Colt 2003-> pyöränlaakeri

mystinengalant

Mennyt mies
Club Member
Hallitus
Moderaattori
Liittynyt
14 Kesäkuu 2004
Sijainti
Uusimaa
Tuli mieleeni kirjoittaa tästä aiheesta. Yritin haulla katsoa, mutta ei ollut keskustelua aiheesta. Pyöränlaakeria ei siis eteen löydy virallisena mitsun osana, eikä myöskään sitä koko napaa, jossa pinnapultit on. Näissä autoissa on semmonen kertakäyttöisen oloinen ratkaisu, jossa se pyörännapa pitäisi saada prässättyä ulos "pesästään", mutta käytännössä ei ole kunnollista pintaa, josta pitää vastaan. Ainoana ratkaisuna on erillinen työkalusarja (sama sopii Smarttiin koska siinä on samat osat käytössä). Tämä työkalusarja maksaa kuitenkin käden ja jalan verran, joten saa useamman laakerin vaihtaa jos haluaa tilille päästä.

Käytännössä fiksuin ratkaisu on valitettavasti vaan ostaa se koko olkavarsi ja abs-anturi Mitsulta. Siihen löytyy ihan varaosanumerokin.
Esimerkiksi SKF:n VKBA6680 pyörännapa tohon pitäisi sopia ja oli itselläkin jo hankittuna, mutta ei se sinne mene kovin helpolla.

CZT -malliin nuo osat on vielä sitten kallliimpia, mutta voi käyttää normimallin olkavartta ja abs-anturia. Jarrukilpi on vähän pienempi ja abs-anturin johto lyhyempi, mutta ovat sovellettavissa ja säästää jopa kolminumeroisen summan rahaa.

Toki jos jollain korjaamolla se virallinen työkalusarja jostain syystä olisi niin tuon navan saa alle satasella mistä vaan nettikaupasta...
 
Ylös Bottom