Lancer kojelaudan purkuohjeet

MitsubishiClubFinland Wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lancer 92-95 kojelaudan purkuohjeet

Näin purat 92-95 CB#A Lancereiden kojetaulun irto-osat.

Mittariston kehys

Yläreunassa 2 kpl ruuveja, jotka kiertää auki. Ratin tiltin lasku alas jolloin nätisti vetämällä mittariston kehys irtoaa. Avustaa voi vähän yläreunasta alaspäin kampeamalla.

Ilma-aukot vasemmalla puolen(kuskin reuna)

Ihan vetämällä poispäin irtoavat. Avustaa voi talttapäisellä meisselillä varovasti reunasta. Klipseillä kiinni. Ilmastointiputkiston liitoskappaleessa on superloni tiivistys, joka ei kärsi poisotossa. Ylempi aukko tuulilasin reunassa vetämällä aukeaa.

Ilma-aukot oikealla puolella

Tuulilasin reunassa oleva lähtee samoin kuin vasenkin puoli. Alempana oleva (säädettävä siis) aukko on 2 ruuvilla kiinni. Hanskalokeron irroitus ja sieltä sormilla tunnustelemalla voi aukaista ristipää avaimella ylemmän klo 1 sijaitsevan ruuvin. Alemman klo 5 olevan ruuvin poisotto meinaisi koko kojelaudan irroitusta toisesta päästä. Mutta varovasti meisselillä väännättämällä lähtee tämä aukko irtoamaan vasemmalle päin, sillä ruuvit ovat vain U-hahlossa, jonka U-mallinen suu on siis vasemmalle päin. Tässä ilmastointiaukon liitoksessa on 1 ruuvi, jonka ehkä saa avattua samaten kun poistaa hanskalokeron(Hanskalokeroa painattamalla vasemmalle, se pääsee putoamaan alas asti, joka riittää, jolloin lokeron taakse pääsee käsiksi, eli koko lokeroa ei tarvitse välttämättä irroittaa). Tämä ruuvi putkiston liitoksessa on klo 6 kohdalla. Sen voi repäistä irti eikä se vaikuta mitään vaikka liitoksen ruuvi tulikin alle 1mm paksuisesta liitosmuovista läpi. Tämä pysyy paikallaan siellä aivan hyvin ilmankin.

Keskikonsolin irroitus

Vaihdekepin edessä oleva vaakasuorapinta alhaalla lähtee meisselillä varovasti vääntämällä ylöspäin. Mankka pois kokonaan ja mahdolliset mankan raudat. Kuskin oikealla kädellä oleva suorakaide-luukku, joka aukeaa alaspäin (kuvassa paksummalla nuolella osoitettu) poistetaan. Tämä irtoaa painamalla yhteen sivuista ja sitten vetämällä, on vain koloissa kiinni.

Täältä kotelon kolosta pääsee näkemään ja irroittamaan kesä/talvi säädön vaijerin. Heiluttamalla keskikonsolin vasemmassa olevaa pystysuoraa säädintä näet mikä vaijeri pitää irroitttaa. Tämä vaijeri irtoaa ihan luistattamalla paikaltaan vasemmallepäin tapistansa ja sitten vetämällä "vaijerin vedonestin" irti.

Seuraavaksi kuvan ylimmäisissä 2 kohdassa on ristipääruuvit jotka aukeavat nätisti. Eli ovat tämän konsolin ulkopinnalla. Sitten onkin yläosa konsolista irti. Mukana tulevat taasen ylemmät säädettävät ilmaaukot. Takalasinlämmittimen ja varoitusvalojen kytkimet irtoavat ruuveilla ja nipseillä(Muista johdot ettet vedä liian ulos paneelia heti!). Ilmastointiaukot(säädettävät 2 kpl keskellä) ovat klipseillä kiinni ja aukeavat varovasti meisselillä avittamalla.

Keskikonsolin alaosa

Irrota ristipääruuvit (2kpl) konsolissa olevan laatikon takareunoista. Tämän jälkeen tämä kotelo irtoaa vetämällä. Laatikon takareunassa on vain kannakepuslat(muoviset VAROVASTI).

Sitten vaikein osuus:

Tupakansytyttimen kohta. Täällä on 3 ruuvia kuvan osoittamissa VAIKEISSA kohdissa. Ruuvit ovat siis kojelaudan sisäpuolella ja sormin tunnusteltavissa. Ne voivat olla todella tiukassa ja vaatia oikeasta jalkatilasta käden pujottamista jotta pääsee vääntämään auki. Eli tupakansytyttimen klo 10 ja klo 5 kohdilla on 2 ruuvia. Sitten tämäkin osa lähtee kunhan irroittaa tupakansytyttimen johdot.

Kuva maalatuista osista

Kuvasssa osat irtonaisena ja maalattuina lukuunottamatta keskikonsolia.

"Rahateline" irtoaa vetämälä hieman alaviistoon.

Kaikki osat kannattaa hioa AIVAN sileiksi. Vesihiontapaperia ja hiontaa hiontaa. Pohjalle muovipohjuste(saa sprayna). Sitten maalia sprayna 2-4 ohutta kerrosta jonka jälkeen lakkaa 2-3 ohutta kerrosta.