1.gen 3000gt projektorivalot, OHJE

Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#1
1.gen 3000gt projektorivalot, OHJE


Tässä ohjeessa käydään läpi Retrofit sourcen projektorien asennus luukkulampulliseen tonnariin. Huomio että ebayssä on tarjolla kaikennäköisiä projektorisettejä joiden laatu voi olla ihan mitä vaan. Itse tilasin aidon Morimoto mini H1 6.0 sillä oletuksella että ne vois olla parempaa laatua kuin se kura jota ebaysta yleensä löytää. Hinta projektorisetille oli $270 mutta sain kympin alennusta kun tarjosin $260.

Tarvikkeet:

-Umpiot: http://www.ebay.com/itm/331351873285
-Projektorisetti: http://www.ebay.com/itm/251651661992
-Porakone
-viila
-rautasaha tms.
-ruuvimeisseli
-liimaa/sikafleksiä tms.
-imuri tai paineilmaa (pölyä joka paikassa)
-aikaa ja kärsivällisyyttä

Ota umpiot ja pura kaikki ylimääräinen pois, laita ruuvit talteen.


Leikkaa rautasahalla pohja irti punaisen viivan kohdalta, ei oo niin tarkkaa kuinka suoraan menee:


Ota shroudi käteen ja sovita sitä projektorin kanssa siten että ymmärrät mikä on ylä- ja mikä alapuoli, nämä sopii toisiinsa vain yhdellä tapaa. kun em. oon selvinnyt niin sovittele shroudia juuri leikkaamasi umpion sisään (huomioi myös umpiossa yläpuoli). Ei mahdu vielä joten joudut viilaamaan shroudista sekä ylä-, että alapuolta jonkin verran. Älä kuitenkaan viilaa väljäksi! kun on valmista niin pitäis näyttää tältä:
Seuraavaksi kiinnitä projektori shroudiin ruuveilla ja sovita projektorin linssi lähelle (n. 2-3mm) umpion linssiä. Älä kuitenkaan anna linssien osua koska tällöin linssiin iskeytyvä kivi saattaa hajoittaa myös projektorin. Alin kuva näyttää hyvin miten vinoon sahasin, tällä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä valmiissa tuotteessa.
Mittaa shroudin etäisyys umpion rakenteeseen joka puolelta samaksi.Aseta viivotin, tai joku muu suora shroudin päälle jotta saat mitattua umpion sivut. Kun valmista vedä ruuvit läpi ylä- ja alapuolelta (voit käyttää aiemmin purkamiasi ruuveja). Ota huomioon että solenoidi tulee lähelle ruuvin päätä joten tässä ei voi käyttää liian pitkiä ruuveja. Itse en laittanut sivuista läpi ruuveja ollenkaan koska umpion sivut ovat pyöreät ja myöskin ruuvit jäisivät tod. näk. näkyviin umpion sisään. huomaa kuvassa myös jo asennetut ruuvit.Nyt purat kaiken alkutekijöihin ja puhdistat pölyn niin hyvin kuin mahdollista. Kokoa kaikki takaisin ja liimaa umpio ja shroud toisiinsa kiinni. Peitä myös ruuvin kannat jotta kosteus ei pääse sisään umpioon. Itse käytin tässä Sikaflex 221:tä mutta luin myöhemmin että sen lämpötilan kestävyys on 90C toivotaan että riittää, vielä en osaa sanoa. Tässä valmis tuote edestä ja sivulta, sikaflex näkyy hieman umpion sisällä mutta kukaan ei sitä varmasti sanomatta huomaa:Jotkut lisäävät tässä vaiheessa vielä alumiiniteippiä kuivuneen liiman päälle, itse en tiedä onko tarpeellista. Jos kuitenkin haluat niin tehdä niin esim. Motonet myy sitä.

Osa 2, sovittelu ja asennus

Pura luukkulampun suojamuovit ja "katto". Irroita vanha umpio. Ota koko luukkulamppumekanismi pöydälle, muutama ruuvi ja pari johtoa. irroita umpion alla ollut pohja (irtoaa kun väännät jousen irti) tässä olevaa keskireikää täytyy suurentaa aika paljon. sovittele projektoria aika ajoin jotta tiedät paljonko tarvii tavaraa poistaa:


Tässä muokattu taideteos, vedin siitä myös vanhat maalit pois:


Koska nykyinen ajovalo menee niin paljon syvemmälle niin luukkulamppumekanismin yhtä tukirautaa tarvii hieman taivuttaa jotta johdot ei hankaa. Aseta polttimo kiinni umpioon asennuskappaleineen. Laita nyt umpio sille kuuluvalle paikalle ja pyörittele rullasta mekanismia ylös ja alas niin näet mitä rautaa taivutetaan. seuraava kuva ei ehkä kerro ihan kaikkea mutta aseta ruuvimeisseli tueksi ajovalomekanismiin ja paina edestäpäin tukirautaa siten että se taipuu sisään päin muutaman millin.


Vedä nippusitellä polttimon johdot itseensä kiinni ja sovittele paikalleen:
Ballastien ja releboksin paikat löytyi yllättävän helposti! Tein toiselle ballastille oman pidikkeen ja toiseen käytin molemmat asennusraudat jotka oli paketissa:Kuskin puolen ballasti moottorikannakkeen päällä:
Tässä puolivalmis asennus valot päällä:Tämä ohje jatkuu myöhemmin kun on aikaa kirjoittaa lisää.
 
Ylös Bottom