ALDL-RS232

Kohteesta MitsubishiClubFinland Wiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mitsun ALDL diagnostiikkaportti ja RS232 tulkki

ALDL portista ei tule ihan rs232 speksin mukaisia jännitteitä, ykkösbitti ei mene miinuksen puolelle, nollabitti on taas +12v. Rakentelin tälläisen kytkennän joka vedättää nuo tasot standardin mukaiseksi. Isot pojat on kertoneet että tuosta epästandardista ei tule ongelmia esim. Palmin kanssa jos käyttää sitä dataloggerina, mutta jotkut läppärit voivat olla niin nirsoja että siitä aiheutuu ongelmia. Yhteydenhän voi muodostaa myös passiivikaapelilla ECU:n ja tietokoneen välille, silloin kytkentään tulee diodi ja vastus. :) Diodi tulee muistaakseni sarjaportin TX nastaan estosuuntaan sarjaporttiin päin.

Kytkis on piirretty suht samaan tyyliin ja samoihin paikkoihin kun itse läjäsin sen verolevylle.

Kuva suurempana

Nuo diagnostiikkapistokkeen puoleiset liittimet (3kpl) voi tehdä vaikka pienistä abikoista, ne on tarpeeksi tiukkoja sinne. Toki jos jostain sattuu löytämään sellaisen liittimen mikä menee suoraa ja lukittuu diagnostiikkapistokkeeseen, niin aina vaan parempi. Ja jos ihmetystä aiheuttaa tuo 9-12 nastojen kytkentä max232:sessa, niin se johtuu ihan siitä että tuo piiri on tehty oletuksena niin että liikenne ei ole lähelläkään rs232 standardia, siinä kun tosissaan negatiivinen jännite on tila 1 ja positiivinen jännite tila 0. Mitsun ecu nyt sitten puhuu tuota standardia melkein oikein, ja tuo max232 kääntää sen väärin, siitä syystä kuso pitää ajaa toisenkin kerran tuosta läpi että se kääntyy taas oikein.

Kuva valmiista rakennelmasta

Kytkis on alunperin osoitteesta MMCd Datalogger.

Tuo oli vaan piirretty vähän vaikeaksi niin piirsin uuden. Joskus jos tarvitsee tehdä tuollainen vielä ja on kaikki unohtunut, niin ompahan sit ainakin hyvä kytkis.