Salainen autoveropalaveri ?

J. Puhakka

Active Member
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
7 Tammikuu 2003
Mikäköhän juttu tämä on..

http://www.tuulilasi.fi/keskustelu/auto-ja-verotus/salainen-autoveropalaveri-valtiovarainministeriossa
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

hmmmm....tämän valtion tuntien asiassa on vain kysymys siitä onko yli 200g/km saastuttavien autojen uusi autovero/käyttömaksu 2000 vai 3000€ /vuosi , j että korotetaanko varalta vanhaa autoveroa 33% koska taantuma painaa päälle ;D
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Mikäs salainen tuo on ;D

Aikovat nostaa diesel pakujen veroja :mad:
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ajoneuvoverolain muuttamisesta annetun lain 10 §:n muuttamisesta
ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ
Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ajoneuvoverolakia. Pakettiautoista kannettavan ajoneuvoveron perusvero muutettaisiin auton ominaishiilidioksidipäästöön perustuvaksi yhdenmukaisesti henkilöautojen vastaavan veron kanssa. Niistä pakettiautoista, joiden päästöistä ei ole tietoa, veroa kannettaisiin auton kokonaismassan perusteella saman verotaulukon perusteella kuin henkilöautoista.

Matkailuautot ja ennen vuotta 1993 rekisteröidyt erikoisautot verotettaisiin samojen perusteiden mukaan kuin henkilö- ja pakettiautot.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan asetuksella myöhemmin säädettävänä ajankohtana samanaikaisesti henkilöautojen vastaavan veromuutoksen kanssa. Tavoitteena on, että laki tulee voimaan maaliskuussa 2010.

Esitys liittyy valtion vuoden 2010 talousarvioesitykseen ja on tarkoitettu käsiteltäväksi sen yhteydessä.


http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2009/20090135?search%5Bpika%5D=135%2F2009&search%5Btype%5D=pika
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Tämäpä sopii, tosin, tämä menee samoin sit tosiaankin kuin bensoillakin, ja sylettää kovin sekin että itsellä mm. tuo "pakollinen maksu" tuplaantui kokonaismassaverotuksen vuoksi, ja dieselmiehillä maksut taitaa x 4 ainakin.. Esim 2gen pajerolla taitaa olla vuodessa maaliskuusta 2010 eteenpäin jotain ajoneuvomaksu 300-400e + polttoainemaksu
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Nii, eihän tuo kosketa kuin köyhiä ja pienituloisia, ja onneks meitä ei niin paljoa täällä Suomessa olekkaan ;D ::)
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Laa-laasta tulee juurikin "kilvetön" mettä peli jos. veroasetus tulee voimaan... :driver
Minähän nyt ajelen vain ajamisen ilosta tuolla vanhalla ällällä... ;D
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Kyllä noi jo julkistetutkin ajoneuvoveron muutokset kirpaisee aika lailla useamman auton omistajaa. Vanhojen dieselautojen omistajat kärsivät aika lailla vääryyttä noissa verotaulukoissa. Katselin että Mondeon kokonaismassaan perustuva vero on noin puolitoistakertainen verrattuna siihen mikä olisi päästöihin perustuva. Taitaa huolto-Pajeronkin vero moninkertaistua.

Mutta hyvä uutinenhan oli se että autovero saattaa poistua. Näin kuluttajan kannalta olisi suuri etu jos autokauppa vihdoinkin vapautuisi kansainväliselle kilpailulle. Nykytilanteessa taisi Laakkonenkin verotietojen mukaan kotiuttaa voittoja "vain" 11 miljoonaa näin taantuman kunniaksi. Monella alalla tehtäisiin jo tappiota ja konkursseja jos myynti tippuisi niin paljon kuin se on tippunut.

Voi olla että joutuu Mondeonkin vaihtamaan pois siinä vaiheessa jos verotus poistuu. Henkilökohtaisena protestina käytettyjen tuontiautojen verotusta vastaan olen suunnitellut ajaa Mondeolla niin pitkään kuin verotus poistuu tai voortti leviää täysin käsiin. 530000 on jo mittarissa... Ja jos vaihtamaan joutuu, niin ainakaan autokaupasta en osta.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Itse näkisin, että tuo käyttömaksun korotus enteilee erillisen dieselveron poistoa. Sehän taas muuttaa matematiikka aika paljonkin.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Ja sitten on nämä tällä hetkellä kovan veron piirissä olevat "täyspaikkaiset" maasturit ihan eri hinnoissa.. Eli jos joku sellaisen omistaa ja mahdollista on, niin kannattaa vähän aikaa kyttäillä ja kuulostella, miten verotuksen käy. Saattaa Pajeron arvo nousta yössä kummasti..
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

nokonzok sanoi
Itse näkisin, että tuo käyttömaksun korotus enteilee erillisen dieselveron poistoa. Sehän taas muuttaa matematiikka aika paljonkin.

