1G eclipse käyntiongelmat (vikakoodeja)

Liittynyt
22 Tammikuu 2015
Tykkäykset
0
Sijainti
Hamina
#1
Morjesta,

Auto jäi seisomaan tuossa loka-marraskuun aikaan ja vikana oli silloin vikakoodi: 25 = barometric pressure sensor, ulkoilman paineentunnistin.

No eilen sitten sain "uuden" ilmamassamittarin. Siinä sitten yritin käynnistellä mitsua ilman tulosta. MAF irti ja buusterilla tulille ja käytin lämpöseksi -> vikakoodien nollaus ja MAF takasin kiinne ja annoin käydä jonkin aikaa että CE valo syttyi.

Antoi sitten 5 eri vikakoodia. Koodit -> 12 = ilmamäärämittari , 13 = imuilman lämpötunnistin , 14 = TPS, throttle position sensor, kaasuläpän asennontunnistin , 21 = moottorin lämpötilan anturi ja , 25 = barometric pressure sensor, ulkoilman paineentunnistin.

Voisikohan koodit 14 ja 21 johtua siitä kun seisonut jonkin aikaa(Autokatoksessa)


Meinasin tänään kokeilla viellä vanhalla MAF:filla ja putsailla liittimet ja tsekata ecun että onko hapettumaa/korroosiota. Jos vaikka tiputtaisi koodit 12 ja 13 pois. Kirjoittelen illemmalla lisään. Kuhan olen testaillut näitä toimenpiteitä

Jos jollain olisi ollut samoja ongelmia niin apu voisi olla tarpeen. Onkohan ecu ottanut itseensä vai mitenkähän.
 

Slider

Galant VR-4 Monte Carlo e39 / Lancer 1.6 CB RE85
Ylläpitäjä
Club Member
Liittynyt
11 Toukokuu 2003
Tykkäykset
60
Sijainti
Taipalsaari
#3
Vs: 1G eclipse käyntiongelmat (vikakoodeja)

21 voi tehdä käynnistyksestä haastavaa jos on oikea vika, seisomisella tuskin on asian kanssa mitään tekemistä. Se lämpöanturi on joko rikki tai sitten ei ole.

ECU:ltahan tuo kyllä vähän vaikuttaa, ne katkokset siinä mikrokontrollerin läheisyydessä on vaikea kyllä huomata, ja voivat antaa just tuollaisia vikoja. Mutta jos sinusta ei ole vuotanut mitään ja mikään ei ole selkeästi savunnut, niin eipä tuossa tosiaan muu auta kun vaihtelemalla asioita koittaa saada eri koodeja aikaseksi ja päätellä sitten sen mukaan.
 
Ylös Bottom