Evo 3 hämärä sähkövika

päpe

New Member
Liittynyt
25 Marraskuu 2012
Tykkäykset
0
#1
Moi,
Otin auton eilen n. 4 kk seisonnan jälkeen käyttöön. Käynnistyi ihan o.k. Kävin kaverin tallissa vaihtamassa xenon-polttimot pois katsastusta varten normipolttimoihin. Edelleen kaikki o.k. Tänään kävin katsastuksessa ja tunti sen jälkeen huomasin, että parkit, rekisterikilven valot ja mittarivalot jäävät palamaan vaikka valot ovat off-asennossa ja avaimet pois virtalukosta?? ???
Ainut mikä sammuttaa nuo valot on akkukengän irrotus. No illalla ajattelin palauttaa viimeisen toimivan kokoonpanon ja vaihdoin xenonit takaisin. Parkit palavat edelleen, mutta nyt auto ei käynnistykkään. Kaikki muu toimii kuten pitääkin, mutta startatessa solenoidi ei ilm.lyö starttia tulille, naksahtaa vain. Mitä v***a?
En usko yhteensattumiin, joten jollain tavalla liittynee tuohon polttimoiden vaihtoon, mutten kyllä ymmärrä miten? Kaikki liitännät on ihan avattavaksi tarkoitettuja, akku tosin oli irti eilen illalla, jotta toisen polttimon sai vaihdettua, mutta autolla ajettu sen jälkeen illalla ja tänä aamuna ihan normaalisti. Joku rele juntturassa? Jännitepiikki jostain? Autossa Cobran hälytin, olisiko mennyt joku käynnistyksenesto päälle, kun joutunut pitämään akunkenkää irti pidempään? Kenelläkään kokemusta vastaavasta häiriöstä tai ideoita mistä alkaa tutkimaan? :seina
 

päpe

New Member
Liittynyt
25 Marraskuu 2012
Tykkäykset
0
#3
Vs: Evo 3 hämärä sähkövika

Aamulla auto käynnistyikin ihan o.k., parkkivalot tosin palavat edelleen. ::)
Akun olin ladannut täyteen tuossa illan aikana, relejumia epäilen itsekin. Pitäisi vaan löytää oikea rele vaihtelemalla, releitä kopauttelemalla ei lähtenyt toimimaan. Täytyy vielä huomenna yrittää viedä se parkkihalliin sulamaan kunnolla, josko olisi vaan pitkän seisonnan aiheuttama kosteus jäätynyt laitteisiin?
 
Liittynyt
15 Toukokuu 2011
Tykkäykset
0
Sijainti
kajaani
#4
Vs: Evo 3 hämärä sähkövika

Itellä oli samavika evo3 kanssa ja 3h etsittyäni vikaa painoin etusumarit pois päältä (vaikka autossa ei niitä ola) niin parkit sammui :eek:
Eli etusumuvalon nappi aiheuttaa parkkien ja mittarivalojen palamisen vaikka virrat ja valot olisi off.
 
Ylös Bottom