Niin, käyttövoimavero saattaa kyllä poistua jossain vaiheessa. Siinä on vaan se huono puoli että samalla todennäköisesti poistuu myös veroale dieselin hinnassa. Paljon ajavalle sen on tosi huono vaihtoehto.

Oma veikkaukseni on että kokonaisuutena verotus tulee joka tapauksessa vain kiristymään vaikka jotain veroja poistettaisiinkin. Maksajat toki hieman vaihtuvat. Ennen uusia autoja verotettiin raskaammin, nyt painopiste näyttää siirtyvän vanhoihin autoihin.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Täällä on jo ehditty spekuloimaan lisää

http://www.ffp.fi/bb/viewtopic.php?t=126642
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

^Lainaus edellisesta linkistä
Marraskuu 11, 2009 - 10:34

Valtiovarainministeriön keskustelutilaisuus pidettiin suunnitelmien mukaisesti tänään 11.11. Keskustelutilaisuuteen oli kutsuttuna valtiovarainministeriön, verohallituksen, tullihallituksen sekä ajoneuvohallintokeskuksen keskeisimmät henkilöt sekä huomattava määrä automaahantuojien edustajia autoalan keskusliiton, autoalan tiedotuskeskuksen sekä autoliiton edustajien ohella.

Hallitusneuvos Irmeli Virtarannan johtaman lyhyen, lähinnä tiedotustilaisuutta muistuttavan keskustelutilaisuuden sanoma oli hyvin selvä ja selvästikin monille paikalla olleille yllätyksetön – suomalainen autoverotus on tullut tiensä päähän nykyisessään muodossa! Autoverotuksessa siirrytään 1.1.2010 alkaen päästöpohjaiseen ajoneuvoverotukseen samalla, kun hankinnan yhteydessä maksettavasta kertaluontoisesta hankintaverosta luovutaan.

Tärkeimpinä perusteluina keskustelutilaisuudessa Suomen totaaliselle linjanmuutokselle esitettiin seuraavat kaksi asiakohtaa:

1) Tasaisempi ja ennustettavampi autoverokertymä. Autoverotuksen tuotto on erittäin vaikeasti ennakoitavissa nykyisellä järjestelmällä, joten paremman ennustettavuuden ja tasaisemman budjettikertymän saavuttamiseksi nykymuotoisesta järjestelmästä haluttiin luopua.

2) Suomen valtio on joutunut suoran Euroopan komission painostuksen kohteeksi useammassakin autoverotukseen liittyvässä asiassa. Päällimmäisenä viimeaikaiset seikkailut ELVi -maailmassa ja autoverovalitusten kohtuuttomiksi pitkittyneet käsittelyajat, mitkä uhkaavat viedä Suomen uudestaan EYT:n leivättömän pöydän ääreen. Perusteluissa syyttävä sormi osoitti vahvasti tullihallituksen autoveroyksikön suuntaan!

Päästöpohjaisen ajoneuvoveron taso tulee nousemaan alkuvaiheessa 2,5 kertaiseksi nykyiseen verrattuna. Bensiinin litrahintaan tulee 6 centin korotus vuodenvaihteessa. Dieselin hintaan ei tule muutoksia raskaan liikenteen ongelmien välttämiseksi nykyisessä taloudellisessa taantumatilanteessa. Myös nykyinen henkilö- ja pakettiautoilta perittävä käyttövoimavero säilyy nykyisellä tasolla 1.1.2010 veromuutoksen yhteydessä. Uuteen korotettuun päästöpohjaiseen ajoneuvoveroon siirrytään liukumalla, eli nykyisen voimassaolevan verokauden päätyttyä ajoneuvo siirtyy automaattisesti uuteen korotettuun veroluokkaan. Muutos koskee sekä uusia että käytettyinä maahan tuotavia ajoneuvoja. Näillä toimenpiteillä sekä kasvaneen autonmyynnin volyymin tuomilla ALV-tuotoilla tullaan saavuttamaan hyväksytty ajoneuvoverotuksen tuotto nykymuotoisen hankintaan sidotun autoveron poistosta huolimatta.

