Evo 6 voimansiirto ääntää

Liittynyt
1 Lokakuu 2010
Tykkäykset
0
Sijainti
Parikkala
#1
https://youtu.be/p4dmbUniKUM

Kuulostaako tutulta?

Useamman vuoden evo pelannu ihan normisti, mutta nyt sieltä alkanu tuommosta jollotusta kuulumaan. Alkaa kuulua n. 50km/h nopeudessa auton sisälle, kuuluu aina kun auto on liikkeessä oli veto päällä tai ei. Kardaanin keskilaakereita tutkin, kummassakaan ei kuulunut rohinaa tai tuntunut selvää kulumaa. Takimmaisessa nopealla suunnan vaihdolla tuntui ehkä pieni "nytkähdys".

Öljyjä en ole kulmavaihteeseen tai perään hetkeen vaihtanut, oliskose ne lirutettava ulos ja katottava miltä näyttää? Voiko tuommosta ääntä kuulua AYC-järjestelmästä? AYC valo syttyi kesällä muutaman kerran, mutta sammui itestään.
 
Liittynyt
1 Lokakuu 2010
Tykkäykset
0
Sijainti
Parikkala
#3
Vs: Evo 6 voimansiirto ääntää

cubeqtio sanoi
Pyöränlaakeri menossa?
https://youtu.be/1Pf_lzpgRfM

Tässä kuulostas ääni aika samalta ja kommentin perusteella etupyöränlaakeri loppu. Pyöränlaakereita tutkittiin vasta nosturilla, eikä niissäkään tuntunut selviä kulumia. Apukuskin puolen etulaakeri on kyllä halppis tarvike = fail. :seina Ääni ei juuri muutu kääntyillessä ja ääni kabiiniin kuulostaisi tulevan enemmän takaa.

Kaipase on lähettävä niitä laakereita tutkimaan ja öljyjä vaihtelee, josse vika sieltä etu/takapuskurin väliltä löytys... :D
 
Liittynyt
4 Toukokuu 2015
Tykkäykset
0
Sijainti
Kuopio
#4
Vs: Evo 6 voimansiirto ääntää

Lainataan tätä keskustelua, onko evon perään mahdollista vaihtaa pinionin uloin laakeri? Jos on niin mikä laakeri siihen käy. Pitää nimittäin perä ulinaa..
 
Liittynyt
1 Lokakuu 2010
Tykkäykset
0
Sijainti
Parikkala
#5
Vs: Evo 6 voimansiirto ääntää

Otin kulmavaihteesta öljyt pois, näytti kirkkailta, magneetissa pientä mujua. Perän öljyt ja ayc nesteet oli vähän tummuneet myös pientä mujua, muttei mitään isompaan lastua. Perän nostin ilmaan ja tutkin vielä laakereita, apparin puolelta otin vetarin laakerilta ja siinähä sit tuntu pientä rohinaa, vaihetaa se nyt ja toivotaa et ylimääräset äänet häviää. :peukku
 
Ylös Bottom