-91 Galant GLSi EXE takalasin ja peilien lämmitys ei toimi.

Jugga

Member
Liittynyt
8 Elokuu 2011
Takalasin ja peilien lämmitys ei toimi. Polttaa heti 20A sulakkeen. Olen testannut katkaisijan ja releen, ne toimivat. Jossain on ilmeisesti oikosulku. Mistähän tuota nyt olisi viisasta alkaa selvittämään? Olisiko hyviä vinkkejä tai onko tullut vastaan tällainen tilanne?
 
Lähtisin hakemaan vikaa yleismittarilla peilien lämmityksen piuhoista, olisko käynyt niin että johto olis hieroitunut puhki ja ottas runkoon.
Sieltä läpivientikumin kautta vetämällä saa johdoista kiinni ja löytää liittimen jalkatilasta sivuseinästä( jos on ssmanlaine systeemi kuin seuraavassa mallissa).
 
Mittailin peilien vastukset ja ne ovat noin 5,5 ohmia joten luultavimmin ovat ehjät. Mittasin myös peilivastuksia syöttävät johdot ja apukuskin puolella on 12,5 ohmia, mutta kuskin puolen pelin johdossa on 0 ohmia. Vaikuttaa että siellä on oikosulku. Kokeilin lämmitystä ilman peilejä ja sulake paukahti taas välittömästi. Tarvinnee alkaa etsiä vikaa juuri siitä tyypillisestä kohdasta eli kuskin oven johtonipun läpiviennin kohdasta.
 
Otin etuoven irti ja läpiviennin kohdalla oli useista johdoista murtunut eriste, joten ne pitää korjata. Sen sijaan en löytänyt peilin lämmitysjohdoista mitään oikosulkuun viittaavaa. Otin sen kuskin jalkatilan sulakeboksin kokonaan pois ja jopa avasin sen, mutta mitään vikaa ei löydy lootasta tai siihen tulevista liittimistä tai johdoista. Sitten otin takalasinlämmittimen johdot irti ja mittasin maata vasten, että ei ole pluskaapeli mistään maissa ja miinuksesta on hyvä johtavuus maihin. Tämän jälkeen mittasin itse takalasinlämmittimen, siitä sain yleismittarilla vastusarvoksi 0,9 ohmia, mikä tuntuu matalalta lukemalta. En ole löytänyt mistään tietoa, että mikä on normaali takalasinlämmittimen vastusarvo. Olisiko kenelläkään mitään ajatusta tai tietoa/näkemystä että mitähän tuon arvon tulisi olla?
 
Purkasin johdotuksia lisää ja mittailin että kaikki varsinaiset lämmittimiä syöttävät johdot ovat ok. Mittasin jännitelinjan maata vasten ja johtavuuden linjojen päistä. Lisäksi löysin sulakerasian liittimen josta linjajohdot lähtevät. Kaikki kunnossa, mitään oikosulkua ei johdoista löydy. Mittasin sulakerasiassa kiinni olevan releen, joka kytkee lämmityksen sähkön päälle. Kunnossa sekin ja toimii normaalisti. Ihme homma.
 
Tilanne on se että 20A sulake palaa ilman mitään varsinaista kuormaa heti kun kytkee lämmitysreleen päälle. Lähtevien johtojen liitin ei edes ole kiinni sulakerasiassa. On tämä saatana työmaa.
 
Tämän ongelman ratkaisin johdottamalla suoraan akulta virran kuskin jalkatilan sulakerasialle ja käytin kojelaudan katkaisijaa releen ohjaukseen ja jatkoin sieltä takalasinlämmittimen johdoille. Takalasinlämmitin pelittää taas kuten pitääkin. Jopa se viiveohjaus joka katkaisee virran muutaman minuutin päästä päällekytkennästä toimii ok. Oikosulun paikka ei koskaan selvinnyt.
 
Takaisin
Ylös Bottom