Kaikki autoiluun liittyvä verotus keskitetään alkuvaiheessa 1.1.2010 AKE:n vastuulle ja se tullaan siirtämään kevään 2010 aikana vaiheittain kokonaisuudessaan Rovaniemelle perustettavan liikenneturvallisuusviraston autoverotusyksikölle.

Tullin jäljelle jäävät autoverotoiminnat tullaan keskittämään Eteläisen tullipiirin kontolle 1.1 2010 alkaen. Tällöin tullin vastuulle jää nykymuotoisen autoverokäytännön aiheuttaman autoverovalitussuman purkaminen vuoden 2013 loppuun mennessä (viimeiset valitukset mahdollisia 2012 loppuun mennessä). Tätä tehtävää jää hoitamaan 25 tullihenkilöä nykyisen autoverotuksen osaajien ydinryhmästä.

Asian vaatimat lakimuutokset tullaan hoitamaan takautuvasti vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä.

Kysymyksiä yleisön joukosta ei esitetty. Sen paremmin Vanhempaa hallitussihteeriä Heikki Kuitusta kuin neuvottelevaa virkamiestä Merja Sandellia ei keskustelutilaisuudessa nähty. Myöskään lehdistön edustajia ei keskustelutilaisuuden kutsulistalla ollut.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Verotus menossa, joten lisää tietoa olisi kiva saada ettei tule tuettua noin 3.5 kilolla valtiota tässä vuoden loppukuukausina turhaan ::)

Ainahan nämä on tuotu yleisölle yllättäen kuin salama kirkkaalta taivaalta mutta tuntuu vaan niin prkleen epäoikeudenmukaiselta jos itselle kolahtaa pahasti.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Mut eihän tuo ole mitään faktaa.. jonkun vaan kirjoittama teksti, vaikka kuulostaakin aika karulta, niin voiko olla että joku vain rölläilee ja rickrollaa koko kansaa?
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Mä maksoin 2,1k€ tuossa 4kk sitten. Sinne nekin meni niin, että pölähti :peukku

Edit: Joo, ei oo faktaa. Mutta kyllä mä jotenkin vaan uskon ton. Tunnen tän valtion ajattelutavan :) Jos tuo ei oo totta, niin joku päättäjä tuon kuulee ja kohta se on totta :seina
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Jos verotuksen peruuttaisi nyt siitä selviäisi noin 300 eurolla. Sen rahan taas menettää jos verotuksen joutuukin aloittamaan uudelleen koska muutosta ei tullutkaan. Toisaalta peruutuksesta koituvat kulut ovat alle 10% veron määrästä eli onko alle vai yli 10% todennököisyys että verotus muuttuu vuodenvaihteessa tai pian sen jälkeen?

Rekisteröintikatsastustodistuksessahan ei ole enää voimassaoloaikaa joten katsastus kelvannee ensi vuoden puolellakin rekisteröintiin.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Mutta sinänsähän hankintaveron poistaminen olisi vain plussaa..
Veikkaan kyllä nytten että jäitä hattuihin.. voihan sen verotuksen perua kun se päätös on tullutkin..
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Vaikea sanoa onko faktaa vai ei, mutta fiktioksi toi olisi ollut tosi hyvin laadittu. Autoveron poistaminen kokonaan sopisi kuin nenä päähän jatkoksi hallituksen harjoittamalla autojen verotukselle. Tässä muutamia perusteita:

1. Käytettyjen autojen maahantuontiverotus on pakko poistaa jollain aikavälillä. Se kun on järjen lisäksi verolakien ja EU-sopimusten vastainen. Jotta autokauppiaille ei tule itku puseroon niin poistetaan vero myös uusilta autoilta.

2. Edellisen lisäksi kun muutetaan ajoneuvovero "päästöpohjaiseksi" ja samalla hyvin härskisti uusia autoja suosivaksi, niin kyllä autokauppiaat hurraa jo innoissaan. Samalla tietysti varmistetaan verokertymä, kuten jutussa oli mainittu.

3. Tiedotustilaisuudessa (jos sellainen nyt edes oli) oli läsnä "huomattava määrä automaahantuojien edustajia". Miksiköhän näin? Olisko se "huomattava joukko" pitänyt oikeasti olla ennemmin median edustajia ja muut vähemmistössä?

