Grandiksen pakoputki

Liittynyt
1 Heinäkuu 2019
Tykkäykset
0
#1
Saako tuollaiseen vuoden 2005 2.4l automaatti Grandikseen pakoputkia jostain? Missä hinnoissa lie liikkuvat? Tarve olisi takapöntölle ja siitä seuraavalle "väliputkelle". Eilen tuli ryömittyä pari tuntia auton alla etsien syytä mystiseen kolinaan. Tyhjäkäynnillä vapaalla tai P-asennossa ei mitään ylimääräisiä ääniä mutta heti kun laittaa D tai R sisään ja jarrua päällä alkaa hetken päästä kauhea rumpusoolo soimaan. Loppuu heti kun vapauttaa jarrun ja lähtee liikkeelle. Jossain 1500-1800 kierroksen tienoilla ajossa kolistelee myös hieman vaimeampana.

Takapöntön lämpösuojapellistä oli yksi kiinnike pettänyt, sain sen ruuvattua paikalleen mutta ei korjaantunut kolina. Millään en saanut paikallistettua mistä kohdasta kolina tarkalleen tuli, putkea kun heilutteli niin kolina kuului, mutta mihinkään ei ottanut kiinni. Jossain "väliputken" kohdilla kolina kuului selvimmin. Väliputkea kun nosti ylöspäin n.2cm ja heilutteli niin kolina lakkasi kokonaan. Laitoin putken kiinni parilla klemmarilla ja kävin testaan ajossa ja tosiaan ei kuulunut enää kolinaa. Oireet saatiin siis korjattua mutta kyllähän tuo putki aika haperolta näyttää, eli sillä tässä vähän uutta olisin etsimässäkin.

Mitsu aivan uusi meidän taloudessa, edelliset viisi autoa olleet Toyotia. Huoltokirjan mukaan käytetty 5W30 öljyjä moottorissa, liekkö sopivaa öljyä tuo Toyotan oma 5W30 öljy tähän koneeseen?
 
Liittynyt
1 Heinäkuu 2019
Tykkäykset
0
#4
Kiitos näistä. Aika hinnoissa on putki siis. Millä todennäköisyydellä tuollainen Motonetin väliputki istuu suoraan.? Yksi kappale oli myynnissä 119€ hintaan ja tilasin sen omaan Motonettiin.
 
Liittynyt
26 Toukokuu 2004
Tykkäykset
0
#6
Tämä meni jo: Mulla jäi ylimääräiseksi bensa 2.4:n takapönttö ja vieläpä ihan ehjä sellainen. Voin antaa, jos haet pois, pönttö on Turussa. Laitan tarjolle muuallekin, koska siivoilen nurkkia (vaihdoin autoon aikoinaan Remuksen takapöntön ja tämä orkkis jäi ylimääräiseksi).
 
Viimeksi muokattu
Ylös Bottom