ei vissiin kaverilla ollu tilannetaju ihan kohillaan...
Toinen jännä tilanne oli kun mopoikäisenä päästelin hiekkatiellä loppusyksystä moposkootterilla n. 70km/h, ja tuli sitten jäätynyt lammikko kohalle jota en ees huomannu. Takapyörä lähti välittömästi alta ja skootteri lähti kaatumaan vasemmalle puolen. Paniikkireaktiona sit potkasin maata sen verran että kaatuminen lakkas ja mopo palas aisoihin. Kävi mielessä että kipiää olis tullu.
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Mulla ei kyseisiä tilanteita ihmeemmin ole ollut.
Yks kyllä muistuu mieleen helmikuun alusta.

Evo saanut juuri suomikilvet, ja olin matkalla takaisin britteihin.
Saksanmaalla sitten piti toki ajaa lujaa baanalla ::)

Vauhtia oli tomtomin mukaan reilu 260 kun kaveri huutaa takapenkiltä
"fasaani!!"

huomasin sen itsekin samaan aikaan, fasaani keskellä kaistaa..argh.
siinä vaiheessa se elukka siirtyi kaistan oikeaan reunaan, ja minä pienellä, hyvin pienellä ohjausliikkeellä vasemman piennarviivan päältä ohi onneksi osumatta.
sen verran oli ilmavirtaa ohimennessä että höyhenet vaan pölähti ja sai fasaani pitää henkensä.

Siinä vauhdissa olisi mitsun keulassa ollut aikamoinen tuho, vaikka fasaanikaan mikään järin suuri eläin ole..
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Pahin varmaan oli , kun piti tehä tiukka väistö sellasella uudehkolla volvon pyöräkuormaajalla (firman) ja sehän meni kahella pyörälläkin jonkun matkaa. Kyl ois sanomista tullu jos ois kipannu ;D
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

KaeVuRi sanoi
Ja vähän aiheeseen liittyen niin mainitsemani Sierra meni viime kevään lopulla Elimäelle nuorelle ikäiselleni miehelle (piti EVO nääs rahoittaa). Ehkä kuukauden päästä tästä oli iltapäivälehtien kannessa isot kuvat valkoisesta Sierrasta ja tunnistinpa sitten vanteista vanhakseni. Auto oli toisena osapuolena viime kesänä 3 hengen vaatineessa kuolonkolarissa. Surutti menehtyneiden puolesta, kuten myös aikaa ja rahaa saaneen ex-autoni puolesta :-\

Ja taas ollaan saman tapahtuman puitteissa lehdessä http://www.iltalehti.fi/uutiset/200806057747913_uu.shtml
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/kolari-j%A4ppil%A4ss%A4:-yksi-kuollut,-kaksi-loukkaantunut(143172).ece

Miten tollasesta mällistä joku on voinut selvitä hengissä ??
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Jr- sanoi
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/kolari-j%A4ppil%A4ss%A4:-yksi-kuollut,-kaksi-loukkaantunut(143172).ece

Miten tollasesta mällistä joku on voinut selvitä hengissä ??

"Poliisi selvittää ulosajon syytä" joopa joo, paljonko tuota tarvitsee selvitellä. Helvetinmoinen vesisade, "kisasliksit" alla ja nuori jannu puikoissa...
 
Vs: Pahin/säikäyttävin "läheltä piti" tilanteesi

Jr- sanoi
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/kolari-j%A4ppil%A4ss%A4:-yksi-kuollut,-kaksi-loukkaantunut(143172).ece

Miten tollasesta mällistä joku on voinut selvitä hengissä ??
Mikä auto tuo on oikein ollut? :eek:
 
Takaisin
Ylös Bottom