Carisma tyhjäkäyntimoottori?

mikrick82

New Member
Liittynyt
2 Lokakuu 2016
Onko kenelläkään ollut ongelmia kyseisen osan kanssa? Pitäisikö tuon olla kuinka paljon auki normi tyhjäkäynnillä ja esim. tasaisessa moottoritie ajossa? (omassa evoscan näyttää stepeiksi mitä sattuu, maksimit kuitenkin 90) Perus tyhjäkäynti myös alhainen, mutta käynnissä pysyy.

Uutena tuota moottoria ei tahdo löytyä mistään kaupasta?, ei edes ebayssa vastaavaa ole....luulisi kuitenkin olevan, kun vaihdettavasta ja kuluvasta osasta kyse....?
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Vs: Carisma tyhjäkäyntimoottori?

En tiedä lukeeko Evoscan edes tuon tiedon oikein. Keskity vaan siihen mitä se tk-moottori näyttää tyhjäkäynnillä. Mitä tapahtuu kun laitat ilmastoinnin päälle? Kyllähän nuita on hajoillut mutta se voi olla myös jumissa tai tps(throttle position sensor = kaasupolkimen asentoanturi) voi olla väärässä asennossa. Iteltäni oli kärähtänyt yksi vastus ECUlta jolloin Evoscan näki että tk-moottori koittaa säätää tyhjäkäntiä mutta käytännössä mitään ei tapahtunut.
 

mikrick82

New Member
Liittynyt
2 Lokakuu 2016
Vs: Carisma tyhjäkäyntimoottori?

Kyllä se lisää hieman kierroksia kun ilmastoinnin painaa päälle, ettei pääse sammumaan, ja tänään putsasin moottorin kunnolla ja nyt tuntuisi toimivan tasaisemmin ja jaksaa myös kaasu ylhäälläkin mennä paremmin ns. "avittaa" selvästi entiseen verrattuna, liekö vain likaa täynnä ollut, autolla kumminkin rullattu jo sen 200 tonnia....

TPS on vaihdettu ja sen säädin hetimmiten ohjearvoon, joten se on kunnossa, samoin vilkasin Evoscanin SAS-actuator toiminnolla perustyhjäkäynnin kohdalleen, katsotaan mihin se asettuu lopulta pidemmän ajon jälkeen.

Jännä juttu silti ettei noita saa uutena mistään tähän malliin ellen aivan väärässä ole?
 
Ylös Bottom