Sähköpenkin klappi

Liittynyt
2 Helmikuu 2020
Tykkäykset
3
#1
Oletteko huomanneet sähköisissä kuskin penkeissä pientä liikehdintää jarrutuksissa? Omassa tuntuu että penkki liikkuu normaalia enemmän. vm -14 ja auto tosiaan itsellä ollut vasta reilun viikon. Mielenkiinnosta kuulisin onko vastaavia kokemuksia ja onko joku tutkaillut asiaa enemmän. Ulkomaisilta foorumeilta löytyy tapauksia ainakin muiden kuin PHEV outlandereiden osalta. On osaa oikein muuten kuvailla kuin että voimakkaasti liikuttaessa (jarrutus) tuoli heilahtaa. Samaan tyyliin kuin olisi pultit hieman löysällä. Niin ja siis tosiaan sähkösäädettävä penkki.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Tykkäykset
205
#2
Penkin runkoon syntyy välystä ja se aiheuttaa tuota. 2016 facelift toi mukanaan myös paremman rungon ja ainoa tapa korjata tuo välys on vaihtaa uudemman mallin runko.
 

Harri K

monenlaista kippoo....
Liittynyt
5 Tammikuu 2003
Tykkäykset
8
Sijainti
Tampere
#3
Juu muuta ei ole tehtävissä, jos vaihtaa uuden samanlaisen rungon niin se uusikin on jo väljä eli ovat uutena olleet jo väljät. On muidenkin merkkien sähköpenkeissä välyksiä kyllä mut ei ehkä näin isoa.
 
Liittynyt
2 Helmikuu 2020
Tykkäykset
3
#4
No himputti. Ei tuo nyt mikään mahdoton asia ole. En siihen koeajollakaan kiinnittäny huomiota vaikka pariin kertaa ajelin. Oli kyllä kaikkea muutakin katottavaa. Pitää vielä katella mutta jos ei korjausta ole niin sen kanssa on sitte elettävä
 
Liittynyt
6 Tammikuu 2019
Tykkäykset
23
#5
Itse en ole tuota klapia huomannut my14 mallin sähköpenkissä. Edellisessä bemarissa oli kyllä iso klappi, se jo oikeasti häiritsi.
 
Liittynyt
24 Helmikuu 2020
Tykkäykset
3
#6
Omassa MY15 on myös jonkin verran klappia. Edellisessä MY14 dieselissä oli pieni klappi myös, mutta nykyisessä enemmän. Viikon jälkeen en ole enää edes huomannut/kiinnittänyt huomiota. Äkkiä siihen siis tottuu. Ilmesesti klapin määrä ja sen tunteminen riippuu myös hivenen penkin asennosta. Ja tosiaan myös selvittelin interwebsin syövereistä, niin ei ole vain outlanderin sähkösäätöisen penkin ongelma, vaan jopa mm. porcheissa on vastaavissa penkeissä ongelmaa havaittu.
 
Liittynyt
13 Helmikuu 2019
Tykkäykset
1
#7
Klappi löytyy omastakin ja olipa sitä koeajetuissa muissakin.

Onkohan kukaan modannut muistipaikkoja Outin penkkiin, menee sähkösäätö aikalailla hukkaan kun ei ole muisteja. Kypsää suristella penkkiä ääriasennosta toiseen aina kun kuski vaihtuu
 
Liittynyt
24 Helmikuu 2020
Tykkäykset
3
#8
Onkohan kukaan modannut muistipaikkoja Outin penkkiin, menee sähkösäätö aikalailla hukkaan kun ei ole muisteja. Kypsää suristella penkkiä ääriasennosta toiseen aina kun kuski vaihtuu
Ei varmaan mikään ihan plug'n'play homma ole. En tiedä, minkälaiset moottorit ja niiden ohjaukset outlanderin penkissä on.

Jos oletetaan, että ovat ihan steppimoottoreita, niin sitten tarvitsisi lisätä penkkiin jokin ohjainyksikkö, jossa on jokaiselle moottorille oma steppidriveri, joka keskustelee myös ohjainyksikön kanssa (nykyisellään driveri ohjaa ilmeisesti suoraan moottoria penkin kytkimillä). Ohjainyksikön siis tarvitsisi tietää, missä mikäkin moottori on aina menossa. Ohjainyksikön tarvitsisi myös saada tieto penkin ääriasennoista kalibrointia varten (moottorit voivat jättää joskus steppejä välistä, minkä vuoksi kalibrointi silloin tällöin tarvitsee suorittaa).

Eli vähintään tarvitsisi äkkiä mietittynä
- ohjainyksikkö muistilla ja sen koodaaminen (ei varmaan löydy suoraa käypää)
- mahdollisesti uudet moottorit ja niiden driverit
- kytkimet/painikkeet muistipaikoille
- johtosarja(t) kaikkien välille
- runsaasti osaamista ja aikaa.

Ainakin joissain autoissa tämä muistiominaisuus on ilmeisesti sidoksissa auton muuhun järjestelmään can-väylän kautta. Eli penkissä on jokin can-purkki joka ohjaa penkin moottoreita. Itse muistiominaisuus ja penkin paikkatiedot yms. on sitten ohjelmoituna auton omaan järjestelmään.
 
Liittynyt
7 Helmikuu 2020
Tykkäykset
0
#9
Jaa tämä tämä paska jakkara onkin tyyppivika. Hintalappu uusille palikoille oli ~2300e Järvenpään Deltalta, kun viime viikolla asiaa selvitin
 
Liittynyt
7 Elokuu 2019
Tykkäykset
0
#10
Kyllä 2016 mallistakin löytyy klappia. Sähkösäätö ilman muistia on kyllä surkea. Vaimo onnistuu noihin vahingossa osumaan ja vähän väliä saa olla säätämässä takas. Liekö tuolle löytyis oma sulake niin vois riipiä pois.
 
Liittynyt
9 Huhtikuu 2019
Tykkäykset
0
#11
MY17 täällä ja 50t km mittarissa, kuskin penkissä on kalppia, tuntuu jos jarruttaa kovemmin tai nojaa taaksepäin. Epäilin jo että on irti lattiasta. Melko halpislaatua tuntuu olevan. Edellisessä Saksalaisessa ei tullut penkkiin klappia edes 200t kohdalla, saati kummassakaan ympärivuotisessa käytössä olleessa -80 luvun Jenkkiautossa, joissa kahdeksaan eri suuntaan säätyy penkit sähköllä. Mitenhän tuo Chevyn penkki istus noille japsin kiskoille.. :)
 
Liittynyt
3 Elokuu 2010
Tykkäykset
2
#12
Muistilla oleva penkinsäätösysteemi on kokonaisuus. Moottoreiden ohjausosa lukee kaikkien moottoreiden antureista absoluuttipaikan = moottori tietää paikkansa aina ja lähettää paikkatiedon ohjausosalle kun auton sähköt laitetaan päälle.
Ohjausosaan on ohjelmoitu mitä moottoreita ajetaan ja missä järjestyksessä / mihin suuntaan kun esim muistiintallennettua paikkkaa muutetaan.
 
Ylös Bottom