Lancer 1.6 vm. 2004: P0505 (KORJATTU)

Liittynyt
1 Toukokuu 2018
Tykkäykset
0
#1
Pystyykö joku antamaan hyviä neuvoja? Helmikuussa alkoi moottorin vikavalo palaa, kun ajelin töistä kotia. Kävin motonetissä tarkistuttamassa koodit ja P0505 löytyi. Piti tuolloin vaihtaa tulpat, joten samalla irrotin tyhjäkäyntiventtiilin ja putsailin myös kaasuläpän ympäristöä. Nollasin samalla vikakoodit irrottamalla akun miinus-navan. Tämän jälkeen meni tyhjäkäynti sen verran sekaisin, että paikallaan ollessa se oli noin 2000 rpm ja kun auto liukui vapaa silmässä valoihin tyhjäkäynti seilasi 1000-1500 rpm. Vikakoodikin palasi takaisin noin 40 km ajon jälkeen.

Luulin tuolloin, että ongelma oli tyhjäkäyntiventtiilissä. Tilaisin kiinasta uuden pötikän, kun vaikutti mahdottomalta saada muualta. No uusi tyhjäkäyntiventtiili ei auttanut mitään. Tuolloin kokeilin laittaa virtoja päälle/pois venttiilin ollessa pois rungosta. Sekä kiinalainen, että alkuperäinen venttiili näytti liikkuvan samalla tavalla edes takaisin kun avaimesta käänteli. Ilmavuotoja en löytänyt. Parista mitsuhuollosta olen asiaa koittanut konsultoida ilman suurempia apuja. Tyhjäkäynnin opettamista olen koittanut, mutta ei ole asiaa ainakaan parantanut..

Kävi tuo korkea tyhjäkäynti sen verran hermoille, että sain joku aika sitten hyvän idean ajaa tyhjäkäyntiventtiilin sisään rämpyttämällä virtoja päälle ja irroittamalla liitintä. Toivottavasti en tuhonnut koko venttiiliä. :seina
 
Liittynyt
1 Toukokuu 2018
Tykkäykset
0
#2
Vs: Lancer 1.6 vm. 2004: P0505 (KORJATTU)

Vika on korjattu ja auto taas leimattu :driver

Kaasuläpän vasemmasta reunasta oli kulunut useampi milli pois. Eli tuosta otti liikaa ilmaa, joka aiheutti korkean tyhjäkäynnin. Suosittelen tarkastamaan, jos tulee vastaavia ongelmia. Näkee hyvin kun irrottaa läppärungon ja tarkastelee läppää valoa vasten.
 
Ylös Bottom