Evo 6 kytkin/vaihdelaatikko

hillhouse

New Member
Liittynyt
8 Toukokuu 2013
Alkoi evo 6 -99 tekemään sellasta että paikaltaan lähtiessä (rauhallisesti tai rajummin) tuntuu siltä kuin takapyörät jumittaisi ja perse "täristää" ja "hypyttää"? Ja äsken kun 2 vaihteella kiihdytin vähän rajummin ja meinasin vaihtaa 3:lle ei mikään vaihde suostunut menemään päälle, rullailin vapaalla tien sivuun ja 30sekunnin päästä meni taas vaihteet päälle mutta se s******n täristys/hypytys vaan paheni. ent. omistaja on vaihtanut autoon jäykemmän kytkimen(ainakin väitti niin) ja öljyt perään, kulmavaihteeseen sekä AYC:hen vaihdettu 2000km sitten. Öljynä Gulf 10w/60. Onko jollain tietoa mikäs tuota sorateiden valtiasta vaivaa?!
 
Vs: Evo 6 kytkin/vaihdelaatikko

lisäys: ajaessa kuuluu joku ihme ääni, ihan kuin joku akseli "ulvoisi" ja äänen kovuus on ihan käsikädessä vauhdin kanssa.
 
Vs: Evo 6 kytkin/vaihdelaatikko

Odottele vielä tolkumpia vastauksia mut jotai voin uumoilla alkuu.. :p
Varmaa mahdollisuuksie mukaa auto parkkii ettei hajottais mitää ja auton alle tutkimaa välyksiä mistä löytyy? Perämurikan kiinnitykset? Saako selvää kuuluuko ääni edestä/keskeltä/takaa? Paljonko rullattu peli?
 
Vs: Evo 6 kytkin/vaihdelaatikko

Vaihteisto, perä, kulmavaihde tai useampia näistä rikottu rajulla käytöllä. Tonnilla jos selviät niin tyytyväinen saat olla.
 
Vs: Evo 6 kytkin/vaihdelaatikko

Jos jokin paikka ulvoo = laakerit rikki ja hammaskosketukset ulvoo.
Jos lyö jumiin = jotai on jo rikki, älä aja vaan tutki ja korjaa!
 
Vs: Evo 6 kytkin/vaihdelaatikko

Autolla rullattu 138tkm, mun korvaan ääni kuulostaa tulevan edestä eli varmaankin siitä kulmavaihteesta?

mikään ei ole toistaiseksi mennyt kokonaan jumiin, kun auton saa liikkeelle se menee ihan pehmeesti ja vaihteet menee hienosti päälle eikä liikkeelle lähtö esim kävelyvauhtisesta liu-usta aiheuta mitään tärinöitä tms. No, täytyy lähtee ryömimään ja kattomaan mikä on löysässä.
 
Vs: Evo 6 kytkin/vaihdelaatikko

Ei siel ole löysäs mikään vaan kulmavaihteen lukon pultit tai välitys rikki.... eikä selviä kuin purkamalla kulmavaihde.
Tarkista ny ensin laskemalla kulmavaihteesta öljyt ulos (tuleeko yli puoli litraa ja tuleeko metallia mukana)

ÄLÄKÄ aja sillä vaikka liikkuiskin, jos lyö jumiin on se rikki! Vielä voi olla korjattavissa, mut jos ajat ja lyö jumii ni sitte o totaali vainaa välitys yms.
 
Vs: Evo 6 kytkin/vaihdelaatikko

taitaa olla perässä vika, pakitin äsken varovaisesti metrin kaks ja perästä kuuluu aika vittumaisia ääniä. takapään vetarit kloppaa poikittais suunnassa 3-5mm molemmilta puolilta? ABS-valo on mysteeri, syttyi tyhjäkäynnillä kun pumppailin jarrua mietinnän ohessa :D nyt syttyy 10-15sek. starttauksen jälkeen eikä sammu.

Meneekö koko perä laakista vaihtoon vai olisko jotain muita kikkoja joita kannattais ensin kokeilla?!
 
Takaisin
Ylös Bottom