Outlander phev 2016 hyytyi pakkaseen, ei käynnisty

JouTol

New Member
Liittynyt
21 Maaliskuu 2020
Moi.

Ei käynnisty, ei edes bensamoottoria yritä. Näyttöön tulee herja EV systen service required, battery too cold ja joku muukin herja siinä oli. Ajoin autolla edellisenä iltana jolloin auto toimi normaalisti..täällä Kainuussa ollut nyt todella kylmää -35-40celsiusta ja auto on ulkona. Jätin laturin piuhan laittamatta kun oli tiedossa kallista pörssisähköä..ilmeisesti tämä oli virhe. Bensamoottorin säteilylämmitin oli kuitenkin käytössä 6 tuntia. 12v akku on vuoden vanha optima yellow top. Lataako muuten tuo ajoakun laturi myös 12v akkua? Taitaa olla hinurihommia? Ilmeisesti pitäisi saada auto lämpimään halliin sulamaan. Vaatiiko jotain vikakoodien kuittailua..yms? Eli kotikonstein ei taida olla elvytettävissä. Ajoakun latauspiuhan kun laittaa kiinni ei lähde nyt lataamaan..

-Jouni-
 
Kuulostaa siltä, että nyt tuli rajat vastaan. Ohjekirjan (MY19) mukaan -28c on jonkunlainen raja auton käytölle. Sitä en tiedä, tarkoittaako ulkolämpötilaa vai ajoakun lämpötilaa, tod.näk. jälkimmäistä.

Noh, kohtahan ne kelit lämpenee...
 
Tainnu 12v akku jäätyä ja eihän se silloin ota vastaan virtaa saatikka luovuta sitä.
Mittasitko akun jännitteen?
Jos alle 12 niin jäässä on.
Itse ottaisin akun lämpimään ja laittaisin sitten lataukseen, autoon pitäis saada varalta ylläpitovirta siksi aikaa kun akku on irti, elikkä laadukas akkulaturi 13,6v jännitteellä.
Meidän diesel Outlanderissa kuoli akku myös nyt -35° pakkasissa, akku vajaan 2 vuotta vanha, uusi Exiden patteri tuli hankittua hinta 180€...
 
Siksipä tarjosinkin tuota älylaturia ylläpitoon.
Kertovat että uusi akku pitää kuitata sinne järjestelmään, en tiedä mikä tämä juttu on, eihän akku lähetä mitään tietoa auton väylään, latauksen vuoksi auton älyn pitää tietää millanen akku siellä on sen voin ymmärtää mutta ellei autoa käynnistetä sillä virtalähteellä ei pitäis olla merkitystä.
Pitäis joskus katsella tuon MUT3:sen antamat ohjeet tuosta, siellä näkyi olevan oma osio PHEV Outlanderillekkin, tiedä sitten onko nähtävissä ilman että ko.auto olis piuhan päässä luettavissa.
 
Takaisin
Ylös Bottom