3000GT/Stealth (91-93) luukkulamppu projektorivalot

Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#1
Morjens!

Näin syksyn ja pimeän tullen jokainen luukkulampullisen 3000GT:n omistaja varmasti tietää sen tuskan ja ahdistuksen, jonka alkuperäiset ajovalot kuskissa saa aikaan. Aikomukseni on rakentaa Stealthiini bi-xenon projektorilamput ja ajattelin, että jos kiinnostusta ja ostajia löytyy, niin voisin tehdä umpioita enemmänkin. Projektori on tarkoitus sijoittaa kirkaslinssisen 4x6" umpion sisään jolloin luukkulampputoiminto säilyy. Olen tämän saman projektin tehnyt tonnariini n. 4 vuotta sitten, ja voin kertoa, että valoteho lisääntyy vakiolamppuihin verrattaessa TODELLA paljon. Eli takoitukseni on pelkästään tehdä nämä umpiot ja itse ostaisitte tuon h1 bi-Xenon-sarjan. Voin lämpimästi suositella Morimoton tuotteita koska niistä itselläni on kokemusta.

Esimerkki umpiosta:


Kuvat projektorista:


 

tjani

Member
Club Member
Liittynyt
13 Kesäkuu 2007
Tykkäykset
0
Sijainti
Töysä
#2
Vs: 3000GT/Stealth (91-93) luukkulamppu projektorivalot

Täällä voisi olla kiinnostusta. Toki auto taitaa olla pukilla kevääseen joten ei taida paljo tulla pimeällä ajoa...

Tällä hetkellä kiinan ledi umpiot kiinni, ehkä paremmat kuin vakiot halot, mutta ei ne kyllä hyvät ole.
Tämän näköiset
 
Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#3
Tämäkin homma etenee. Sain viimein projektorit hommattua ja päätin kokeilla valmiin kotelon sijaan itse suunnitella ja 3D-tulostaa sen uudella tulostimellani. Kuvissa ei siis ole vielä läheskään valmis tuote, vaan pelkkä "kehikko", jonka avulla on helpompi hakea mitat kohdalleen. Tarkoitus on vielä itse tehdä suojalinssi pleksistä suojaamaan projektoria kiviltä yms. Kaikki kommentit ja ehdotukset tervetulleita. :)

20181101_133145.jpg 20181101_133217.jpg 20181101_133231.jpg
 
Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#5
Jos eclipsessä on 4x6 tuuman umpiot niin käsittääkseni ne on kaikki samanlaisia, eli pitäis käydä. Tonnarin kanssa suurin haaste tässä projektissa on projektorin pituus, koska umpion takana ei ole paljon tilaa. Ja umpiota ei voi myöskään tuoda eteenpäin montaakaan senttiä, koska silloin umpio saattaa hinkata edessään olevaan suojamuoviin.
 
Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#7
Projekti edistyy, tässä kuvia uudesta umpiosta. Unohdin suunnitella reijän solenoidin johdoille, joten kuvissa ne näkyy nyt linssin ja shroudin välissä, mutta onneksi se on helppo muuttaa. :D Tämä on siis pelkkä takaosa vielä. Päätin leikata suunnittelemani umpion keskeltä kahtia, jotta se olisi helpompi tulostaa. Etuosa vaatii vielä hieman ajatustyötä, mutta eiköhän sekin pikapuoliin valmistu. :) Kuvissa näkyy myös vanha projekti jossa on käytetty kiinan umpiota. Kaksi viimeistä kuvaa näyttää kuinka paljon tilaa polttimolle jää lähimpiin tukirautoihin.

