Grillauskausi tulee - grillikokemuksia?

DaJackal

EA5A, Z16A, CB4A, D22, E39A
Club Member
Liittynyt
10 Huhtikuu 2010
Sijainti
Lappeenranta
Kun ei tällä foorumilla liikaa keskustelua ole että jäisi oleellisempien asioiden jalkoihin, niin laitetaan tänne. :)

Grillikausi alkamassa ja edelliset grillit ovat historiaa (viime kesä mentiin kokonaan ilman kun oli muita asioita mielessä). Uuden hankinta olisi siis edessä. Omalla kohdalla speksit olisivat seuraavat:

-Kaasukäyttöinen, 3 tai 4 poltinta + sivukeitin
-RST-polttimet (ei taida enää valurautaisia tosin ollakaan edes halpiksissa?)
-Helppo liikutella lautaterassilla (lue: pyörissä pitää olla kokoa edes nimeksi)
-Ainakin 1/3 grillausalasta parilalla
-Ulkonäkö saisi miellyttää silmää, mutta olla kuitenkin helposti siistinä pidettävä (lue: ei valkoinen)
-Tukevarakenteisuus plussaa

Weberin kapineet toki ainakin kestäisivät pitkään, mutta rahaa joutuisi latomaan tiskiin apauttiarallaa nelinumeroisen summan. Köyhälle kuulostaa vähän kalliilta, ja kun Tokmanni & co myyvät alkaen 200€ niin moinen satsaus ei nyt tunnu ihan perustellulta.

Onko kokemuksia, missä kapineessa olisi hyvä hinta-laatusuhde? Tuntuu että äkkipäältä nuo kaikki 200-300€ grillit ovat enemmän tai vähemmän samasta muotista. Onko jonkin valmistajan 300-400€ hintaluokassa oikeasti merkittävästi parempi laatu, vai kannattaako rahvaan vain käydä nöyränä Tokmannin kautta?

(Tähän ketjuun voi minun puolestani antaa vinkkejä myös muista hyvistä grilleistä ja jakaa grillausvinkkejä. Esim. kaveri osti Prismasta 199€ tällaisen, mitä on kehunut kovin: https://www.prisma.fi/fi/prisma/house-dallas-savustinvaunu )
 

ST

Well-Known Member
Club Member
Kaupallinen Ilmoittaja
Liittynyt
24 Syyskuu 2003
Sijainti
Manse
Itse totesin viime kesänä että kunnon brikettigrilli kestää lämmetä just sen aikaa että saa kunnon pöhnän päälle, siksipä tuli semmonen palttiarallaa metrin halkasijaltaan "pallogrilli" lisukkeilla. Aikasemmin ollu aina kaasulla, mutta eihän siinä kerkiä ottaan ku yhen ikeniin niin on jo lämmin. Ja nyt kun on useamman ottanu pohjille,niin huonompikin pihvi maistuu paljon paremmalle.

Että mietis ny vielä sitä kaasua..
 

ah-05

Active Member
Club Member
Hallitus
Moderaattori
Liittynyt
23 Heinäkuu 2008
Sijainti
Hamina
Kaasugrilliä meinasin muutamavuosi sitten.Onneksi ostinkin Bastard kamado hiiligrillin.Paljon monikäyttöisempi kuin kaasu mikro.Toki näitä on myös edullisempiakin malleja/kalliimpiakin mutta kyllä hiili on vaan paras.Toki riippuu paljon käyttötarkoituksesta.Jos nopeesti käyrää kuumaksi niin kaasu.Jos haluat hyvää niin jokuhiiligrilli ja laadukkaita hiiliä.Kamado tuli ostettua monipuolisuuden takia.Pystyy tekee savustuksia,pitkiä haudutuksia,normi grillausta ja käyttää pizza uunina/uunina yleensäkin.

Ja tuo dallas savustinvaunu 199 varmaan kelpopeli sekin.Isälle hommasin samantyylisen mutta 3mm teräksestä tehdyn että kestää vähä enemmän käyttöä ja ikää.
 

DaJackal

EA5A, Z16A, CB4A, D22, E39A
Club Member
Liittynyt
10 Huhtikuu 2010
Sijainti
Lappeenranta
Arvasin että hiilimiehet tulee pätemään. :D

Myönnän kyllä että hiiligrilli on lopputuloksen maun kannalta parempi, mutta sellaisen käyttöön ei riitä aika eikä kiinnostus (on niitä hiiligrillejäkin ollut pari kipaletta). En savusta enkä hauduta ja pizzan valmistuksen olen ulkoistanut kaupungin turkkilaisille. Känässä ei ehdi olemaan ja jos ehtisi, niin ei vanha enää jaksa siitä seurauksena tulevaa darraa. Siksi kriteerinä on kaasu. :)
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Käyn tänään ostamassa Point Santiago 4000 kaasugrillin. Kerron kokemuksia kunhan pääsen grillaamaan. Edellinen grilli ruostui vajaassa viidessä vuodessa pois ja loput siitä meni viime viikolla kierrätykseen. Tynnyrimallista hiiligrilliä olen harkinnut tuon kaasugrillin kaveriksi myöhemmin kesällä.
 

