Sigma -91 3.0 DOHC autom. TCL toimii hetken

Mappi

New Member
Liittynyt
8 Syyskuu 2014
Tykkäykset
0
#1
Tervehdys!

Hommasin otsikon mukaisen kulkineen ja ongelmana on on ollut TCL. Vikakoodit lukemalla saadaan koodi 72 (Traction Control TC vent valve solenoid fault) tämä kyseinen osa on rintapellissä ja se on vaihdettu uuteen käytettyyn (uusia ei saa) ilman tuloksia. Käytin auton tässä vaiheessa merkkiliikkeellä vikakoodien luvussa, mutta he eivät päässeet sisälle TCL boxiin. Seuraavaksi tarkistimme TCL boxin takakontista ja boxissa oli jonkin verran konkkaongelmaa sekä piirilevy oli kärsinyt konkasta valuneista nesteistä. Kaikki epäilyttävä uusittiin tai korjattiin. Hommasin myös uuden käytetyn boxin. Tämä boxi myös tutkittiin ja varmuuden vuoksi kaikki konkat vaihdettiin uusiin. Uuden ja vanhan boxin erona on se, että kun uusi boxi on paikoillaan ja autossa käännetään virrat päälle niin kaikki (kolme) tcl valoa mittaristossa toimivat (vanhalla ei), kun auto käynnistetään niin valot sammuvat, mutta vain päivän ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä. Kun sammutan auton ja käynnistän uudelleen niin TCL off valo jää palamaan ja hetken kuluttua sytyttää chek engine valon. Käytin autoa uudelleen merkkiliikkellä ja siellä tutkittiin vikakoodeja heidän laitteillaan, ainoa mikä tuli oli edelleen tuo 72 ja uusittu TCL boxi ei edelleenkään päästänyt lukijaa sisään.

Kysymys kuuluu siis miksi emme pääse TCL boxiin merkkiliikkeen lukijalla (kaikkiin muihin boxseihin meni heittämällä ABS, ECU, vaihteisto) vai onko joku muu paikka solmussa joka aiheuttaa tämän?? :seina
 

Mappi

New Member
Liittynyt
8 Syyskuu 2014
Tykkäykset
0
#2
Vs: Sigma -91 3.0 DOHC autom. TCL toimii hetken?

Otsikkoa korjattu 19.10.2014 (ennen luki: TCL ei toimi)

Itä-Suomeen tuli lunta, joten pääsin kokeilemaan käytännössä TCL toimintaa.
Käynnistin auton ja TCL valot olivat poissa (kuten aina yön yli seisomisen jälkeen)
Lähdin ajelemaan :driver ja kun autoa luistatti niin vihreä TCL valo syttyi ja tietokone alkoi puuttumaan auton käytökseen :peukku
n. 10 minuutin ajon jälkeen TCL luovutti ja meni OFF tilaan, sytyttäen koetauluun TCL OFF merkkivalon ja chek engine valon ja tämän jälkeen ei TCL enää ollut pelissä mukana. ABS toimi edelleen moitteetta, kuten kaikki muukin ???
 

Mappi

New Member
Liittynyt
8 Syyskuu 2014
Tykkäykset
0
#3
Vs: Sigma -91 3.0 DOHC autom. TCL toimii hetken

Löytyykö keltään Joensuusta tai lähiympäristöstä Sigmaa jossa tuo TCL toimii? Voitaisiin mitään rikkomatta tarkistaa tuon TCL:n ventvalve solenoidin toiminta?

Voit soittaa o5oo 5o93o2 tai laittaa viestiä matti.paivinen(at)gmail.com
 

Mr mmc

CS5W ralli///art
Club Member
Hallitus
Liittynyt
18 Maaliskuu 2004
Tykkäykset
0
Sijainti
Polvijärvi
#4
Vs: Sigma -91 3.0 DOHC autom. TCL toimii hetken

Harmin paikka, mun ex sigmassa ei ole tcl ollenkaan on Saksan karvalakki malli :(

Voisitko ottaa kuvan siitä tc venttiilistä?

Eräs vikapaikka voisi olla kuskin puolella etulokasuojan /sisälokarin alla oleva liitos...

Tuo vaikuttaisi juuri sellaiselle katkos/oikosulku/liian iso ohm kuorma vialle
 

Mappi

New Member
Liittynyt
8 Syyskuu 2014
Tykkäykset
0
#5
Vs: Sigma -91 3.0 DOHC autom. TCL toimii hetken

En saanut kännykuvaa liitettyä.
TCL venttiili(t) ovat rintapellissä keskellä, tyyppikilven vieressä. Siinä on kolme muovista "möllykkää" joihin menee kumiletkuja ja sähköjohtoja. TCL venttiili on se kaikkein oikeanpuoleisin (kun katsot autoa edestäpäin)
 
Liittynyt
8 Syyskuu 2014
Tykkäykset
0
#6
Vs: Sigma -91 3.0 DOHC autom. TCL toimii hetken

Noniin. Rintapellistä löytyi joku sulakkeen tapainen osa, tämä on ilmeisesti asennettu joskus jälkikäteen. Tätä kun räpläsin niin jopas alkoi toimia. Nyt ajeltu pariviikkoa ilman ongelmia. Nyt on autosta kaikki boxit tarkistettu ja konkat sekä muut haavoittuvuudet korjattu. Mukava ajella kun vikavalot ei pala ja kaikki toimii!
 
Ylös Bottom