Pajero -01 ilmastointiongelma

Tero.T

New Member
Liittynyt
14 Marraskuu 2013
Elikkä -01 pajerossa ilmastoinnissa jännä vika... Tai ainakin minulle uusi.

Hihnan ollessa paikoillaan kun auton käynnistää, alkaa hirveä savu nousta ilmastoinnin hihnasta, hihna kitisee ja vaikuttaa koneen käyntiinkin. Kun hihnan ottaa pois, niin kompuran hihnapyörä ja kiristimen rulla pyörivät kevyesti. Toki tietenkin moottori sammuksissa.

Jokuhan siellä on jumissa käynnin aikana, mutta ei sinne voi katsoa, A) ei näe mitään savulta, B) koska itsesuojeluvaisto jos hihna katkeaa. Ilmastoinnin päälle-pois kytkemiminen paneelista ei vaikuta tilanteeseen.

Suosiolla kompuran/vapaakytkimen vaihto? Vai onko jollain ollut samanlaista vikaa. Koitin etsiä aussifoorumiltakin, mutta eipä tuollaista vikaa sattunu silmään.

Onko kompuran vaihdossa mitään erityistä? Kompuran öljy? Jos suljen ilmastoinnin putket pussilla tms. vaihtotyön ajaksi niin pääseekö ilman kuivaimen uusintaa? Kylmäaineen tyhjennys ja täyttö sitten alan ammattilaisella.
 
Vs: Pajero -01 ilmastointiongelma

Kompura jumissa. Kun auto ei pyöri, hihnapyörän magneettikytkin päästää kompressorin irti hihnapyörästä ja siksi pyörii vapaasti... Tuo ei tosin selitä sitä, miksei ilmastointikytkin vaikuta.

Autossa varmaan on automaatti-ilmastointi? Tuleekohan hihnapyörän magneettikytkimelle samalla tavalla yksi erillinen johto kuin vanhemmissa, sen kun nappaisi irti niin varmistuisi, onko se tosiaan kompura joka siellä jumittaa.
 
Vs: Pajero -01 ilmastointiongelma

Pitääpä kytkeä magn kytkin kiinni, kun auto on sammuksissa. Yhdellä liittimellä nähdäkseni on, mutta korjausoppaassa oli magn kytkimen pinnijärjestys. Kolmospinniin plussa ja kompuran runkoon miinus.

Ilmeisesti kompura voi sitten mennä niin totaalisen jumiin...

Kuivainta saa maailmalta kohtuulliseen hintaan, esim. tämä

Öljy on sun pag 56, jota ilmeisesti löytyy asiansa osaavista ilmastointihuolloista.
 
Vs: Pajero -01 ilmastointiongelma

Ja jos joku osaa sanoa missä kuivain fyysisesti sijaitsee ??? Ei nii millää satu silmään.
 
Vs: Pajero -01 ilmastointiongelma

Jos kompura on kosahtanut, niin sen lisäksi kuivain uusiksi ja järjestelmän huuhtelu siellä asiansa osaavassa huollossa. Eikä taida olla uudella kompuralla takuu voimassa ilman huuhtelua.
Kuivain löytynee lauhduttimen päädystä.
 
Takaisin
Ylös Bottom