Pajero 07 soittimen vaihto

mmo

New Member
Liittynyt
8 Heinäkuu 2016
Miten auton alkuperäisen soittimen saa siististi irti? Ja käykö siihen tilalle 2DIN mankka?
 

hanski-58

Pajero 3.2D-ID Intense -07
Club Member
Liittynyt
10 Marraskuu 2005
Vs: Pajero 07 soittimen vaihto

entäs tämmöinen SONY XSP-N1BT,
https://www.autoviihde.com/xsp-n1bt.html
muuton näyttäis hyvältä mutta kun nuita ohjauspyörän säätimiä ei voi hyväksikäyttää tuota ohjatessa koska johtosarjaa ei taida olla tuohon 07 Pajeroon olla saatavilla joka tukis sitä.
Onkos vinkkejä kuinka sen voisi hoitaa?
 

hanski-58

Pajero 3.2D-ID Intense -07
Club Member
Liittynyt
10 Marraskuu 2005
Vs: Pajero 07 soittimen vaihto

Tuli lopulta hommattua tuo
https://youtu.be/3QKxsP6eBaQ
saas nähdä kuinkas tuo tulee pelittämään, hieman ahdas oli asentaa koska olihan tuo hieman syvempi mitoiltaan kuin tuo orkkis soitin.
Kuinka lie tuo rattiohjaus saadaan pelittämääntulee nähtäväksi, tuossa kun näky olevanOutlander can box tms. mötikkä siellä...
 

hanski-58

Pajero 3.2D-ID Intense -07
Club Member
Liittynyt
10 Marraskuu 2005
No meni soitin vaihtoon, alko jättämään jatkuvan virran tuo laite päälle, hommasin Kiinanmaalta uuden Android 10 järjestelmällä olevan keksinnön tilalle.
No ei menny taas niinku piti, soitin tuli Saksan varastosta ja kyselivät millä varustelulla auto on ja sen mukaan sitten laittoivat soittimen tulemaan.
Muuten ihan ok mutta johtosarjasta puuttuu yksi sarja johtoja jotka on tuohon audion siirtoon sekä infonäytön ohjaukseen linkitetty, eli rattinäppäimet audiopuolella mykät sekä nopeus/matkamittari myös mykkänä.
 

Liitetiedostot

  • DSC_1608.JPG
    DSC_1608.JPG
    87.2 KB · Lukukerrat 180
  • DSC_1617.JPG
    DSC_1617.JPG
    300.5 KB · Lukukerrat 185

Larppa

Active Member
Liittynyt
27 Syyskuu 2019
@hanski-58 onko tuo sama laite kuin tämä joka mulle tulossa 2010 Pajeen?

Noita tuntuu olevan kyllä kymmenellä eri nimellä, tiedä sitten onko noissa sitten isoja eroja sisuskaluissa, tuon minkä tilasin pitäisi toimia Rockfordin systeemin kanssa.

Onko muuten ollut hyvä ostos?
 

hanski-58

Pajero 3.2D-ID Intense -07
Club Member
Liittynyt
10 Marraskuu 2005
Ei ole sama, tuolla merkillä oli se jonka hommasin pojan Outlanderiin.
Minulla Pajerossa oleva ei alkanut toimimaan oikein ennenkuin viestiteltiin ahkerasti valmistajan kanssa, rattinäppäimet ei toimi tosin vieläkään tuon kanssa vaikka piti toimia.
Asennusohjeet tosi sekavat, nuo etukamerat samoin kuin pakkikamera ovat hyvälaatuiset mutta asennus ja toimintaohjeet niissäkin oli puutteelliset.
 

Larppa

Active Member
Liittynyt
27 Syyskuu 2019
Vähän venynyt tämä mun "mankan" vaihto-operaatio..

Ei ole löytynyt käypästä johtosarjaa kun mulla joku euroopan versio soittimesta jossa ei ole noita valkoisia isoja plugeja ollenkaan vaan kasa pienempiä. Olen Aliexpressistä muutamaa eri canbus-johtosarja -versiota kokeillut, mutta vaikka soitin meneekin niillä päälle ja liittimet on oikein, niin ääntä ei lähde eli canbus väärän mallinen tai jotain.

No nyt bongasin viimeinkin tuolta teyesiltä, eli oman soittimen valmistajalta, canbus-johtosarjan jossa näyttäisi olevan oikeanlaiset liittimet valmiiksi ja luultavasti canbus-boxikin oikeanlainen. Laitoin tänään tilaukseen, toivottavasti saan soittimen viimeinkin vaihdettua ja jopa toimimaan :)

 

hanski-58

Pajero 3.2D-ID Intense -07
Club Member
Liittynyt
10 Marraskuu 2005
Kerrohan kuinka homma etenee, itsellä kyllä usko nuihin melko heikoksi mennyt.
 

