Carisma 1.6 -97 lataus

Pakkis

New Member
Liittynyt
19 Heinäkuu 2006
Lataus toimii eikä akun kanssa ole ongelmaa, mutta ihmetystä herättää seuraava toiminta:

Käynnistyksen jälkeen menee muutama sekunti ennen kuin lataus menee päälle, tämän näkee selvästi ilman mittariakin mm. mittariston valoista ja puhaltimen nopeudesta. Toiseksi tuntuisi että lataussäädin ei kerkeisi mukaan isoihin muutoksiin kuormituksessa, jännite notkahtaa selvästi kun kytkee esim. takalasin lämmittimen päälle. Notkahdus kestää kuitenkin vain puolisen sekuntia.

Ovatko nämä ominaisuus vai orastava ongelma laturin herätevirrassa tms?
 
Vs: Carisma 1.6 -97 lataus

itselläni on ainakin carisma tehnyt samaa jo monta vuotta, eikä tuosta mitään haittaa ole ollut.
 
Vs: Carisma 1.6 -97 lataus

Ihan samaa kamaa mullakin. Käynnistyksen jälkeen valot on himmeät ja sitten muutaman sekunnin päästä kirkastuvat. Sama jos pistää takalasinlämmittimen päälle tai sähköikkunan rullaa alas asti niin valot himmenee hetkellisesti. Himmenemiset tapahtuu myös ilmastoinnin kanssa kun flektit tai kompura lähtevät päälle. Muissa autoissa en ole tähän mennessä näin "selkeästi" huomannut moista.

Itseäni tuossa eniten häiritsee ilmastointi, joka aiheuttaa tasasin väliajoin esim nykimisiä ruuhkassa tai valojen himmenemisiä kun auto on paikallaan valoissa. Tämä kuitenkin hieman helpottui kun käytin tuon ilmastointihuollossa. Ehkä se kompura ei käynnisty enää niin usein kun on enemmän ainetta.
 
Takaisin
Ylös Bottom