4. Luuletteko että tälläisestä muutoksesta tiedotettaisiin kansalaisille huomattavasti etukäteen? Jos lakimuutosta olisi valmisteltu alusta asti julkisesti tai edes nyt olisi pidetty vastaava tiedotustilaisuus julkisena se olisi halvaannuttanut ainakin uusien autojen kaupan loppuvuodeksi. Veikkaan että tiedotus tulee sopivasti esim. joulukuun alussa niin että pääsee joulukuussa tilaamaan niitä uusia autoja luovutettavaksi tammikuussa ja uusien autojen kauppa kokonaisuutena vain kasvaa. Tosin jos asiassa on perää ja tämä huhu leviää enemmänkin niin tiedotuskin voi tulla aika pian.

Veikkaisin "vasikaksi" jotain esim. autoliiton edustajaa jolla on sentään jotain selkärankaa. Ovatkohan läsnäolleet joutuneet kirjoittamaan vaitiolosopimuksen ;)
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Mutta eikös nämä automyyjät Pörhön johdolla just ole olleet ensimmäisenä itkemässä aiheesta että miten autoveron poisto kaataa koko bisneksen overnight..
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

J. Puhakka sanoi
Mut eihän tuo ole mitään faktaa.. jonkun vaan kirjoittama teksti, vaikka kuulostaakin aika karulta, niin voiko olla että joku vain rölläilee ja rickrollaa koko kansaa?

Faktaa ei ole, mutta jo jonkin aikaa on on takaoven kautta tällaista kuulunut. Sinänsä nuo perusteluthan ovat erittäin loogisia ja ihmettelen suuresti miksi on pitänyt odotella näin pitkään! Näille väitteille löytyy tukea mm. ensi vuoden budjetista, jossa tullilta on poistettu 70 henkilötyövuotta.

Koko homma on ollut niin pitkän aikaa niin suossa, että pakkohan sille on jotain tehdä! Nyt vain kaikki laittavat googlen laulamaan ja etsitään virallista vahvistusta asialle. Käynnissä olevan verotuksen pystynee vielä keskeyttämään. Näin oli ainakin viimeisen ison muutoksen iskiessä.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

J. Puhakka sanoi
Mutta eikös nämä automyyjät Pörhön johdolla just ole olleet ensimmäisenä itkemässä aiheesta että miten autoveron poisto kaataa koko bisneksen overnight..

Tietääkö joku mikä on autokauppiaiden käytettyjen autojen varastojen tilanne tällä hetkellä? Siitähän tässä on kyse kauppiaiden kannalta, ei muusta. Eli jos kalliimmalla sisään otettuja autoja joudutaan myymään halvemmalla niin se on huonoa liiketoimintaa.

Onko jo ensi viikonloppuna rajuja "tarjouksia" käytetyistä autoista?
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Sinänsä jos autovero poistuisi, olisi tulossa mukavia eventtejä historian hämäristä..

laitas logiin ylös. Jos suomesta poistetaan autovero, syön hatullisen paskaa.
J. Puhakka saa valita hatun koon ja paskan ulostajan merkin.

;D
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

ast sanoi
Tietääkö joku mikä on autokauppiaiden käytettyjen autojen varastojen tilanne tällä hetkellä? Siitähän tässä on kyse kauppiaiden kannalta, ei muusta. Eli jos kalliimmalla sisään otettuja autoja joudutaan myymään halvemmalla niin se on huonoa liiketoimintaa.

Onko jo ensi viikonloppuna rajuja "tarjouksia" käytetyistä autoista?

Tuulilasin keskustupalstalla on pidetty seurantaa autotallin tilanteesta, jossa käytännössä kaikki myytävät autot ovat isojen liikkeiden myyntivarastoa. Se on tällä hetkellä historiallisen alhaalla. Lisäksi jo pitkään vaihtohyvitys on käytännössä vastannut aika hyvin Saksan hintatasoa. Autoveron vaikutus käytettyjen varastosta on siten aika hyvin jo poistettu. Lisäksi voi kysyä miksi viime muutoksen yhteydessä 1.4.2009 esittelyautojen verovapaus annettiin juuri 9 kuukaudeksi, eli vuodenvaihteeseen. Normaali esittelyauton käyttöaika on 3 kuukautta. Miksei annettu kolmea kuukautta, puolta vuotta tai vaikka vuotta. Miksi juuri 9 kuukautta?
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Tossa viela tuon lainatun tekstin orginaali, http://www.tuulilasi.fi/keskustelu/auto-ja-verotus/keskustelutilaisuus-11112009
kirjoittanut "Sisäpiiri Liittynyt: 11.11.2009"