DaJackal

EA5A, Z16A, CB4A, D22, E39A
Club Member
Liittynyt
10 Huhtikuu 2010
Sijainti
Lappeenranta
Varmaan parikymmentä erilaista grilliä tullut käytyä tsekkaamassa aina silloin kun johonkin niitä myyvään kauppaan on eksynyt + googlattu melko paljon. Ei millään meinannut löytyä vaatimukset täyttävää yksilöä, ja jos löytyikin niin laatuvaikutelma jätti niin reilusti toivomisen varaa että alkoi jo harmittaa. Lopputuloksena lipsuin kuitenkin alkuperäisistä kriteereistä hieman ja ostin tämän, kun asiakasomistajapäiviltä sai -10%:

https://www.prisma.fi/fi/prisma/mustang-fuego-kaasugrilli-5-1-rst

Pikkuisen turhan iso, mutta hintaluokassaan tukevimman tuntuinen + joka polttimelle oma pietsosytytin suoraan säätönupikassa. On valurautaritilä ja edes jonkin kokoinen parila, ja tuo kaappi kiva feature vaikka se onkin takaa puoliksi avoin.

Käyttökokemuksia voin laittaa kunhan niitä kerkiää keräämään, tällä hetkellä vekotin on vasta about kasattu.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Nyt on tullut grillailtua tolla Point Santiagolla ja ihan positiiviset kokemukset toistaiseksi. Grilli on selvästi vanhaa Luciferia jämäkämpi ja yksi käytön kannalta olennainen asia joka Luciferissa oli rasittava loistaa poissaolollaan. Kannen voi kääntää huoletta toisin kuin vanhassa grillissä jossa kansi oli aivan liian raskas muuhun grilliin nähden ja meinasi kiskaista koko hökötyksen nurin. Muutenkin saranointi vaikuttaa ainakin toistaiseksi paljon paremmalle. Tässäkin on sytyttimet jokaisella polttimella. :)
IMG_20190429_102535.jpg

Lisäksi ostin Powerista uuden paineensäätimen kun vanha päätti rueta vuotamaan. Aikamoinen ero tuntuu näissä Powerin ja ClassOhlssonin säätimissä tää 5v ikäinen clasun ohut letkukin oli ruennut jo halkeilemaan.
IMG_20190428_185024.jpg

Tämän hintaluokan grilliksi tämä on ollut oikein hyvä ostos. Hieman harmittaa tosin että tuli vietyä vanhan grillin parila kierrätykseen se olisi varmaan mittojen puolesta sopinut tähänkin. Aivan valtavasti en jää sitä itse kaipaamaan mutta emäntä haluaa välillä jotain ruokia jotka olisi parempi paistaa sillä. Grillin kasaamiseen tarvittiin ristipäinen ruuvimeisseli.
 

mystinengalant

Mennyt mies
Club Member
Hallitus
Moderaattori
Liittynyt
14 Kesäkuu 2004
Sijainti
Uusimaa
Pari vuotta menty bilteman halvimmalla kaasuversiolla. Joka vuosi käytön lopuksi pesu liuottimilla ja painepesurilla. Ei ruostu pois ja halvaksi tulee. Kaasuakin menee ihan sikavähän.
 

J.Niemi

Active Member
Club Member
Toimihenkilö
Moderaattori
Liittynyt
10 Elokuu 2010
Sijainti
Vilppula
1.20m halkasialla oleva kaivonrengas toimii kun junan vessa ja ei heilu tuulessa. Vähän lisää ritilää tarvis tehdä että saa useempaan tasoon.
 

dani

Galant VR4 6G
Moderaattori
Liittynyt
21 Elokuu 2006
Sijainti
Vantaa
Sen verran sohaisen murkkupesään että oon sitä mieltä jotta rst polttimet ei tee autuaaksi, päin vastoin. Menevät helposti tukkoon ja reikien puhdistus on joko lähes mahdotonta tai ei tule mitään. Kyllä valurautapolttimoita edelleen saa uusiinkin ja ne kestävät vuosikausia kun jaksaa ryönät välillä rapsutella eikä jätä grilliä hankeen tai jatkuvaan vesisateeseen.
 

ah-05

Active Member
Club Member
Hallitus
Moderaattori
Liittynyt
23 Heinäkuu 2008
Sijainti
Hamina
No mitäs grilli poppoolle kuuluupi.Huomenna tarkotus vetää hiillos päälle ja black agnus picanhaa ja possua grilliin.Sain vielä lähikauppiaankanssa hyvän diilin aikaan joten kesä näyttää hyvältä lihojen suhteen.
 

ah-05

Active Member
Club Member
Hallitus
Moderaattori
Liittynyt
23 Heinäkuu 2008
Sijainti
Hamina
Tommosta
 

Liitetiedostot

  • 20190609_185938.jpg
    20190609_185938.jpg
    304.3 KB · Lukukerrat 21
Ylös Bottom