Lancer 1.3 -95 savuttaa...

benicio

New Member
Liittynyt
1 Tammikuu 2008
Haudi!
Eli 220tkm ajettu 1.3 GLi Lancer tupruttaa häiritsevän paljon valkoista savua suuttimesta jota myös pakoputkeksi kutsutaan. Tämä saattaa johtua jäähdytysnestevuodosta, sillä nestettä häipyy havaittavasti 1tkm matkalla (ainakin pari desiä). Öljyä lankku ei syö käytännössä yhtään, öljy (Valvoline maxlife 10w-40) ei ole yhtään harmaata ja jäähdytysnesteetkin ovat kirkkaat. Myös käynti on - alhaista tyhjäkäyntiä (lämpimänä) lukuunottamatta - normaalia ja vääntö ok, myös kylmänä.

Mistäs tuo savutus voi johtua / mistä nuo nesteet karkaa? Eikös yleensä joko öljyä pääse nesteitten joukkoon tai nestettä öljyihin ja palotilaan? Voiko olla kansipahvissa vikaa? Kone lämpenee normaalisti asteikon puoliväliin, termostaatti, öljyt ja jäähdytysnesteet vaihdettu viime 2tkm aikana.
Kiits pali.
 
Vs: Lancer 1.3 -95 savuttaa...

voi olla sillainkin kansipahvi menny että työntää vettä palotilaan eikä välttämättä muualle.kansi halki? tai tiputtaako vesipumppu nestettä ;)tai muita vuotoja silmin nähtävästi,esim syylari vuotoa paineen alla.

savutuksesta päätellen jos kerran paljon savuttaa niin vissiin se menee palotilaan suoraan se vesi :mad:
 
Vs: Lancer 1.3 -95 savuttaa...

multa sais sopivasti ehjän koko moottorin tilalle :peukku
ei vaatis muutakuin kovaa ajoa..
 
Vs: Lancer 1.3 -95 savuttaa...

Kyllä tuo minunkin lankku höyryä lykkää eikä ole mitään vikaa.Yleensä jos palotilan ja vesitilan väliltä on tiiviste/kansi menny niin tekee järjestelmään painetta.Ja senhän huomaa kun avaa jäähdyttäjän korkin.Sieltä pitäis työntää kuplaamikäli tiiviste/kansi olis menny.Tämä tietysti kylmänä,ettei tule nesteet silmille.Eli kylmänä korkki pois ja käymään.Jos kuplii niin tiiviste/kansi sökö.Nesteen väheneminen voi myös johtua vuotavista liitoksista.
Järjestelmä on kuitenkin paineenalainen ja pienikin vuoto esim.lämppärin kenno(sen kyllä huomais hajusta)niin kyllä muutama desi tonnille häviää helposti.
 
Takaisin
Ylös Bottom