Edit:
keskustelutilaisuuteen oli linkattu seuraava dokumentti http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakirjat/14995/131098_vm192002008.pdf
Keskustelutilaisuuteen oli myos tullut kirjallisia kommentteja, MP-Kauppiaat ry, Öljy- ja Kaasualan Keskusliitto ja Tupakkateollisuus ry
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Jaaha oliskohan aika peruuttaa autoverotus kun ei ole vielä päätöstä tullut..
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Lainatun tekstin asettaa outoon valoon etta siina puhutaan pelkastaan autoverotuksesta ja itse ainakin ymmarsin tekstista etta se oli ainoa aihe.
Kuitenkin paikalle oli kutsuttu tupakkateollisuus ry:n vakea ja he olivat vastanneet kutsuun kirjallisella kommentilla..
Joten, voi olla vaan hyva vedatys tai sitten faktaa, asian tietavat vain ne jotka paikalla olivat.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Hyeena sanoi
Lainatun tekstin asettaa outoon valoon etta siina puhutaan pelkastaan autoverotuksesta ja itse ainakin ymmarsin tekstista etta se oli ainoa aihe.
Kuitenkin paikalle oli kutsuttu tupakkateollisuus ry:n vakea ja he olivat vastanneet kutsuun kirjallisella kommentilla..
Joten, voi olla vaan hyva vedatys tai sitten faktaa, asian tietavat vain ne jotka paikalla olivat.

Mistä bongasit tuon tupakkateollisuuden? Ei nyt satu täpinöissä silmään.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

http://www.hare.vn.fi/mAsiakirjojenSelailu.asp?a_iId=147072&h_iId=14995
Tuo nyt ekana tuli historysta vastaan missa mainitaan tupakkateollisuus tuon tilaisuuden yhteydessa..
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Joo, mutta kyseessähän on "Verohallinnon, Tullin ja Ajoneuvohallintokeskuksen verotustoimintoja selvittävä työryhmä". Eli varmaan sama työryhmä on käsitellyt myös jotain syöpäkääryleisiin liittyvää jos tupakkateollisuus on kutsuttu. Ei kai Ajoneuvohallintokeskuksella ja tupakkiteollisuudella ole mitään tekemistä keskenään noin muutenkaan? Paitsi jos päästöjä halutaan vähentää tupakin osaltakin;D Silti molemmat liittyvät juttuun. Eli aika varmasti autoveroasiaa on käsitelty, mutta sitä en edelleenkään väitä että autoveron poisto olis varmaa.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

rellu80 sanoi
Joo, mutta kyseessähän on "Verohallinnon, Tullin ja Ajoneuvohallintokeskuksen verotustoimintoja selvittävä työryhmä". Eli varmaan sama työryhmä on käsitellyt myös jotain syöpäkääryleisiin liittyvää jos tupakkateollisuus on kutsuttu. Ei kai Ajoneuvohallintokeskuksella ja tupakkiteollisuudella ole mitään tekemistä keskenään noin muutenkaan? Paitsi jos päästöjä halutaan vähentää tupakin osaltakin;D Silti molemmat liittyvät juttuun. Eli aika varmasti autoveroasiaa on käsitelty, mutta sitä en edelleenkään väitä että autoveron poisto olis varmaa.

Tullihan kerää valmisteverot, tupakka ja polttoaine mukaanlukien.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Uuteen korotettuun päästöpohjaiseen ajoneuvoveroon siirrytään liukumalla, eli nykyisen voimassaolevan verokauden päätyttyä ajoneuvo siirtyy automaattisesti uuteen korotettuun veroluokkaan. Muutos koskee sekä uusia että käytettyinä maahan tuotavia ajoneuvoja

Mitenkäs nää ny sitte oikee menee?
Tarkottaako että vanhojen autojen osalta uuden käyttövoimaveron "helpotus" on yhtä suuri kuin täysin uusien.
Ja sitte vähitellen kun uusi auto tulee vuoden vanhaksi niin käyttövoimavero suurenee? (tai hc päästöjen mukaan)
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Harri K sanoi
Mitenkäs nää ny sitte oikee menee?
Tarkottaako että vanhojen autojen osalta uuden käyttövoimaveron "helpotus" on yhtä suuri kuin täysin uusien.
Ja sitte vähitellen kun uusi auto tulee vuoden vanhaksi niin käyttövoimavero suurenee? (tai hc päästöjen mukaan)

