-89 Kaasari-Galantin polttoaineen kulutus

Jone

New Member
Liittynyt
17 Lokakuu 2018
Osaisko joku kertoa paljonkohan tällaisen 1.8l Galantin suunnilleen pitäisi hörppiä bensaa? Kulutusta vähän laskeskellut tarkemmin viime aikoina ja alle 12l/100km tuntuu olevan mahdotonta päästä varsin taloudellisellakin ajotyylillä.

- Kaupunkiajossa kierrokset siinä 1500-2500rpm,
- ilman moottorijarrutusta (mäessä vaihde vapaalle tai kytkin pohjaan)
- ja hyvin ennakoivasti eli pysähdykset ja liikkeellelähdöt välttäen jne.

Sytytyspuolelta on vaihdettu tulpat ja virranjakajan kansi. Nyt laitoin uuden ilmanputsarin ja seuraavaksi bensansuodatin vaihtuu uuteen ja puhtaaseen. Tuntuisi vieläkin hörppivän samaan tahtiin kuin ennenkin.

Voisikohan venttiilinsäätö auttaa asiaa? Vähän tuntuu olevan liikaa välystä nostimen ja venttiilin välissä kun tyhjäkäyntiä kuuntelee.

Vinkkejä? Ideoita? Kokemuksia?Ps. Millaisilla kierroksillä tällä kannattaa ajella päästäkseen suht' taloudellisesti? Vedätänkö turhan suurella vaihteella vanhaa moottoria kun tuntuu nuita kierroksia sen 2500rpm jälkeen löytyvän vielä sinne lähemmäs 8000... :D
 
V6 2500cc suunnilleen sitä luokkaa kulutus kun sulla! Sytkän ajotus vois auttaa? Strobolamppu käyttoon (saa halvalla tai kaverilta)

niin tekee ihmeitä..helppo homma! Sytkä kohillaan niin riippuu oman jalan asennosta paljoko vie! Totta jos kaasarissa suuttimet isot niin viehän se,mut alottasin tosta sytkän ajotuksen säädöstä!
 
Viimeksi muokattu
Kannattaakohan tuota virranjakajaa yrittää säätää ilman lamppua eli korvakuulolta?

Joskus olen sitä pyöritellyt ja muistaakseni kuitenkin jätin sen alkuperäiseen asentoon.

Tyhjäkäyntiä saa ainakin korkeammalle virranjakajaa kääntämällä. Lisäksi saa moottorin "kilkattamaan" vedätyksessä niin sitähän voisi etsiä sellaisen kultaisen keskitien näiden kahden väliltä. Sitten testailisi taas 100km normaalia taloudellista ajoa ja toivoisi kulutuksen laskevan.
 
Lampulla tietty! Venttiileissä jos on välystä tarkista tulkilla et välys on oikein ei korvakuulolla! Ja jos ei pysy säädöissä niin kannattaa vaihtaa ohjurit jos haluaa niiten pysyvän ja se on sitte isompi työmaa!
 
Takaisin
Ylös Bottom