1991 Galant GLSi seisontajarrun ongelma.

Jugga

Member
Liittynyt
8 Elokuu 2011
Takajarruista kuului jarruttaessa ryminää ja purkasin ne. No levyt ihan lopussa ja palat sai heittää roskiin myös. Ostin uudet levyt ja palat sekä korjaussarjan satulaan. Putsasin kaikki osat hyvin ja kasasin satulaan takaisin. Nyt vasemman satulan kanssa on käsijarrumekanismiin liittyvä ongelma. Kokeilin irrallaan käsijarrumekanismin toimintaa. Kun pyöritän männän oikealle tasolle ja testaan käsijarruvivusta käsin kääntämällä mekanismin toimintaa, se toimii 3 kertaa ihan niinkuin pitääkin, mäntä liikkuu jne. Mutta sen jälkeen mäntä ei enää liiku ja siinä satulan vivussa tuntuu heti suuri vapaaliike.

Oikean puolen satulan käsijarrumekansimi toimii oikein, ei siellä tuollaista vapaaliikettä tule. Onkohan kenellekään tullut tuollaista tilannetta vastaan ja jos on miten sen korjasitte? Satula on kyllä jo hieman kulunutkin, tuumin että pitäisiköhän sen nyt sitten uusia...hyvät neuvot ovat nyt tarpeen, olen tässä jo pari päivää tätä ihmetellyt.
 
Viimeksi muokattu
Vaijerin kuori vanhetessaan rupee murtuu/kanittaa, ittellä volvos kuori näytti ihan ok mut jumitti silti.
Vaihtamalla loppus vaiva
 
Njoo siis ihan kädessä mulla tuo jarrusatula on ja sitä käsijarruvipua ihan käsin vääntelen. Ei ole nyt vaijerissa vika.
 
Se mekanismi on sen verran monimutkainen että uusisin suosiolla satulan. Tässä hyvä artikkeli, olettaen että olet rekisteröitynyt käyttäjä.

 
Se mekanismi on sen verran monimutkainen että uusisin suosiolla satulan. Tässä hyvä artikkeli, olettaen että olet rekisteröitynyt käyttäjä.


Njoo, olen kallistumassa samaan päätelmään.
 
Jarrut tulivat kuntoon uusilla satuloilla, levyillä ja jarrupaloilla. Satulat tilasin Rockautosta.
 
Takaisin
Ylös Bottom