Lancerin -93 käyntiongelmia

il0na

Celeste 2000 GT-A, Lancer 1.6 glxi, Vectra 2.5 V6
Liittynyt
30 Heinäkuu 2006
Sijainti
Salo
Nyt on sitten lancerissa (1.6 glxi) jotain vikaa.. Vian huomasin kevyellä kaasulla rullatessa, kun auto nyki. Seuraavan kerran käynnistäessä tyhjäkäynti oli kummallinen; kuin moottori olisi ollut lämmin, vaikka auto oli seissyt pakkasessa 8tuntia. Kun kone lämpesi, alkoi kierrosten pumppaaminen 1000-2000 tyhjäkäynnillä. Vikakoodit luettu, eikä ollut jäänyt mitään muistiin.
Olisko ehdotuksia missä vois olla vika? Lambda, ilmamäärä mittari..?
 
Vs: Lancerin -93 käyntiongelmia

Auttaisiko kokeilla http://www.mitsubishiclubfinland.com/keskustelu/index.php?action=search
 
Vs: Lancerin -93 käyntiongelmia

Toki käytin hakua ja googlea ennen kysymyksen postausta. Mutta ellei ehdotuksia tule, niin kai se on lambdasta aloitettava..
 
Vs: Lancerin -93 käyntiongelmia

Tsekkaa tuo:

http://www.mitsubishiclubfinland.com/keskustelu/index.php?topic=25327.0

Siellä on niitä tyhjäkäyntiin liittyviä linkkejä, oikeastaan kaikki vanhempaan ruiskuun käypäiset jutut soveltuvat myös uudempaan.

Lambdavian pystyy "eliminoimaan" yhdellä kysymyksellä: onko vika "päällä" myös silloin kun kone on kylmä? Jos on, niin silloin kyse ei ole lambdasta, se kun ei kylmänä toimi muutenkaan. Itse veikkaisin vian sijoittuvan kaasuläppäkotelon tienoille: likainen kaasuläppäkotelo, jumittava tyhjäkäyntimoottori, väärin säädetty läppä. En tiedä mitä viallinen (=auki jumittunut) EGR tekisi, mutta yleisen kokemuksen mukaan se voi aiheuttaa vaikka ja mitä.

Perusasiat pitää tietenkin olla kunnossa: bensansuodatin, ei vettä bensan seassa, tulpat, johdot.

Kannattaa muuutenkin ajella vielä hetki (jos vikaa ei ala löytymään) ja koittaa lukea koodeja uudestaan: vikakoodi ei aina tallennu ihan samalla sekunnilla kun joku komponentti pimenee.
 
Vs: Lancerin -93 käyntiongelmia

Chekkaas huvikseen jäädytinnestettä... ::) Onko nestettä edes tai jäätynyt... Nimittäin omani pumppas oikein urakalla kun ei ollut nestettä syylärissä (Pumppu vuosi silloin)... Vesihän kiertää imusarjaan päin/tyhjäkäynti ...? Ettei vika ole siinä...
 
Vs: Lancerin -93 käyntiongelmia

Jälleen taas palaan lancerin käyntiongelmaan, kun ongelma ei ole poistunut..

Eli: Lambda on vaihdettu, kaasuläppäkotelo ja tyhjäkäyntimoottori putsattu.
Kierrosten pumppaaminen loppui, mutta nyt tyhjäkäynti kylmänä ja lämpimänä on ~1500 tai ~2000. Kun antaa kenkää kunnolla, niin tyhjäkäyntikierrokset putoaa niin alas, että moottori lähes sammuu. Ja se käry mikä autosta tulee... :nykii

Auttakee jos osaatte, kaikki neuvot taasen tervetulleita.
 
Vs: Lancerin -93 käyntiongelmia

Vikakoodeja tuli sit muutama hassu kerta luettua, eikä se ilmoittanut muuta kuin että kaikki pitäisi olla ok. Vaihtoon meni kuitenkin tyhjäkäyntimoottori ja ecu, joista ecu ratkaisi ongelman.
kiitos vielä mikko412 :peukku
 
Takaisin
Ylös Bottom