Pajero gen2 2.8 Sammuu kylmänä.

Hannu.H

New Member
Liittynyt
17 Huhtikuu 2017
2.8 diesel gen2 Pajerossa on erikoinen vika.

Se lähtee kylmänä ihan kohtuudella käyntiin. Pysyy myös heti käynnissä. Mutta, mikäli lähden heti ajamaan, niin Pajero sammuu noin 200-300metrin ajon jälkeen. Sammuu hyytymällä, ja joka kerta samaan kohtaan ;D Kun odottelee 30sekunttia, niin lähtee kaasu pohjassa startaten käyntiin ja pelaa tästä eteenpäin aivan normaalisti. Ei sammu vaikka ajaa kuinka kauan.


Mikäli auto käy vartin tyhjäkäyntiä ennen liikkeellelähtöä, se pysyy käynnissä eikä sammu. Mutta ajaa ei kestä ensimmäiseen varttiin ;D


Konehuoneessa ei näy vuotoja, eikä auto tiputa alleen mitään. Hakutoiminnolla löytyi tankin huohotinongelmia, porasin korkkiin 6mm ilmareiän mutta siitä ei ollut apua. Tankin päällä olevat letkulähdöt on myös kuivat.

Polttoainesuodatinta vaihtaessa huomio kiinnittyi siihen, että filtteri oli vain puolillaan? Kai sen pitäisi olla täynnä? Käsipumppukaan ei toimi, painelin varmaan 20min eikä ilmaruuvista tullut löpöä. Auto lähti kuitenkin käyntiin, annoin rynkyttää tyhjäkäynnillä niin ilmaantui itsekseen.

Kokeilin asentaa myös sähköisen siirtopumpun konehuoneeseen ennen suodatinta, mutta auto sammuu silti jos lähtee heti ajamaan. Myös pumppua asentaessa tuo polttoaineen puute pisti silmään, kun suodatinjalan tuloletkun irroituksen jälkeen tuli vain muutama pisara polttoainetta pihalle?

Onko tässä takaiskuventtiiliä joka estää suodattimen tyhjäksi valumisen? Toivottavasti täältä löytyisi apua, nyt alkaa loppua omat ideat ???
 
Vs: Pajero gen2 2.8 Sammuu kylmänä.

Jostain taitaa tosiaan päästä ilmaa polttoainejärjestelmään. En osaa sanoa mitään hyviä tärppejä vaan käy jokainen liitos läpi.
 
Vs: Pajero gen2 2.8 Sammuu kylmänä.

Juu. Pitänee vaihtaa kaikki konehuoneen polttoaineletkut aluksi uusiin ja katsoa oliko apua. ;D
 
Vs: Pajero gen2 2.8 Sammuu kylmänä.

Letkut uusiks tankilta asti, voi kyllä olla tankista putket kaput
 
Vs: Pajero gen2 2.8 Sammuu kylmänä.

Jahvetti sanoi
Syöttöpumpun akselin stefa..
Tämähän se taitaa olla.

Uusin kaikki konehuoneen letkut, samoin tankin päälle ne pätkät. Ongelma jatkuu. Nostin öljytikkua, ja öljy näköjään lisääntyy ;D

Eipä siinä paljon vaihtoehtoja ole, pumpun stefa vuotaa dieseliä jakopään kautta öljytilaan. Pitää vaihtaa uusi stefa ja moottoriöljyt. :-\
 
Takaisin
Ylös Bottom