En varmaankaan ymmärtänyt mitä tarkoitit, mutta tuon "huhu"-tekstin perusteella käyttövoimavero siis säilyisi entisellään, eikä sen muutoksista ole ainakaan virallisesti tiedotettu muutenkaan. Ajoneuvovero, eli siis se "perusvero" muuttuu päästöihin perustuvaksi, mikä siis vanhemmissa autoissa tarkoittaa kokonaismassaan perustuvaksi. Tästä ainakin meikäläiselle tuli jo tiedote viime viikolla AKE:n verolapun mukana. Siinä oli mukana taulukot ja kaikki. Tämä muutos tapahtuu siis ensi vuoden aikana jo ihan virallisestikin tiedotettuna.

edit:
Niin, ja niiden taulukoiden mukaan meillä nousee verot kaikissa kolmessa autossa.
Taulukot:
http://www.ake.fi/AKE/Verotus/Ajoneuvovero/Ympäristöperusteinen+ajoneuvovero.htm
Myös pakettiautojen perusvero noussee samalla lailla:
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2009/20090135

edit2:
Korjaus: muutoksen aikaväli on 2.3.2010 – 28.2.2011, osa siis 2011 puolella.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

rellu80 sanoi
En varmaankaan ymmärtänyt mitä tarkoitit, mutta tuon "huhu"-tekstin perusteella käyttövoimavero siis säilyisi entisellään, eikä sen muutoksista ole ainakaan virallisesti tiedotettu muutenkaan. Ajoneuvovero, eli siis se "perusvero" muuttuu päästöihin perustuvaksi, mikä siis vanhemmissa autoissa tarkoittaa kokonaismassaan perustuvaksi. Tästä ainakin meikäläiselle tuli jo tiedote viime viikolla AKE:n verolapun mukana. Siinä oli mukana taulukot ja kaikki. Tämä muutos tapahtuu siis ensi vuoden aikana jo ihan virallisestikin tiedotettuna.

Juuri näin...eli AJONEUVOVERO pysyy+lisäksi tulee käyttövero(joka perustuu HC pitoisuuteen).

Mutta alkuvaiheessa perusteena vanhojen autojen osalta on tämä " Päästöpohjaisen ajoneuvoveron taso tulee nousemaan alkuvaiheessa 2,5 kertaiseksi nykyiseen verrattuna."

Eli jokainen maksaa saman heti (?)...tällä kannustetaan ostamaan uusia autoja joiden päästövero(vuosittainen maksu) on pienempi.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

http://www.tuulilasi.fi/keskustelu/auto-ja-verotus/jatin-tuontiauton-verottamatta hehe, hyvät veikkaukset olleet jo puolessa välin vuotta..
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Elikkäs AKEN mukaan EURO-normit ei koske auton kulutusta?? Epäilen, mutta varma en ole..
Tämä koko ilmastonmuutos-vouhotus alkaa olemaan vain oikeesti täyttä rahastusta.. Ei sillä, että kyllä kai sitä hiilidioksidia alkaa olemaan ilmassa, mutta kyllähän sillä kaikki rahastaakin..

Ja sitten mietitään mikä ihmisillä on ekologisuutta vastaan.. On se aiakin kaiken mahdollisen hinnan nostanu. Ja täällä sarvikuonojen maassa ei ekologisuudesta palkita, vaan epäekologisuudesta rangaistaan.. Kaikki lasten kasvatuksen kanssa töitä tekevät tietävät tämän aivan vääräksi tavaksi. Muutan kohta ruotsiin, jossa tätä vihreyttä haetaan palkkioilla, ei rangaistuksilla. Näin ketään ei pakoteta mihinkään, mutta säästämisen mahdollisuus saa ihmisen tekemään uusia ekologisia päätöksiä paremilla mielin säästöjä pohtien..
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

MVa~1 sanoi
Elikkäs AKEN mukaan EURO-normit ei koske auton kulutusta?? Epäilen, mutta varma en ole..
Tämä koko ilmastonmuutos-vouhotus alkaa olemaan vain oikeesti täyttä rahastusta.. Ei sillä, että kyllä kai sitä hiilidioksidia alkaa olemaan ilmassa, mutta kyllähän sillä kaikki rahastaakin..

