Sumuvaloista ja huomiovaloista

M

makezu

Guest
Mistä täältä netistä sais Jotain pieniä Projektori sumuvakoja? Kun en löydä mitään liikettä mikä myisi noita? Ja toisekseen mistä sais jotain huomio valoja kun Eclipsellä pitäs aina ajella luukut auki muuten, kun siinä ei ole kun lisä pitkät näköjään, en kyllä ymmärrä miks kun luulin niitä ensin huomio valoiksi.. ???
 
joo juuri tuollaisia haeskelin, mitähän lie maksaavat? Ja sitten se vielä että missähän olis niitä nättejä huomio valoja kun kytät ei tykkää jos ajelee sumarit päällä ;D
 
http://forum.dynamiitti.com/viewtopic.php?t=10561
Tuolla on myynnissä tuollaiset Micro DE-lamput.
http://www.sissybar.net/jario/products.php löytyy huomiovalot.
 
Pitäisi itsekkin jotkut huomiovalot istuttaa Eclipsen keulaan. Minkäköhän kokoiset nuo Hellan Compactit ovat? En ole löytänyt mittoja mistään.
Onkohan noita huomiovaloja edes mitään kovin pieniä.
Onko noissa huomiovaloissa kuinka tiukat määräykset, jos vaikka jostain sumuvaloista voisi tehdä huomiovalot?
Onko pieniä pyöreitä lisäpitkiä myynnissä missään? Olen niitäkin etsinyt, mutta ei juuri mitään ole löytynyt.
 
Joo sama vika mullakin, että oon miettiny mimmoset ja mihin jotkut huomiovalot istuttaa tuohon keulaan...

Kysyin akelta tätä, ja mulla on duunipostissa tarkat määräykset huomiovalojen suhteen...

Laitan tänne sen huomenna kun pääsen työnpöydän ääreen....

Ja mitään kirkkaita huomiovaloja ei tueta kyllä ;)
semmoset kivat keltaset pitää olla ;)
 
Eli akelta näin:

Huomiovalaisimella tarkoitetaan ajoneuvon etuosaan asennettua valaisinta, jota käytetään ajoneuvon havaitsemisen helpottamiseksi ajettaessa valoisaan aikaan.

Huomiovalaisimet ovat vapaaehtoiset, mutta jos sellaiset asennetaan, tulee niitä olla kaksi kappaletta asennettuna siten, että valaisimen etäisyys auton ulkoreunasta on enintään 400 mm ja korkeus maanpinnasta vähintään 250 mm ja enintään 1500 mm. Huomiovalaisinten välisen etäisyyden tulee olla vähintään 600 mm, kuitenkin vähintään 400 mm, mikäli ajoneuvon kokonaisleveys on enintään 1300 mm.

Huomiovalaisimet asennetaan auton etuosaan eteenpäin suunnattuina ja siten kytkettyinä, että ne voivat palaa vain silloin kun takavalaisimet ovat päällä ja sammuvat kytkettäessä ajovalot päälle, paitsi milloin niitä käytetään valomerkin antamiseen.

Huomiovalaisimen on lähetettävä valkoista hajavaloa, joka ei suoraan tai heijastumallakaan saa häiritä kuljettajaa tai muitakaan tiellä liikkujia.

Ennen 1.10.1994 käyttöönotetuissa autoissa sallitaan kuitenkin myös keltaista valoa lähettävät huomiovalaisimet.

Huomiovalojen merkkivalo on vapaaehtoinen. Huomiovalaisimen tulee näkyä vaakatasossa 20° ulos- ja sisäänpäin sekä vaakatasosta 10° ylös- ja alaspäin.
 
Taitaa mennä suunnitelmat hiukan uusiksi. Ei taida eclipsen keulassa olevat alkuperäiset lisävalopaikat olla riittävän korkealla. Niihin paikkoihin olin huomiovaloja suunnitellut.
Kun niiden pitäisi olla 250mm korkeudessa. Onkohan tuo mitta siten , että edes osa valosta on tuossa 250mm korkeudessa, vai onko valon keskikohdan oltava siinä korkeudessa?
 
Eska sanoi
Onkohan noita huomiovaloja edes mitään kovin pieniä.
Onko noissa huomiovaloissa kuinka tiukat määräykset, jos vaikka jostain sumuvaloista voisi tehdä huomiovalot?

Hellalta tuli vuosi-pari sitten markkinoille uusi huomiovalomalli. Niitä saa hyvinvarustetuista tarvikeliikkeistä (ja muistakin tilaamalla), hintakin on jotensakin kohtuullinen, taisi olla n. 60e/sarja. Kyllä ne ihan sirot ja pienet ovat, ja muutenkin halogeenipolttimoineen ihan vakuuttavan oloiset. Toisin kuin ne aiemmat mallit häiriövaloina paremmin tunnetut..

Valaisin luokitellaan sumariksi aina&vain silloin, kun lasissa on merkintä "B", mikä siis löytyy kaikista sumareista. Eli sumarista ei oikein mitenkään saa tehtyä huomiovaloja. Siis laillisesti... ;)
 
Noh aivan sama ostin Biltemalta (Se ainoa ja oikea varaosa kauppa ;D ) Pienet pyöreät sumarit, koska hellan valot on niin pitkät että olisi ollut vaikeuksia asentaa...
No pitää laittaa "lentävä laulamaan" ja näyttää pitkät B-merkinnöille (siis jos haluaa niistä huomiovalot)
 
makezu sanoi
Noh aivan sama ostin Biltemalta (Se ainoa ja oikea varaosa kauppa ;D ) Pienet pyöreät sumarit, koska hellan valot on niin pitkät että olisi ollut vaikeuksia asentaa...
No pitää laittaa "lentävä laulamaan" ja näyttää pitkät B-merkinnöille (siis jos haluaa niistä huomiovalot)
Mitähän katsastus mies on tuosta mieltä.
 
Takaisin
Ylös Bottom