Pajero Gen4 2012 xenonien vaihto ledeihin

Norrja

New Member
Liittynyt
28 Lokakuu 2021
Moi!

En ole autosähköhommissa mikään ekspertti, mutta ajattelin tilata tällaiset: https://www.aliexpress.com/item/100...p_id=20231112094410215543771358000002282187_1

MUTTA alkuperäiset lähivalot on xenonit, pystyykö nuo lediumpiot laittamaan suoraan paikoilleen vai tarviiko tehdä jotain muutakin? Toisessa umpiossa on jotain vikaa elektroniikassa ja olen suoraan sanoen tympääntynyt xenoneihin. Ajattelin että jos tekisin tuollaisen kasvojenkohotuksen samantien.
 
Oletko selvitellyt onko noissa umpiossa e-hyväksyntää? Esim. katsastuksessa saattaa inssi kiinnostua noista.
 
Jatkoa edelliseen: Entä jos haluaisin vaihtaa alkuperäiset xenon-umpiot halogeeneihin? Liitin tarvitsee ainakin vaihtaa, mutta tuleeko sitten joitain muita ongelmia? Halogeenit on kuitenkin budjettivaihtoehto xenoneihin verrattuna, xenonit ovat 100€ kalliimmat/kpl ja paljon ongelmallisempaa tekniikkaa. Ja kalliimmat polttimot.
 
Meillä alkaa olla 300tkm ajettu , yhdet polttimot on ksenoneihin vaihdettu, oletuksena että poltin kuluu vuosien saatossa.
Ballastin voi vaihtaa jos se juonittelee.
Laadukas polttimo maksaa n.50€kpl.
Hyvää ja halpaa näissä polttimoissa ei ole. Molemmat kannattaa uusia samalla kertaa.
Jos ongelma on umpiossa joudut tietenkin ostamaan koko umpion, näitä on jo tarjolla autopurkaamoilla.
Led hyväksyttyjä nuo vanhat umpiot ei ole eikä sinne lähivaloon voi halogeenia vaihtaa, lämpiää se linssi/ pieni umpio liikaa.
Nuo Kiinan kaupan umpiot ei ole E - hyväksyttyjä eli hylsy katsastuksessa on varma vaikka toimisi muuten hyvin.
 
Takaisin
Ylös Bottom