Galant -89 tyhjäkäyntikierrokset yli 3000. Lisäksi: Mikä on valojen yhteys tyhjäkäyntiin?

Jone

New Member
Liittynyt
17 Lokakuu 2018
Aamupäivällä rupesi Galantti kiukuttelemaan heti käynnistyessään. Eli normaalisti käynnistelin moottorin ja samantien kierrokset rupesi nousemaan lähemmäs kolmea-neljää tuhatta eikä asetu millään. Eilen illalla toimi ihan normaalisti.

Nyt päivän mittaan on käyty läpi kaikki letkut ja kiinnitykset sekä piuhat, ryypyn ja kaasuvaijerin toiminta sekä tyhjäkäyntiruuvi poistettu kokonaan, että pystyy ajamaan jollain tavoin järkevästi.

Mikähän yhteys ajovaloilla on tyhjäkäyntiin? Valot kiinni saan tyhjäkäynnin pysymään alle 1000rpm, mutta kun ajovalot napsauttaa päälle niin tyhjäkäynti nousee noin 1400rpm paikkeille.

Auto toimii muuten täysin normaalisti. (Hirmuisen suuret) tehot on tallessa, ei nyi tai jätä kierroksia leijaamaan. Kierrokset eivät siis laske alle 3000rpm jos tyhjäkäyntiruuvi on paikallaan.
 
Viimeksi muokattu
Vianhakua auttaa jos erittelet vielä tarkemmin moottorin tyypin ja koon, kaasari vai ruisku jne.
 
Nyt toimii normaalisti.

Käytin kaasarin irti tiivisteen kunnon tarkistamisen vuoksi ja vaihdoin pari alipaineletkua ihan ulkonäkösyistä. Mistään ei löytynyt vuotoa tai muutakaan vikaa.

Pääasia, että auto toimii. Mietityttää vaan tuo eilinen valojen aiheuttama "käyntihäiriö", että onko jossain isompaakin häikkää sähköissä yms.
 
Takaisin
Ylös Bottom