Mitsubishi Outlander 2009 2.2 DiD tankki ruostuu ja uuden tankin tilavuus yllätys.

Matsku

New Member
Liittynyt
22 Elokuu 2019
Tykkäykset
2
Sijainti
Kuopio
#1
Mitsun tankit ovat näemmä tehtaalta tulleessaan peltisiä ja vain ohuen pölymaalin peitossa. Koitti päivä jolloin pesia auton pohjaa painepesurilla ja siitä se vuoto alkoi. Tankki on kauttaaltaan paksun irtonaisen ruosteen peitossa ja kun rapsutin tankista kuraa pois tuli myös reiät näkyviin. No siitä selvittämään uutta tankkia pilalle ruostuneen tilalle ja huomasin tarjonnan olevan todella heikkoa. Euroopasta löytyy muutama käytetty 250€ ja meillä Kuopiossa Hartikaisella uusi vajaa 900€. No onneksi on vielä Englanti EU:n jäsen, sieltä löytyi uusi tankki muistaakseni 430€ kotiin toimituksena. Ja kun tankki tuli, maalasin sen ruiskulla 3 kertaa Hammeriten vasaralakalla ja 3 x massaa päälle. Tankki oli 2.0 DID autoon ja se oli lähes samanlainen kuin entinen, ainoastaan polttoainepumpun laipassa kaksi pultin reikää heitti sentin sivuun, jotka korjasin hitsaamalla pienet prikat oikeisiin kohtiin ja niihin reiät. Mutta se suurin ja paras YLLÄTYS on tankin tilavuus. Aluperäinen tankki oli jotain 60 l, mutta uusi tankki onkin 75 litraa, vaikka ulkomitat onkin samat kuin vanhassa.
Aikansa tätä pähkäilin missä on ero ja ero paljastuukin vanhan tankin sisältä. Vanhassa tankissa on täyttöputki ja ilmaputki noin 5 senttiä katon alapuolelle ja myös korvausilmaputki on tuotu noin viisi senttiä tankin kattoa alemmaksi, jolloin aina kun takkaa auton sinne jää 15 litraa ilmaa vaikka kuinka heiluttaisi.
Uuteen tankkiin mahtuu siten 15 litraa enemmän eli 75 litraa. Nähtävästi uudessa englannista ostetussa tankissa on erilainen tankin korvausilma putkijärjestelmä, joka sallii tankin täyttyä täyteen saakka, sillä ilmaputki on eri kohdassa kuin vanhassa, se on tankin kannessa. kuva9.jpg
 
Ylös Bottom