Formulat 2014

jkmotors

New Member
Liittynyt
13 Maaliskuu 2014
Moro,

En löytänyt täältä mistään alkavaa formulakautta spekuloivaa topiccia joten päätin luoda sellaisen ;)

Viikonloppuna pärähtää 22x650+120hv:n myllyä käyntiin ja alkaa ehkä historian arvaamattomin kausi. Testien perusteella lähinnä jännitettävää, että kuinka nopeesti Mersut ajaa muilta horisonttiin ja kuinka moni pääsee ylipäätään ruutulipulle asti. MagnetiMarellin inssin mukaan ei välttämättö kukaan :)

Huonoa uudistusta löytyy:

-Koneet nykyään kiertää sen 15000rpm eikä pidä läheskään niin paljoa meteliä kuin tähän mennessä
-Keulat on rumia ku rullatuolit nahkapenkillä
-Kauden alun jälkeisten sekavuuksien ja luotettavuuden ongelmien selvittyä selkeä etu tehdastalleilla -> johtaa siihen, että on A - sarja (Ferrari&Mese) B-sarja (Ne 7 muuta tiimiä) C-sarja (Caterham&Marussia)
-Off topic mut Formuloiden hinta maikkarilla. Viime kaudella irtos ElisaViihteen katsojille 40€/kausi. Nyt halvimmillaan 116€ jos ehti ottaa Total-paketin 12,95€/kk helmikuussa.

Hyviä uudistuksia:
-Redbullin vuosien dynastiamainen dominointi päättyy ainakin hetkeksi
-Tekniikasta kiinnostuneille paljon uutta nippelitietoa tarjolla
-Ainakin alkukauteen täysin sekava tilanne voimasuhteiden kanssa
-Suomalaismenestykseen ehkä parhaat eväät pitkään aikaan. Kausi 1998/2006-2007-kaltaisesti

Mun täysin villi veikkaus Australian Gp:n top6:een

1.Hamilton
2. Alonso
3. Rosberg
4. Räikkönen
5. Bottas
6. Hulkenberg

Mitäs mieltä muu formulakansa?
 
Vs: Formulat 2014

jkmotors sanoi
-Off topic mut Formuloiden hinta maikkarilla. Viime kaudella irtos ElisaViihteen katsojille 40€/kausi. Nyt halvimmillaan 116€ jos ehti ottaa Total-paketin 12,95€/kk helmikuussa.

Tämä tuli täytenä yllätyksenä -> soittoa tappi otsassa Elisalle ja sain sovittua vielä tuohon 12,95 hintaan. (40 minuutin puhelun jälkeen ::) )

Oma veikkaus on että harvasta tallista tulee molemmat autot maaliin:

Pole: Rosberg

1. Hamilton
2. Räikkönen
3. Button
4. Bottas
5. Hulkenberg
6. Massa
 
Vs: Formulat 2014

OT: Kaapeli verkossa MTV Total 24,50€/kk ja näkee samaan rahaan muutakin kuin Formulat.
 
Vs: Formulat 2014

Katsomolta tuli tarjous vanhoille f1-paketin tilanneille, mtv total 100€/10kk, joutu nappaa.

Vedetään sinivalkoisin lasein:
Bottas
Rosberg
Räikkönen
..
..
 
Vs: Formulat 2014

Mulla taas on plustv paketti johon kuuluu 7 kanavaa ja maksaa 23€/kk ja tietenkin otin aikoja sitten max kanavat ;D

1. Räikkönen
2. Massa
3. Alonso
4. Bottas
5. Hamilton
6. Vettel
 
Vs: Formulat 2014

Eiköhän se voittaja löydy sieltä Mersu, Ferrari, Williams porukasta. Toivotaan tietysti Suomalaista :) Force India on myös väläytelly testeissä. Tosin paha sanoa niiden perusteella taas mitään. Kisassahan sen vasta näkee.
 
Vs: Formulat 2014

JaniB - erinomaista, että osataan vaatia! Pisteet sulle tuosta!

Shadow - Oot oikeassa, että Hulkenberg+mersun kone Force Indialla on kova yhdistelmä. Saa nähdä miten toimiva paketti on noin muuten, luultavasti kärkkyy heti top4:n perässä ja Williamsin kanssa samoilla sijoilla.

Vielä tuosta ElisaVitunViihteestä, että tosiaan katsomopalveluja ei voinut tälle kaudelle ostaa erikseen vaan piti ottaa toi MTV Total ja sielt tulee formuloiden lisäks vaan kalastusta, tennistä ja kuukauden vanhoja brittifutis matseja täyteohjelmina. Aika kuraa laatua ku huomioi, että vain formuloista ja lätkästä kiinnostunu maksaa melkeen 300% enemmän ku viime vuonna!
 
Vs: Formulat 2014

Olipa yllättävän tylsä kisa. Viime kaudella oli jo kritiikkiä siitä että kaikki keskittyvät vain renkaiden säästämiseen, mutta nyt alkaa jo mennä oikeasti överiksi kun tärkein asia on polttoaineen säästö.
Olisi olettanut että kun on 4 kierrosta jäljellä ja taistellaan 2. paikasta niin nähdään edes kunnon ohitusyritys sen sijaan että jättäydytään parin sekunnin päähän köröttelemään ja säästämään bensaa. ::)
Ferrarin vauhti ei vakuuttanut, Williams vaikutti hyvältä. Mersuhan oli oletetun ylivoimainen.
 
