takaoven karmi ruostuu

Liittynyt
21 Helmikuu 2006
Tykkäykset
0
Sijainti
Salo
#1
Ongelmana on sellainen, että takaoven ikkunoiden välissä oleva ylöspäin oleva karmi ruostuu. Tämä mielestäni on alumiinia eli pitäisi kait puhua hapettumisesta. Kuitenkin ongelmana on se, että viime kesänä molemmat karmit maalattiin maalaamossa ja kuitenkin tänä vuonna on taas kukkimisen alkua näkyvissä. Kysyin tältä kaverilta joka ne maalasi, että mitä tulisi tehdä? No vastauksena oli, että mitään ei ole tehtävissä ja ne vaan tarvii vetää mustalla spraylla uudestaan.

Onko siis todellakin niin etten pysty laittamaan jotain suoja-ainetta pohjalle ja sitten vetämään maalit päälle? Eikö alumiiniin todellakaan ole mitään suojaus ainetta.. :p
 

ralli art

honda accord tourer 2.4 executive 2003.
Liittynyt
8 Syyskuu 2004
Tykkäykset
0
Sijainti
jyväskylä
#2
Vs: takaoven karmi ruostuu

kyllä ne pitäis olla ihan peltiä,ainakin mulla ja ruostuuhan ne jos alle jätetty ruostetta tai huono pohjamaali kun maalattu.huolellisuudella ja laadukkailla pohjamaaleilla saa hyvän ja kestävän lopputuloksen.
yksi syy miksi oven karmit ruostuu on että niitä ei vahata,nehän on tehtaalla maalattu ihan tavan maalilla joka tarvii vahaa joskus,tällä toimenpiteellä saa kivasti ruosteettomia vuosia lisää.
 
Liittynyt
6 Huhtikuu 2008
Tykkäykset
0
#3
Vs: takaoven karmi ruostuu

Kaippa siihen auttas irrotus, huolellinen hionta, ruosteenestopohjamaali, pintamaali, lakka, vahaus, kasaus, vielä toinen vahaus samalla kun muunkin auton vahaa?
Itellä sellanen vaiva -89 C6A Lancerissa että kun on etuoven se musta karmi irti yläpäästä, ilmeisesti joku klipsu hajonnu, aina kun oven laittaa kiinni niin se tömähtää ovea vasten ja pitemmän päälle siihen kehittyy loistava ruosteenalkupesäke (ellei ole jo ilmestynyt, ei ole tullut vielä otettua irti). Noita klipsujaki varmaan jostain saa, joku vois heittää mistä just passelin löytäs vaikka jonku 10kpl satsin edukkaasti?
Niin ja jossain kohti tais vänkärin puolella jo olla siinä listassa ruostetäplä. Ainakin takaovien mattamustissa listoissa on :(
 

ralli art

honda accord tourer 2.4 executive 2003.
Liittynyt
8 Syyskuu 2004
Tykkäykset
0
Sijainti
jyväskylä
#4
Vs: takaoven karmi ruostuu

kannattaa aina kysyä ihan varuilta merkkiliikkeestä kiinnikkeitä,ne ei välttämättä maksa kuin 0,2e kappale.ad varaosaliikkeistäkin saa jotain nipponeihin käypäsiä lista/verhoilu kiinnikkeitä.
 
Liittynyt
10 Lokakuu 2003
Tykkäykset
0
Sijainti
Vaasa
#5
Vs: takaoven karmi ruostuu

Pistä pinta puhtaaksi ja vedä harso happopohjaa alle ja sen päälle pohjamaali ja sitten pintaväri, yleensä se toimii ::)
 
Ylös Bottom