Tamuksen EA Galant -98

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Tamus

Diamonds are a Girl's Best Friend
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
10 Heinäkuu 2007
Sijainti
Laihia
Jee! Rakas pohjalaisäijänrähjäni, eli nimimerkki K. Viero, osti mulle lahjaksi tuollaisen EA Galantin. Vuosimallia -98 ja 2.0 moottorilla sekä manuaaliaskilla. Leimattu 7.11. 18, eli vuoden saa ajella. Ihanasti vieläpä saman värinen, kuin edesmennyt Galanttinikin oli, joten voin nostalgioida ihan koko rahalla, vaikka auton hintaa mulle ei suostuttukaan kertomaan. :p Mittarissa on 204 tkm, jakohihna vaihdetru 166 tkm.

Tänään laitettiin Galantti nosturille ja vaihdettiin edestä taaempi takatukivarsi, joka oli aivan väljä ja piti jo vähän ääntäkin. Ihmeteltiin, kuinka on pari viikkoa sitten mennyt tuolla leimasta läpi! Samalla hätävarapaikattiin pakoputken vuoto ja ihailtiin pohjan ruosteettomuutta. Sellainen epäkohta nosturilla löydettiin, että taakse on oikealle vaihdettu tavallinen iskari ja vasemmalla on Nivomat. Tuolle pitää tehdä jotain. Talvirenkaita ei tullut, mutta onneksi mun Nissanin vanteet sopii, joten vaihdetaan siinä olevat talvipyörät alle. Lisävalot olis kivat, kun Pirkanmaan ja Pohjanmaan väliä ajalen useita kertoja kuukaudessa. Öljyt + suodatin pitää vaihtaa lähiaikoina ja pientä näpräämistä toki löytyy, esim turvavyön kulkemisessa on jotain ongelmaa ja kuskin lukko ei toimi auki-suuntaan. Muuten tuo taitaa vaan tarvita rakkautta ja paljon kilometrejä.

Jos joku haluaa jotain sanoa, niin tänne voi avautua: http://www.mitsubishiclubfinland.com/bbs/index.php?threads/tamuksen-ea-galant-98.61816/
 

Liitetiedostot

  • 20181116_155559.jpg
    20181116_155559.jpg
    536.6 KB · Lukukerrat 137
  • 20181116_155544.jpg
    20181116_155544.jpg
    454.8 KB · Lukukerrat 138

Tamus

Diamonds are a Girl's Best Friend
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
10 Heinäkuu 2007
Sijainti
Laihia
Galantti ollut ajossa reilun viikon ja kilometrejä kertynyt vajaa 1500 km. On matka-ajoa ja taajama-ajoa.

Kuskin lukon sain aseöljyllä ja varovaisella runkkaamisella toimimaan ja nyt kun sitä on ahkerasti käyttänyt, niin toimii jo ihan moitteettomasti. EAlle tyypillisesti kello pätki, joten sen otin auki ja ongelmaksi paljastui se, että piirikortti pääsi hiukan liikkumaan, kun tökkäsi liittimen paikalleen ja se taas aiheutti sen, että liitin jäi huonosti kiinni ja sen vuoksi pätki. Kiilasin osat paikalleen, eikä nyt ole kello enää pätkinyt.

Kulutuslukemat on pyörineet matka-ajossa 6,6 l/100 km ja taajamassa 8,5 l/100 km tienoilla, joten erittäin maltilliset kulutukset. Tuohon matka-ajolukemaan olen kyllä tosi tyytyväinen, eikä tuo taajamakulutuskaan nyt maata kaada. Venttiilit nakuttaa ika reippaasti ja taidan lykätä jotain lisäainetta, jos niitä saisi vähän hiljaisemmaksi. Ehdotuksia?

Viikonloppuna ruuvattiin lisävalo nokalle ja nyt kelpaa! Valoksi vahingossa valikoitui 90W Nuuk Ledbar, kun semmoinen uusi kohtuuhintaan lähipiiristä löytyi. Piuhatkin oli valmiina keulilla, joten asentaminen ei kauaa kestänyt. Rekisterikilpeen teline ja tukiraudat maskiin ja nyt ei edes värise ajaessa ja valoteho on kyllä yllättävän hyvä. Tykkään kovasti.

Mitään ihmeellistä ei ole autosta noiden mainitsemieni juttujen lisäksi löytynyt, vaan tosi huolettomia kilometrejä on toistaiseksi ollut. Toivotaan, että sama meininki jatkuu. Tuo turvavyön kiristin pitää vielä saada kuntoon, se on ärsyttävä, kun ei turvavyö rullaa takaisin.
 

Liitetiedostot

  • valot.jpeg
    valot.jpeg
    79.1 KB · Lukukerrat 141
  • 20181130_122136.jpg
    20181130_122136.jpg
    523.8 KB · Lukukerrat 123
Viimeksi muokattu

Tamus

Diamonds are a Girl's Best Friend
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
10 Heinäkuu 2007
Sijainti
Laihia
jahans. Kilometrejä kertynyt nyt 211 tkm, eli 7 000 km tullut ajeltua. Hyvin pelittää. Pakoputki vuotaa, siihen ostettuna odottelee uusi haitariliitos ja öljyt + suodatin vielä vaihtamatta. Kylmänä laatikko on todella jäykkä, joten sinnekin öljyjen vaihto lienee paikallaan.

Talvipäiviltä palatessa ja auton ollessa aivan tupaten täynnä, niin auto alkoi käyttäytymään entistä kummemmin ja välillä lähti ihan perä hanskasta. Kotiin päästyä huomasin, että oikea takakulma roikkuu. Takaiskari lienee finaalissa tai jotain. En ol kerennyt katsomaan vielä.

Keskikulutus on ollut aika tasan 8 litraa/100 km seka-ajossa. Ihan sopiva kulutus. On se hyvä auto.
 

Tamus

Diamonds are a Girl's Best Friend
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
10 Heinäkuu 2007
Sijainti
Laihia
Kilometrejä 230 330

Edellämainitus viat korjattu, eli pakoputken vuoto, öljyt/suodatin. Lisäksi taakse uudet iskarit, joka kulmaan uudet jarrupalat ja levyt sekä vasemmalle raidetangon pää uusittiin. Leima tuli 30.10.

Samalla päätin laittaa Galantin myyntiin, koska ei ole varaa pitää kahta autoa vakuutuksissa ja tällä hetkellä valitsen ajoautokseni tuon Passattini. Seisottaminen ei tule kysymykseen, koska pilallehan tuo menee, jos seisoo edes talven yli. Jos siis on hyvälle EAlle pienillä kilometreillä tarvetta, niin tuo nyt vaihtaisi omistajaa. :) On se nettiautossakin...
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös Bottom