Evo3korisarja

Kohteesta MitsubishiClubFinland Wiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

EVO III korisarjan asennus

Kuvia ja kokemuksia erään evo 3 korisarjan asentamisesta CB mallin Lanceriin.

Puskuri

Puskuri on ainoa osa mitä joutuu muokkaamaan, että se olisi hyvän näköinen normi lancerissa. Ensinnäkin evossa on pyörien pokkaukset / lokarin leikkaus noin 1" isompi. Eli puskurin "posket" ovat liian lyhyet. Tässä tulee yksi keino puskurin jatkoon, joka on aika vaivaton ja tulee hyvää jälkeä helposti. Ekana kuiteskin tarvitsee mitata paljonko sitä puskuria nyt tarkalleen tarvitsee jatkaa.

Pidennyksen tarpeen voit mitata rullamitalla vilkun upotus muodosta > lokarin kaareen. Evossa tuo mitta oli noin 19cm ja vakiossa 21.5cm. Eli noitten erotuksessa on sinun tarvitsema mitta.

Jatkaminen

Puskuri kannattaa jatkaa mahdollisemman läheltä lokarinkaarta. Itse sahasin dremelillä tuon irti kun ei ollut mitään muuta saatavilla. Rautasahanterä ajaa asiansa myös.
Dremelilla katkaistu lippa.jpg

Sen jälkeen laitoin kaksipuolista teippiä kahteen pellin palaseen (3cm * 20cm) ja kiinnitin sen puskuriin, että siihen peltiin voidaan sitten kiinnittää tuo leikattu lippa. Rullamitalla / tönärillä mitataan se 25mm rakoo ja länttästään lippa kiinni niihin pelteihin. Lasikuitukitti saadaan pysyyn raossa kun ulkopuolelle teipataan maalarinteipillä muoto kitille.
Teipattu ja tuettu lippa.jpg

Teippauksien jälkeen kolo voidaan valaa täyteen. Kestävyyden varmistamiseksi voidaan lippaan ja puskuriin tehdä "tartunta pintaa" dremelillä. Kuivumisen jälkeen takapinnalle kannattaa kuiduttaa muutama kerros mattoa että liitos ei murtuisi.
Valmis.jpg

Itse käytin lasikuitukittiä raon täyttämiseen tuossa kitissä kuitujen pituus oli noin 20mm eli aika jöötiä tavaraa oli.
Kitin kuivumisen jälkeen teipit voidaan ottaa pois ja katsoa kuinka "valu" onnistui.
Valmis pidennys ei kitattu.jpg

Tuon jälkeen kohta voidaan kitata ja hioa.
P1010016.jpg

Jopa pohjamaali näytti karun totuuden kittauksista niin piti kitata ja hioa uudelleen liitoskohta.
Seuraavaksi puskurin kärki kannattaa hioa ja kitata oikeaan muotoonsa. Parhaimman tuloksen saa kun sovittaa sitä autoonsa katsoo mitenkä pelti > puskurin muodoista saa jouheat.

Toinen kohta jota tarvii hioa on ajovalojen väliin jäävä maski. Sitä pitää hioa vähän kerrallaan reunoistaan ja testata välillä istuvuutta. Huomioi myös se, että kun painat posket kiinni (kun ne haritti minulla ainaskin) niin maski tulee ulospäin ja silloin se tarvitsee tilaa vähemmän. Eli äkkiä tulee hiottua tuota kohtaa liikaa.

Puskurin kiinnitys

Puskurin kiinnitykseen on miljoonia eri tapoja riippuen siitä onko sivuläpät jätetty auki vai ei. Haluaako että jääkö ruuvin kantoja esille etc.

  • Itselläni tuo puskuri on kiinnitetty viidestä eri kohtaa:
    • Puskurin lokarinkaaresta lähes vakipaikasta.
    • Alalippaassa on kiinni lattarauta, joka on taas pultattu syylärin edessä olevaan "palkkiin"
    • Sivuaukkojen yläpuolelta puskurin normikiinnikkeisiin parilla lattaraudalla.


P1010017.jpg

P1010042.jpg

Helmojen asentaminen

Ennen helmojen asennusta pohja ja helmapelti kannattaa massata.

Helmojen asennusperiaate on että testaa sopivuus > merkkaa kanittavat kohta > hio > kokeile > merkkaa etc. Tässä työvaiheessa tarvitset kaveria, joka auttaa helmojen kiinni pitämisessä etc.

Kun olet saanut pitkän helman yläreunan vastaamaan pellin muotoja ja etupalan istumaan paikallaan nätisti, niin pääset ruuvaamaan paloja kiinni. Etupala ruuvataan ekana kiinni sitten takapala painetaan mahdollisemman lähelle etupalaa. Katso kuiteskin että etupala on suorassa takapalaan nähden ja että molemmat ovat oikealla korkeudella. Takapalan yläreuna tulee 5mm alemmaksi pellin kanttauksesta. Ne EIVÄT käänny ovien alle!

Helmat voidaan kiinnittää ihan itseporautuvilla peltiruuveilla.

Helmojen pohjatyöt.

Itse kittasin etu ja takapalat yhteen. Kittaus tapahtuu helmojen ollessa paikallaan. Hioessa kannattaa käyttää puulistaa johon on kiinnitetty hiomapaperia. Paineilma vehkeillä kohdasta tulee äkkiä "loimuava" Muita hyödyllisia hiomavehkeitä on ihan tavallinen viila.

1.jpg

2.jpg

Helma kitattu.jpg

Helma valmis maalattu.jpg

Kun helmat on saatu maalattua niin helman yläreunaan kannattaa vetää sikaflexit laatottajan kikalla eli rajataan teipillä sauma pari milliä molemmista pinnoista (pelti ja helma) Sen jälkeen vedetään sauma sikaflexillä ja tämän jälkeen sauma tasataan sormella vetäsen. Sit vaan teipit pois ja AVOT!

Puskurin verkkojen asennus.

P1010015.jpg

Verkot leikataan ja taivutetaan paikkoihinsa sen jälkeen se "liimataan" sikaflexillä mitä jäi kun saumasimme helmat.