Ja sitten mietitään mikä ihmisillä on ekologisuutta vastaan.. On se aiakin kaiken mahdollisen hinnan nostanu. Ja täällä sarvikuonojen maassa ei ekologisuudesta palkita, vaan epäekologisuudesta rangaistaan.. Kaikki lasten kasvatuksen kanssa töitä tekevät tietävät tämän aivan vääräksi tavaksi. Muutan kohta ruotsiin, jossa tätä vihreyttä haetaan palkkioilla, ei rangaistuksilla. Näin ketään ei pakoteta mihinkään, mutta säästämisen mahdollisuus saa ihmisen tekemään uusia ekologisia päätöksiä paremilla mielin säästöjä pohtien..

Mjooh, parastahan tässäkin on että jos ihminen haluaa olla ekologinen ja päivittää autonsa saastelaitteet vaikka nykyaikaiseksi, niin siitä ei ole mitään hyötyä maksujen kannalta..
Kertonee että kyllä ne motiivit oikeasti on ihan jossain muualla kuin saastutuksen vähentämisessä..
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Hmm.. Ja tuulilasipuolella varmaan historian ekaa kertaa on laitettu ketjut lukkoon.. Että ehkä kyseessä oli sittenkin trolli. tai sitten ei. Jää nähtäväksi.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Joo, jännä juttu:
http://www.tuulilasi.fi/keskustelu/auto-ja-verotus/keskustelutilaisuuden-11112009-todellinen-sisalto

Linkin takaa:
"Lehdistön edustajia ei tilaisuudessa ollut paikalla." ... "Tuulilasin keskustelupalstalla esitetty kuvaus tilaisuuden sisällöstä on mielikuvituksen tuotetta. Se ei ole Tuulilasin toimituksen laatima, emmekä kirjoita nimimerkkien suojassa tällaisista asioista. Pahoittelemme asiaa."
- Jorma Viitanen

"En voi olla täysin varma asiasta, koska en ole keskustellut kenenkään paikalla olleen kanssa. Kuitenkin uskon olevani oikeassa, kun väitän, että tuo "Sisäpiirin" viesti oli täyttä soopaa."
- Tapio Ketonen

Noh, jos oli trolli niin harvinaisen hyvä sellainen. Mulle meni ihan täydestä, en edelleenkään lähtisi ostamaan autoa ennen vuodenvaihdetta...
Mutta joku koira on joka tapauksessa älähtänyt kun keskusteluja suljetaan ja väitetään viestiä valheeksi ilman mitään parempaa tietoa.

Varsinkin tämä perustelu oli aika hauska: "Ratkaisun tausta on se, että ensinnäkin tuntuu epäloogiselta, että noinkin suuresta asiasta olisi tiedotettu etukäteen niinkin suurelle joukolle ulkouolisia tahoja. Sisältö olisi varmasti vuotanut julkisuuteen, onhan kysymyksessä suuret taloudelliset asiat." ;D
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/keskustelupalstaa-kaytettiin-vaaran-tiedon-levittamiseen

Autoveromuutokseen liittyy hyvin suuria taloudellisia asioita, joten tietojen vuotamista pyritään välttämään kaikin keinoin
----aivan!.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

nokonzok sanoi
Kannattaa ainakin venyttää aivan viimeiseen asti.

Vetääpä tässä tapauksessa helkkarin jännäks. Ei varmaan käy kateeks tilanne että just verotus meneillään ja pitäis ämpylöidä mitä tekee.... ::)
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/keskustelupalstaa-kaytettiin-vaaran-tiedon-levittamiseen Nyt on ihan virallinenkin tiedoite 8)

Hallintoneuvoksen vastine:
http://www.tuulilasi.fi/keskustelu/auto-ja-verotus/vastineeni-viitaselle-ketoselle
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

