Latausjohdon "lukitus"

Liittynyt
25 Toukokuu 2019
Tykkäykset
0
#1
Uutena Outlander Phev:n omistajana tuli tällainen mieleen.. ja saatan toki olla "vainoharhainen" , mut kysytään kuitenkin.

Eli tuo lataaminen julkisilla paikoilla. Hieman olen miettinyt sitä, kuinka helposti laturi/johto voi lähteä kävelemään ohikulkijan matkaan ja kun kyseessä on useita satasia maksava laite niin harmittaisihan se. Lähinnä siis huoli kohdistuu tuohon schuko-pistoke laturiin. Oletteko keksineet mitään lukituksia tuota varten julkisille paikoille? Tai miten varmistua siitä, että kauppa / työkeikan aikana ei laturi lähde muihin käsiin?
Kävi mielessä, että jos kaapeliin laittaisi jonkun vaijerilenkin tms. ja sen sitten lukolla kiinni autoon..

Ajatuksia/ideoita?
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Tykkäykset
232
#2
Siihen type1 päähän voi laittaa pienen lukon estämään liipasimen painamisen.
Johdon voi lukita useimmiten vaikka pyörän lukolla vanteeseen ja olen nähnyt jonkun hurjan ajaneen autonsa johdon päälle mutta sitä en suosittele missään nimessä.
 

Teuto

New Member
Liittynyt
9 Elokuu 2019
Tykkäykset
0
#6
Itsellä tuli sama kysymys mieleen ja osaisiko joku siis tarkentaa tätä. Eli minulla on kaksi johtoa auton mukana, toinen on se chademo ja toinen on sitten tuo schuko. Onko se nyt niin että tuo chademo lukittuu kiinni autoon kun ovet laittaa lukkoon? Jossain kohtaa ohjekirjaa mielestäni näin tällaisen tekstin?

Ja tuo Schuko ei mene lukkoon, mutta siinä liipasimessa tosiaan on sellainen sokan mentävä aukko mihin voisi jonkin lukon viritellä. Kauppakeskukset ne nyt taitaa olla lähinnä ne huolenaiheet, miten se piuha siellä pysyy paikallaan.. Onko jollain vaikka laittaa kuvaa tällaisesta toimivasta lukituksesta?
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Tykkäykset
232
#7
Tuskinpa sulla CHAdeMO johtoa on tullut auton mukana kun ne on kiinteästi kiinni pikalatausasemissa.

Sulla on molemmissa johdoissa toinen (autoon kiinnittyvä pää) tälläinen Type1


Ja toisessa päässä joko Schuko


Tai sitten Type2 jolla saat auton kytkettyä julkisiin latausasemiin.


CHAdeMO lukittuu ladattaessa mutta Type1 vaatii jonkin fyysisen lukon jolla estetään liipasimen painaminen.
 

Teuto

New Member
Liittynyt
9 Elokuu 2019
Tykkäykset
0
#8
Aivan totta, eihän se mikään CHAdeMO ole, joku oranssi johto joka ei käy Schukoon.. :) Täytyypä katsoa minkälainen liitin siinä oranssissa johdossa onkaan, kun auton saan huollosta takaisin.
 

Zuikkis

Active Member
Club Member
Kaupallinen Ilmoittaja
Liittynyt
15 Lokakuu 2017
Tykkäykset
69
#9
Monissa latausasemissa johdon toinen pää kyllä lukittuu siihen latausasemaan. Eli johtoa ei pysty varastamaan, mutta joku voi kyllä siirtää johdon omaan autoonsa ja ladata sinun piikkiin..
 
Ylös Bottom