Vs: Formulat 2014

huomaa että ferru ei istu tällä hetkellä Kimille, Alonsolle tehty :seina ..päivityspaketti Kimille räätälöitynä antaa melle aihetta hymyyn tuonnempana.
Bottaksella onneksi kunnon kalu alla.
 
Vs: Formulat 2014

Käytiin tuossa Australian reissulla kahtoon samalla sunnuntain kisat paikan päällä kun ei aluelipun hinta opiskelijalle päätä huimannut n70ausdollaria eli vajaat 45e. Lipulla sai kävellä rata-alueella ja notkua seisomapaikoilla. Oli tuolla muutamia paikkoja josta voi sanoa jotain nähneensäkkin, mutta enemmän odotin sitä ääntä mitä niistä vehkeistä lähtee.

Alkulämmittelyksi viimevuoden redbulli ajeli näytöskierroksia ja sen perusteella odotti uusistakin autoista irtoavan ääntä, mutta lämmittelykierroksella jo selvisi että ei siellä tarvitse edes korvatulppia. Tuntu nuo kuitenkin ihan kivasti kulkevan ja kolmosmutkassa lähtöä seurattiin tarkkaan. Toivotaan että kimi saa paketin kasaan mahdollisimman nopeasti :driver
 
Vs: Formulat 2014

Joo oli kyllä mielenkiintoinen kisa. Ei ehkä mitään klassikon ainesta, mutta hyvää kisailua jos laskee pois Rosbergin ihan mielettömän dominoinnin :)

Ehdin jo julistaa ku Hamilton ja Vettel keskeytti alussa, että tuskin ketään pääsee ruutulipulle jos mersutkin jo pettää. Hyvinhän sieltä kuitenkin yli puolet maaliin asti pääs.

Joo kyl noitten >15000 äänen puuttuminen kuulu ihan kotikatsomoon asti. Hyvä pätkä youtubessa missä on lähdöt videoitu 2013 ja 2014. Eron kyl huomas.

Ja mihin olisikaan yltänyt Valtteri Bottas ilman pientä seinätaklausta? Olis ainakin Alonson pessyt ja antanu ehkä Mclareneille kovan vastuksen. Ehkä. Pitää kattoo mihin Sepangissa vauhti riittää.

Ricciardon bensagate oli ihan hirveetä kuraa. Sensoreiden lukemiseen annettu ohjeet FIA:lta, ja eikös niitä ohjeita noudattamalla pitäis pysyä rajoissa? Toivon koko lajin puolesta, että Ricciardo saa pitää podiumipaikkansa. Vaikkakin 2. sijan soisi kyl yhtä hyvin Magnussenille. Siinä on kova jätkä. Tuleva mestari?

Mitäs meinaatte. Kuinka hyvin MGK-unitit ja muut herkät palikat kestää Malesian helteet?
 
Vs: Formulat 2014

Tuohon bensa jupakkaan sen verran ,että "cheating is a crime".

- Jos rikkinäinen anturi niin = Rikkinäinen auto , rikkinäisellä autolla ei pärjää.
- jos dataa luettu väärin = huono tiimi , ei huono tiimi pärjää.

Ihan hyvä koko lajin kannalta ,että asiaan reakoitiin ja kilpailu tulos hylättiin.

Se ,että onko koko bensansäästö säännössä mitään järkeä on eri asia , mielestäni uudessa bensan kulutus rajassa ei ole mitään järkeä.
 
Vs: Formulat 2014

Anturi jupakasta enemmän tietoa:
www.gpweek.com.

http://mag.gpweek.com/#folio=7

ps. ilmaislehti joka maanantai!
 
Vs: Formulat 2014

-JP- sulla on ihan oikeat prinsiipit, mutta oon eri mieltä siitä, että onko toi lajin, etenkin nyt aussifanien, kannalta hyvä asia... Näitä on ollut kautta aikain, mutta nyt kun autot on täynnä hydrauliikka ja sähköjohtoja niin myös valvonnan pitää vastata nykyistä hightech tasoa.

Mielestäni RedBull olis voinut hoitaa homman vähemmän ylimiellisesti "todistamme FIAn olevan väärässä". Tuosta kulmasta ajatellen on hyvä, että tulee märkää rättiä naamaan.

Hypoteesi vielä tohon lajin kannalta hyvään asiaan. Oot maksanu itsesi ja lapsesi kipeäksi siitä, että pääset nauttimaan "oman suosikkikuskin" menestyksestä ja sit tulee 6h kisan jälkeen tieto, että suoritus hylätty. Ajat takaisin kotiin, lapset huutaa takapenkillä ja vituttaa vielä enemmän, ku todennäköisesti et vielä ymmärrä hylkäyksen syyn kaikkia taustoja.

Toivottavasti tähän saadaan nyt joku linja eikä hylkäyksiä tule summan mutikassa vaan ihan johdonmukaisesti...
 
Takaisin
Ylös Bottom