kuva1.jpg kuva2.jpg kuva3.jpg kuva4.jpg kuva5.jpg kuva6.jpg
 
Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#8
Tässä vielä kuva etuosan kanssa. Tämän kanssa tarvii vielä miettiä että mikä on paras tapa tehdä suojalinssi projektorin eteen. Olin alunperin ajatellut, että teen linssin kuperan muotoiseksi, ja valmistaisin sen pleksistä ns. "vacuumforming" tekniikalla. Mutta jos etuosan valmistaisi kuvan mukaisesti, niin silloin ei tarvisi mitään erikoista valmistamista, kunhan leikkaa pyöreän palan pleksiä tai lasia ja asettaa sen paikalleen osien välistä. Toki vesitiiveys ja linssin kiinnitys täytyy vielä miettiä. Liimalla tietysti hoitusi molemmat yhdellä kerralla. Kommentit ja ehdotukset edelleen tervetulleita. :)

kuva7.jpg
 

Mikez

Eclipse GS
Liittynyt
8 Syyskuu 2006
Tykkäykset
9
Sijainti
Jyväskylä
#9
Käykö tuohon alkuperäisen tai Kiina-umpion linssi, jos teet korotuskauluksen? Eli ei pyöreä, vaan suorakaide. (samalla ulkonäkö säilyisi alkuperäisempänä)
 
Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#10
Kiinan umpion kirkas linssi periaatteessa kävisi, mutta tuota linssiä joutuu väkisin tuomaan eteenpäin useamman sentin, koska takana ei oo enempää tilaa ja projektori on aika pitkä. Suurin ongelma tuon suorakaiteen muotoisen linssin kanssa on se että se pitäisi väkisinkin olla hieman kupera tai muuten se osuu kiinni silloin kun luukkulamppu liikkuu. Jossain toisessa autossa se varmasti olisi toimivampi ratkaisu. Mutta em. ratkaisun kanssa joka tapauksessa pitäisi aina olla pari Kiinan umpiota jotka uhrata projektia varten. Ja nuo Kiinan umpiot maksaa n. 40e/pari +postit eBayssä.

Tässä kuva siitä millainen linssin täytyisi olla, jotta se ei osu mihinkään:

20180320_000621.jpg
 
Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#11
Periaatteessa 1g 3000gt:n lookkiin sopis ehkä tämmöinen rivallinen malli, koska se noudattaa samoja muotoja joita on käytetty auton kyljissä:

rivoilla.jpg

Kyllähän siitä voi tehdä periaatteessa ihan semmosen kuin itse haluaa, jos vain taidot riittää. Toki olis ihan hyvä kun olis myös jonkinmoista visuaalista silmää, ja tässä se oma heikoin lenkki taitaakin olla.
 
Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#13
Projekti lähestyy loppuaan, tässä kuvat valmiista kokonaisuudesta. Linssi täytyy vielä liimata kiinni tuohon etuosaan. Umpio on siis kaksiosainen ja kiinnitys hoidetaan ruuveilla, niin silloin on helpompi vaikkapa vaihtaa vikaantunut projektori hajottamatta koko umpiota.
 

Liitetiedostot

Liittynyt
14 Tammikuu 2009
Tykkäykset
2
Sijainti
Nokia
#15
Joo tohon tilaan ei juuri pidempää projektoria saa mahtumaan, n. 1-1,5cm jää tilaa yhteensä pituuden puolesta. Tämän projektorin ostin kiinasta ja pari maksoi vain n. 25e. Se on käsittääkseni kopio Morimoto mini H1 5.0 projektorista. En halunnut ostaa aitoja kahdesta syystä.

1. En ollut varma saanko tätä projektia valmiiksi koskaan. :D
2. Halusin nähdä minkälaista laatua kiinan pojat myy.

Mulla on Mitsussa kiinni aidot Morimoto mini H1 6.0 projektorit, joille aion kans tehdä 3d tulostetut umpiot. Ne on muodoltaan hieman erilaiset kuin tämä 5.0, joten kotelon muotoa tarvii vähän muuttaa. Seuraavaksi olis tarkoitus tilata G5-R projektorit ja koittaa saada ne mahtumaan. Ne on valokuvioltaan ylivoimaisesti parhaat projektorit, joilla on pienintäkään mahdollisuuttaa saada mahtumaan. Niin ja katulailliset nämä umpiot ei tietenkään ole, koska niiltä puuttuu E-hyväksyntä.
 
Ylös Bottom