Pajero V6 3000 vm -90 tankki vuotaa

V6-3000

New Member
Liittynyt
4 Helmikuu 2009
Pajeron polttoaineen kulutus pompsahti yli 30 litran sadalla :(. Syykin selvisi nimittäin tankki tai putket tai laipat tai jokin vuotaa. Auto oli korjaamolla tankki miltei tyhjänä ja polttoainetta vuoti asentajan silmään joten ei kai se kovin yläosasta voi vuotaa?
Uusi maksaa 1975 euroa. Ei kuulosta ihan reilulta. Mitä suosittelette kokeneemmat toimenpiteeksi. Korjaamolla (ei merkkiliike) suosittelivat uuden tankin teettämistä. Voiko niitä putkihässäköitä korjata? Ne näyttivät enemmän lahonneilta kuin tankki konsanaan. Dieselin tankki ei kuulemma käy bensamalliin. Bensamallissa pumppu tankin sisällä, dieselissä jossain muualla. Liekö muuta eroa? Bensamallin tankkia vaikea löytää ja kuulemma vm -92 ja uudempi ei käy vanhaan korimalliin.
Jos joku osaa kertoa tietoa tai kokemuksia olen kiitollinen. :peukku
 
Vs: Pajero V6 3000 vm -90 tankki vuotaa

Sama vika oli minullakin.Jos se vuotaa niistä tankin lähtö ja paluulinijasta mitä minulla teki,bensaa suihkusi painepuolen putkesta sellaisesta neulan kärjen kokoisesta reijästä.Korjaus tehtiin silleen että hankit sopivaa kupariputkea joka menee niiden vanhojen putkien sisään.Liitos tehdään kemialisella metallilla muista laitta myös sinne kupariputken pintaa hieman sitä metallia kun työnnät ne paikoilleen sinne vanhaan putkeen.Ja sitten nätisti sen putken juuren tasoittelet ettei jää ilmarakkuloita,annat kuivua rauhassa yön yli.Parhaiten onnistuu kun saat sen polttoaine jalan sieltä tankista irti.Ne kiinitys ruuvit yleensä ruostunut paskaksi itse jouduin taltta ja vasara hommiin että sain pultit irti.
 
Vs: Pajero V6 3000 vm -90 tankki vuotaa

Ei kannata lähteä virittelemään niitä vanhoja. Vanhat vaan pois sitä myöten kun ovat ruosteessa. Tankin liitokset kannattaa yrittää säästää ja liotella auki. Sitten vaan muoviputkea tilalle. Itellä on vissiin webastoissa tai vastaavien asennuksessa käytettyä sinistä 8mm putkea. Liittimiä löysin rekkojen paineilma järjestelmiä korjaavasta liikkeestä. Kävi kierre vielä suoraan tankin liitokseen. P.paine on senverran kova että kunnon liitoksia suosittelen. Yleensä menee uusiksi kaikki siitä suodattimesta taaksepäin.
 
Vs: Pajero V6 3000 vm -90 tankki vuotaa

Vastaan itselleni:
Korjautin tankin ja putket jäähdytinkorjaamolla. Kustansi noin 500 ekua. Nyt kestää bensat tankissa ja sitä riittää sillä molemmat sylinterinkannet halki...
 
Takaisin
Ylös Bottom