J. Puhakka sanoi
Mjooh, parastahan tässäkin on että jos ihminen haluaa olla ekologinen ja päivittää autonsa saastelaitteet vaikka nykyaikaiseksi, niin siitä ei ole mitään hyötyä maksujen kannalta..
Kertonee että kyllä ne motiivit oikeasti on ihan jossain muualla kuin saastutuksen vähentämisessä..
BINGO! Ainut tarkoitushan tällä saastevouhkaamisella on saada myytyä uusia autoja enemmän ja rahanvoimalla pakottaa ihmiset uusimaan autokalustoaan. Oikeastihan ekologosesti kaikkein järkevintä olisi muuntaa olemassaolevat autot vähäpäästöisemmiksi ja tällähän työllistettäisiin ihmisiä myös semmoisissa maissa joissa ei autoteollisuutta ole. Mutta kun elämme markkinataloudessa, niin markkinavoimathan sen sanelee miten toimitaan. Jos oikeasti yleensäkin tähdättäisiin ekoloogisuuteen, niin verotusta pitäisi keventää tai suurentaa sen mukaan miten pitkäksi tuotteen elinkaari saadaan tehtyä. Eli ns. kertakäyttökamaa verotettaisiin rankasti ja pitkän elinkaaren omaavat tuotteet selviäisivät kevyemmällä verotuksella, mutta sehän ei tietysti ole hyvän markkinatalouden mukainen ajatusmalli. Meni jo kyllä tämä hajatelmointi osittain :eek:fftopic
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Jos kyseessä oli trolli niin on todennäköistä että Hallintoneuvos ja Sisäpiiri ovat sama henkilö tai ainakin toimivat yhdessä. Silti Tuulilasin lähes hysteerinen reagointi muutamaan viestiin keskustelupalstalla on tosi outoa.

Sinänsä ihmeellistä ettei missään valtakunnalisen lehden nettiversiossa ole kirjoitettu mitään asiasta. Varmasti uutisvihjeitä on tullut asian tiimoilta. Usein kuitenkin uutisoidaan paljon vähäisemmilläkin perusteilla, vaikka kuinka olisi trolli. Olisi voitu uutisoida trolli ja kertoa asian oikea laita, paitsi tietysti jos sitä ei pystytä mistään vahvistamaan. Ihmeelistä on myös ettei miltään viralliselta taholta ole julkaistu mitään tiedotetta asiasta. Varmasti on kysytty jos STT:kin on kerran asialla. Kuten Hallitusneuvos sanoi, niin väärät tiedot olisi todella helppo kieltää. Mutta jos asiassa on perää niin kukaan ei varmasti halua valehtelijan leimaa. Noh, eilenhän tämä vasta tuli joten katsotaan mitä päivä tuo tullessaan.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Eikohan ole hiljaa koska vahaakaan tonkimalla voidaan "todistaa" kyseinen teksti vaaraksi. Ensin tulee juttuvinkki, seuraavaksi toimitus soittelee vm,ake,tulli,etc. lapi ja kaikkkialta tulee kieltava vastaus. Lisaksi selvitellessaan mista kaikkialta voisi loytaa "syvakurkun" toimittaja huomaa tuon tupakkiporukan, ja plats, siihen lassahti tuo kakku.

Eikohan tilaisuudessa ole kasitelty verotuksen siirtamista tullilta pois.
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

Hyeena sanoi
Eikohan ole hiljaa koska vahaakaan tonkimalla voidaan "todistaa" kyseinen teksti vaaraksi. Ensin tulee juttuvinkki, seuraavaksi toimitus soittelee vm,ake,tulli,etc. lapi ja kaikkkialta tulee kieltava vastaus. Lisaksi selvitellessaan mista kaikkialta voisi loytaa "syvakurkun" toimittaja huomaa tuon tupakkiporukan, ja plats, siihen lassahti tuo kakku.

Eikohan tilaisuudessa ole kasitelty verotuksen siirtamista tullilta pois.

Mitäs se tupakkiporukka sielläkään ois tehnyt..

Eihän tuommosiin puheluihin kukaan vastaa että joo näin se tulee käymään, itse olen lvm kanssa asioinut monesti, eri jehujen kanssa ja sieltä on kyllä tosi vaikea saada tietoa vaikka tapahtus mitä..
(Ie. eivät saa puhua vaikka haluaisivatkin)
 
Vs: Salainen autoveropalaveri ?

J. Puhakka sanoi
Mitäs se tupakkiporukka sielläkään ois tehnyt..
Tupakkavero? Tulli kantaa tallahetkella myos valmisteverot joihin tupakkavero kuuluu, jospa tuohon valmisteveron keraamiseen ollaan kanssa tekemassa muutoksia?
(Ainoa selitys jonka keksin miksi tupakkavakea oisi asiaan sotkettu, tama taas vie "sisapiiri":n kertomukselta pohjan koska ainakin imho tekstissa selkeasti sanotaan tilaisuuden olleen lahinna lyhyt tiedotustilaisuus jossa kasiteltiin ainoastaan autoverotusta. Yksi kohta paskaa -> loputkin paskaa. Ei silti etteiko "paska" voisi toteutua, mutta silloin se on vain onnekas arvaus eika mitaan sisapiirin tietoa joka tuossa tilaisuudessa olisi saatu.)
 
Takaisin
Ylös Bottom