Larppa

Active Member
Liittynyt
27 Syyskuu 2019
Johtosarja tuli, harmikseni huomasin että oli samanlainen samalla CAN-boksilla kuin aiemmin aliexpressistä tilaamani nippu. Eli eihän se toiminut.

Mitä noita datalehtiä tullut selailtua, niin ilmeisesti autossa oleva vihreä riviliitin on se joka käskyttää Rockfordin vahvistinta, tuossa on 4 johdinta auton päässä kiinni. Viimeisimmissä johtosarjoissa tuohon liittimeen menevässä vastaliittimessä on vain 2 johdinta kytkettynä eikä johtosarjan haitat salli tuon liittimen kytkemistä auton liittimeen, haitat poistamalla johtosarjasta liitin menee paikalleen. Lisäksi johtosarjoissa on irtonainen johdin joka labeloitu AMP, tuohon kait pitäisi vetää sitten heräte vielä vaikka pikaisella kokeilulla 12V tuohon johtoon syöttämällä ei tapahdu mitään.

Pitää vielä tutkailla, mitä nuo kaksi olematonta johdinta (siihen, mikä pitäisi mennä auton vihreään liittimeen) ovat josko tuosta yhdestä johtosarjasta saisi kuitenkin toimivan pelin, kun kaikki muut liittimet löytävät paikkansa, GPS-liitintä lukuunottamatta.

Nyt siis soitin menee päälle ja toimii, rattinapitkin saa ohjelmoitua, mutta kaiuttimista kuuluu todella hiljainen ininä eikä tuo ininä muutu äänenvoimakkuutta säätämällä. Eli vahvistin lienee pimeänä.
 

Larppa

Active Member
Liittynyt
27 Syyskuu 2019
Pikku päivitys tähän, sain äänet kuuluviin kun kytkin soittimen johtosarjan AMP-piuhan tuohon vihreän liittimen yhteen johtimeen. En nyt enää hyvin muista, mutta taisi olla sisempi ulompi johto niistä kahdesta mitkä johtosarjan liittimessä oli. Piirikaaviossa joku käpy, kun tuo johdin on merkitty "ANTENNA" tai vastaava ja se vieressä oleva on "AMP PWR" tai vastaava. Kytkin siis ensin tuohon "AMP PWR" johtimeen eikä vahvari startannut, sitten kytkin tuohon toiseen niin lähti rokkaamaan. Laitoin releen pätkimään tuota vahvarin herätettä, eli sytkävirrat päällä rele vetää. Joillakin ollut ongelmaa että vahvari jää muuten päälle soittimen ohjaamana ja syö akun.

Männä viikolla vaihdoin myös kajarit, kun alkuperäiset vähän tuntui särkevän isommilla äänenvoimakkuuksilla. Etuoveen 6,5" JLB stage3 2-tiesarja ja taakse 6,5" JLB stage3 koaksiaalit. Peräkontin oveen 3,5" GoundZeron jotkut pikkukoksut. Vähän budjettiratkaisu, mutta ei ollut nyt enempää satsata tässä vaiheessa. Selvä upgrade alkuperäisiin verrattuna silti.

Etu- ja takaoviin vaati enemmän muokkausta, kun kiinnitysruuvien reiät oli liian kaukana JLB vastaaviin. Päädyin uhraamaan alkuperäiset kajarit adaptereiksi = irrotin elementit kehyksistä ja asensin JLBt oven ja tuon kehyksen väliin, puristuivat tiukasti kiinni. Takaboksin ovessa vähemmän muokkauksia, kiinnityskehyksiä piti sentin verran nostaa irtipäin ovesta että uuden kajarit mahtui paikoilleen. Näistäkin alkuperäisistä varastin liitinosan johon sain kolvattua johdot ja auton johtosarja napsahti siihen sitten kiinni. Johtoja piti kolvailla ja ryöstellä etu- ja takaoviin sinne tänne, näissäkin hyödynsin alkuoeräisten kajarien liittimiä.

Tuulilasin alla oleva keskikajari jäi vaihtamatta, on niin pieni potero sille siellä ettei tilalle oikein muuta sovi. Takaoven alkuperäiset diskantit kytkin irti.

Netistä löytyi mukavasti piirikaaviot kajareiden kytkentään, eli plussat ja miinukset sai oikein.


Edit. Olikin ulompi sininen johdin vihreään liittimeen kytkeytyvässä vastaliittimessä joka kytkee vahvarin päälle.

Tuossa vielä ohjeet ihan sivun lopussa:
 
Viimeksi muokattu
Ylös Bottom