Galant koiranluut taakse 97-03

Jape79

Member
Liittynyt
22 Tammikuu 2017
Moi, ostin -98 farkkugalantin, jossa taka-apurunko mätä. Vaihdoin hyväkuntoisen apurungon, jossa oli tukivarret paikollaan ja ja kallistuksenvakaaja. Nyt on ongelmana se, että en löydä tähän sopivia koiranluita. Kallistuksenvaimennin oli 13mm vahva, kun auton original 20mm vahva. Se olis mennyt särkemiseksi jos olisin vaihtanut vakaajan originaaliin. Eli mun pitäs löytää tämän tyyppinen koiranluu: https://alvadi.ee/en/kataloog/varuosa/19861789/13716 .
Eli kierreosat ovat täsmälleen samaan suuntaan. Entisestä omistajastakaan ei ole apua, koska hänkin oli ostanut apurungon jostain ja ei voi rek.nrolla hakea. Bongasin nettiautosta kaikki EA Galantit ja hain niiden rek.nrolla osia ja kaikkiin tarjosi sellaista koiranluuta, jossa on kierteet vastakkaiseen suuntaan.
Eli googlettelin tuota Nippartsin osaa ja uskon senkin kuvan olevan väärä. Ainakin Hyundaihin tarjosi toisenlaista koiranluuta tuon nippartsin oem numerolla. Esimerkiksi noita vakaajan kumeja en löytänyt 13mm reiällä kerta kaikkiaan mistään (oli välystä katsastus) ja jouduin leikkaamaan kumimatosta tukea sinne.

Ei siis ole mitään käryä missä tekniikassa tuo apurunko on alkujaan ollut niin en löydä siihen koiranluita, mikäli nuo Nippartsin osatkaan ei sovi. Osaako joku auttaa selvittämään tuon nippartsin sopivuuden tai tähän autoon sopivan koiranluun oem koodit....sekavasti selitetty mutta mulla on jo pää muutenkin sekasin tästä hakemisesta. Ja original vakaajan vaihto ei ole vaihtoehto, koska se vaatii tukivarsien vaihdot ym ja ehdin teettää jo pyöriensuuntaukset jne.
 
Thanks, tuon näköiset koiranluut siis hakusessa. Nuo näyttivät kyllä hyvin pätkiltä ja ennen kuin menetin lopullisesti hermoni tilasin aeromotorssilta kolme eri sarjaa koiranluita. Päivällä löysin jostain tietoa, että eclipsessä olis ollut samaa osaa ja myöskin samaa vakaajaa. Kumihela on ihan standardi mitä näissä yleensäkin käytössä, poikkeuksellisen pienellä reiällä ainoastaan. Tais kaikki koot löytyä 17-21mm, mutta ei tätä pienemmällä reiällä. Alan jo uskomaan, että tuo vakaaja on kokonaan eclipsestä otettu tai sitten on pieni erä laitettu myös galantteihin. Onkohan siinä sama apurunkokin kuin galantissa? Aeromotorsista tulossa siis kolme hivenen erimittaista settiä tähän ja uskon ja toivon että jotkut niistä kuuluvat tähän. Eclipsen osista siis tilasin.

Edit: kyllä ne näyttää nuo yllämainitut koiranluut olevan oikeat, turhaan hermoja menetti. Taitaa olla sopivuus ihan -98 asti ja aeromotorsin osatkin pitäis passata. Tässäkin yhdet melko tyyriit ja paketissa lukee sopivuus: https://www.ebay.com/itm/ROCAR-Mits...rentrq:f4ac97af1770a69f8907f5bcffede3d2|iid:1
 
Viimeksi muokattu
Mikset käy ostamassa niitä paikalliselta varaosamyyjältä? Ne kattoo sulle oikeat osat kerralla.
 
Koska ensimmäiseksi kysyvät rekisterinumeroa ja kenelläkään ei ole mitään hajua mikä tuon apurungon ja vakaajan alkuperäisen auton rek.nro on. Totta helvetissä minä olisin niin tehnyt, jos se olis ollut mahdollista. Tuskin ne ulkomuistista näinkin harvinaiseen galanttiin muistaa vakaajan mallista minkälainen koiranluu siihen kuuluu olla.
 
Rekkarilla on yleensä helpointa aloittaa ja on ihan loogista kysyä sitä ensiksi koska useimmiten sillä saa auton tiedot. Hyvä varaosamyyjä ei kuitenkaan lannistu vielä vaikka tietoja ei saisikaan rekkarilla. Harmi että auto on päädytty korjaamaan alunperin joillain ilmeisesti siihen kuulumattomilla osilla. Toivottavasti löydät tarvitsemasi osat.
 
Löysin kuin löysinkin osat varaosaportista osanumerolla: MB518892. Paketin kannessa luki komeasti, että Toyota Corolla 87-. Eli tätä mallia on ilmeisesti lukuisissa autoissa. Harmi että ehdin katsastaa auton entisillä niin sinne jäi korjauskehoitus roikkumaan ja eilen illalla vaihdoin nuo jo päälle päin hyvin laadukkaat ja kalliit CTP:n osat paikoilleen.
 
Takaisin
Ylös Bottom