PHEV 2016 äänieristysprojekti

Liittynyt
8 Marraskuu 2019
Tykkäykset
10
#1
Alustus:
Siirryimme hiljaisesta Ford merkkisestä katumaasturista PHEV maailmaan ja yllätyimme rengasmelun määrästä jota 2016 vuosimallissa tulee kajuuttaan. Muutenhan auto on hiljainen.

Päätin kokeilla äänieristyksen teettämistä alan yrityksessä (Kiiltopiste Oy Ylivieskassa) ja nyt se on tehty osittaisena eristyksenä.
Mitä eristettiin:
- pyöränkotelot ulkopuolelta
- takakontti siltä osin kuin yleensä pääsee mitään eristämään
- takaovet

Lopputulos:
- äänimaailma on vaimentunut jonkin verran nimenomaan rengasäänien osalta
- äänimaailma on matalataajuisempaa huminaa.
- iPhonella mitattuna melua on moottoritienopeudella 110 km/h (Nokian uusilla kitkarenkailla) 65-68 dB ja takapenkillä istuen huomaa äänien vaimentuneen hieman. Melutaso on noin Ford Kuga, Ford S-Max tasoa, mutta Volvon tasolle ei vielä päästy :).
- mielestäni n. 600 €:n satsaus kannatti teettää. Suosittelen Kiiltopiste Oy:tä: yrityksestä jäi erittäin hyvät fiilikset.

Seuraavaksi:
- ruostesuojaus ja lisää äänieristystä ulkopuolisella käsittelyllä sillä hiekoitussepeli kilisee alustaan (tosin sen kanssa pystyy elämään).
 

Liitetiedostot

Liittynyt
24 Huhtikuu 2019
Tykkäykset
2
#5
Oman eristyksen alotin kesäkelissä altapäin. Sisähommat saa tehtyä talvella lämpimässä tallissa, niin kohta alkaa tuon äänieristyslevyn liimaus. Laitoin ensin ruiskurusketuksen ja sen päälle pyöräkoteloihin sisälokarien alle 4 purkillista massaa. Jos oikein haluaa uskoa, niin ehkä rengasmelu vähän väheni. Isompi ilo taisi tulla oletetusta ruostesuojauksesta. Nyt parin kuukauden jälkeen ei autoa löydä enää haistamalla parkkipaikalta.

IMG_3124.JPG IMG_3125.JPG IMG_3126.JPG
 
Ylös Bottom