Radalle sopivat renkaat

johniemi

Lancer Evolution III. Tehonpuute vaivaa (335/502).
Liittynyt
18 Heinäkuu 2017
Tykkäykset
0
Sijainti
Joensuu
Vs: Radalle sopivat renkaat

Okei, kiitos tiedosta. Olisiko syytä sitten vaan pysyä tuossa 205-kumissa? Eli onko riski että 215 ei mahdu? On tuo 205 kyllä aika kapea ja vieläpä venytetyn näköinen tuossa nykyisessä vanteessa.

EDIT: Hetkonen, siis vakikumihan on 205/50-15... eli onko tosiaan noin että kaaret on niin tiukasti mitoitettu ettei käytännössä yhtään leveämpi mahdu? Kuulostaa aika hurjalta :) En millään siis halua uskoa että olen vankina 205- leveyden kanssa :D
 

MakeM

Active Member
Liittynyt
2 Elokuu 2008
Tykkäykset
3
Sijainti
Espoo
Vs: Radalle sopivat renkaat

Täällä lisäinfoa:

http://www.mitsubishiclubfinland.com/keskustelu/index.php?topic=58795.0

Renkaan profiili ja muoto vaikuttaa toki paljon.
 

ast

Z27AG
Club Member
Toimihenkilö
Moderaattori
Liittynyt
6 Tammikuu 2003
Tykkäykset
7
Sijainti
Järvenpää
Vs: Radalle sopivat renkaat

Täksi kesäksi hommasin ratakäyttöön Toyo R888R:t. Kuivalla hyvät, mutta ei nyt mitenkään älyttömän paljon paremmat kuin monet muutkaan.

Eilen tuli ajeltua tehottomalla autolla Alastarossa niin että puolet ajasta satoi. Aivan järjetön pito näissä sateella! Todella hyvä ajaa, tuntui kuin olisi kuivalla ajanut. Ainoa ongelma oli herkkyys vesiliirrolle kevyessä autossa, helposti nousi irti lätäköstä, mutta pito palasi heti veden vähentyessä.

AD08R on aina ollut sateella epämääräinen ja taipuvainen pidon lähtiessä pitkiin luistohin jotka eivät meinaa päättyä ikinä. Näissä ei ollut mitään sellaista vaan luisto oli samanlaista hallittua kuin kuivallakin. On vaikea sanoa mikä osuus tässä oli Alastaron uudella asvaltilla. Kierrosaika oli kuitenkin märällä radalla (missä ei enää ollut niin paljon vettä että vesiliirto olisi haitannut) vain kaksi sekuntia kuivaa hitaampi. Vaikea käsittää, en ole mitään tällaista aiemmin sadekelillä radalla kokenut. Tulipa siinä kiusattua aika paljon nopempiakin laitteita radalla :)
 
Ylös Bottom